ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ ΜΕ ΜΟΝΟ 7€

Και εκτύπωσέ το ξανά και ξανά

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2-5 και 6-9 ΕΤΩΝ


ΠΑΙΞΕ ΞΑΝΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙΣ!

Γεια σου!

Eίμαι η Μαρίνα και είμαι εδώ γιατί έχω δώσει μια υπόσχεση: Να κάνω ό,τι είναι μέσα στις δυνάμεις μου, για να στηρίξω κάθε γονιό και κάθε παιδί. Κι αυτή το φορά θέλω να στηρίξω και το παιδί που κρύβεις μέσα σου! Όπως ακριβώς θα ήθελα να στηρίζω και τη μικρή Μαρίνα, εμένα.

Εμένα που ζωγράφιζα, αντί να αντιγράφω γράμματα. Εμένα που ονειρευόμουν συνέχεια και πίστευα (ακόμα πιστεύω) στις νεράιδες. Εμένα που λάτρευα τις συννεφιασμένες μέρες γιατί έβλεπα ολόκληρα παραμύθια να εξελίσσονται στα σύννεφα. ☁️☁️ Εμένα που πίστευα και πιστεύω ακόμα ότι ο κόσμος μπορεί να ομορφύνει, ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν και έβλεπα πάντα το καλό στους άλλους 🦄. Και να σας πω κάτι ακόμα το πιστεύω με όλη μου την καρδιά.

Η δουλειά, τα καθημερινά άγχη, οι υποχρεώσεις, οι άλλοι άνθρωποι, τα πρότυπα εκεί έξω, πολλές φορές δεν αφήνουν τους «μεγάλους» να απολαύσουν τις μικρές στιγμές, χάνουν το χρώμα τους, απομακρύνονται από αυτό το μικρό παιδάκι που έχουν μέσα τους και από φόβο και ενοχή ότι δεν τα κάνουν καλά… απομακρύνονται ακόμα περισσότερο από το παιδί τους. «Αφού δεν είχα 1 ώρα να παίξω με το παιδί, δεν θα αφιερώσω ούτε τα 5 λεπτά, γιατί δεν αξίζει. Απέτυχα!»

Τα παιδιά από την άλλη… είναι πάντα μια έκρηξη χρωμάτων! Και μας ζητάνε να πάρουμε τα πινέλα μας και να τα ακολουθήσουμε στον κόσμο τους. 

Γι’ αυτό δημιούργησα αυτό το τετράδιο. Για εσένα! Για να μην νιώσεις ποτέ ξανά ότι δεν μπορείς να δώσεις στο παιδί σου τον χρόνο για παιχνίδι και σύνδεση, αλλά φυσικά και για εσένα. Για να συνδεθείς ξανά με τα χρώματά σου και το παιδί μέσα σου.

Θα ακολουθήσεις το παιδί σου σ’ αυτό το ταξίδι; 


ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ…

❌ Ένα τετράδιο γεμάτο βαρετές οδηγίες, πολύ μπλα μπλα, δραστηριότητες χωρίς νόημα και αξία.


❌ Ένα ακόμα μπλοκ ζωγραφικής που τα παιδιά θα βαρεθούν τις πρώτες 2 μέρες.


❌ Ένα τετράδιο για να κρατά το παιδί «μακριά από τα πόδια σου».

✔️ Ένα τετράδιο για σένα και το παιδί σου ώστε να φανταστείτε μαζί νέους κόσμους και να πλάσετε νέες ιστορίες για ήρωες και ηρωίδες, νέα βασίλεια, δάση, μάγισσες, παλάτια και ό,τι μπορεί να χωρέσει η ανθρώπινη φαντασία. 

✔️ Ένα τετράδιο για να περνάς δημιουργικό χρόνο με το παιδί σου διευρύνοντας τη φαντασία σου και ακολουθώντας τη δική του.

✔️ Ένα τετράδιο στο οποίο το παιδί εξασκεί τη φαντασία του όσο εσύ εργάζεσαι και στο οποίο μπορείτε να συναντηθείτε μαζί όταν γυρίσεις ξανά μαζί του!


ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ

🧐 ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ;

7€ για να το εκτυπώσεις όσες φορές θέλεις εσύ και το παιδί σου

🤓 ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ;

Μετά την πληρωμή θα λάβεις στο email σου το PDF για εκτύπωση

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

Όσο χρόνο διαθέτεις κάθε φορά από 3 λεπτά έως ώρες ολόκληρες


Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΥΥΥΥΜ!
ΚΑΝΕ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ 3 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δραστηριότητα 1:
Χρωμάτισέ το

Σ’ αυτές τις σελίδες θα βρείτε σχέδια με γραμμές.


Μπορείτε να χρωματίσετε μέσα στις γραμμές ή απ’ έξω! Δεν έχει σημασία, αρκεί να δημιουργήσετε ήρωες και κόσμους! Μπορείτε να κόψετε τους χαρακτήρες και να κάνετε θεατρική αναπαράσταση στη δραστηριότητα 3.

Δραστηριότητα 2:
Ζωγράφισέ το

Σε αυτές τις σελίδες ζωγραφίσετε όπως θέλετε!


Διαβάστε μια μικρή περιγραφή που θα σας έχουμε δώσει και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Εδώ το παιδί, αλλά και εσύ, το μόνο που χρειάζεται να φέρετε είναι τα χρώματα και τη φαντασία σας.

Δραστηριότητα 3:
Πες την ιστορία

Μετατρέψτε τις ζωγραφιές σε μια διαφορετική ιστορία.


Είτε είστε στην πρώτη σελίδα του τετραδίου, είτε στη μέση είτε στο τέλος, αν ξεφυλλίσετε όλα όσα έχετε δημιουργήσει θα σας πουν και μια διαφορετική ιστορία. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει!

ΥΓ: Μπορείς να κατεβάσεις το τετράδιο όσες φορές θέλεις και να δημιουργήσετε κάθε φορά από την αρχή φτιάχνοντας νέες ιστορίες! Ναι ναι, με τα 7€ έχεις πρακτικά άπειρα τετράδια👇


Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΟΥ!

Έχεις 2 επιλογές, ώστε ανάλογα με τον χρόνο που έχεις εσύ να διαθέσεις, να μπορείτε να δημιουργήσετε με το παιδί:

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ

Διαλέξτε κάθε φορά ποιος θα ζωγραφίσει – ο γονιός ή το παιδί – και αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και τη δημιουργικότητά σας να εκφραστεί. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσεται η αυτονομία και η προσωπική δημιουργική έκφραση. 

ΜΑΖΙ

Σ’ αυτές τις δραστηριότητες θα συναντηθείς με το παιδί και θα δημιουργήσετε παρέα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται ο συναισθηματικός δεσμός, η σύνδεση, η φαντασία και η επικοινωνία και η επεξεργασία των συναισθημάτων!

* Κάθε φορά που βλέπεις κάποιο από τα παραπάνω σύμβολα, δίνεις την αντίστοιχη πληροφορία και στο παιδί, κάνοντας τη δραστηριότητα με τον αντίστοιχο τρόπο: ξεχωριστά ή μαζί. Καλά, ακόμα κι αν επιλέξετε να μην ακολουθήσετε την οδηγία… θα κρατήσουμε το μυστικό σας και δεν θα το πούμε που-θε-νά! Πρόμις!


ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ;

Η απάντηση είναι ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ!!! Κι αυτό γιατί το τετράδιο φαντασίας έχει σχεδιαστεί να κάνει 3 πολύ σημαντικά πράγματα για:

Το παιδί

Οι δραστηριότητες ενισχύουν το μυαλό, τη σκέψη και τη συναισθηματική έκφραση του παιδιού. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του παιχνιδιού με κανόνες, αλλά και τη δύναμη της ιστορίας και του story-play, αναπτύσσει: 

 • τη γλώσσα
 • τις αφηγηματικές δεξιότητες 
 • τη ρύθμιση συναισθημάτων μέσω της ενεργοποίησης του pretend play
 • τις δεξιότητες μάθησης, μνήμης
 • την ακαδημαϊκή πρόοδο και τη στοιχειοθέτηση
 • ενίσχυση ελευθερίας & αυτονομίας

Τη μεταξύ σας σύνδεση

Είχες μια κουραστική μέρα; Άγχος, νεύρα, θυμό και καθόλου χρόνο… Θέλεις να μάθεις τα πάντα στην καθημερινότητα του παιδιού σου, το βλέπεις συννεφιασμένο, αλλά δεν ξέρεις τι συμβαίνει! Καθίστε παρέα και δες το παιδί σου να ξεδιπλώνει τα συναισθήματά του στο χαρτί. Έτσι ενισχύεται:

 • Η σύνδεση
 • Η επικοινωνία
 • Η επεξεργασία των συναισθημάτων (ακόμα και τα δύσκολα)
 • Η διασκέδαση και η ψυχαγωγία
 • Ο ποιοτικός χρόνος, όσο διαθέτεις και σου επιτρέπει η καθημερινότητά σου, καθώς μπαίνετε παρέα σε έναν μαγικό κόσμο, μπαίνεις στον κόσμο του παιδιού
 • Η επανασύνδεση μετά τον αποχωρισμό

Τον γονιό

Το να ζωγραφίζεις σαν μικρό παιδί μπορεί να μοιάζει ξένο και ότι έχεις απομακρυνθεί από αυτό, αλλά η εξάσκηση δημιουργεί πρόοδο (και όχι τελειότητα, όπως έχουμε μάθει). Θα απελευθερώσεις το παιδί μέσα σου, καθώς:

 • θα έρθεις σε επαφή με το εσωτερικό σου παιδί
 • θα παίξεις χωρίς φόβο και ντροπή (κανείς δεν σε βλέπει)
 • θα κάνεις πράγματα, εκτός της ζώνης ασφαλείας σου
 • θα αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη 
 • θα χαλαρώσεις και θα αποφορτιστείς από την εργασία και τις υποχρεώσεις 
 • θα βάλεις συνειδητά τον νου, το συναίσθημα και το σώμα σου, στη δραστηριότητα και στη ζωγραφική, στο εδώ και τώρα, μπαίνοντας σε μια mindful κατάσταση, η οποία σου επιτρέπει να απομακρυνθείς από τα εξωτερικά άγχη!

“ΞΕΦΥΛΛΙΣΕ” ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ… ΔΙΚΟ ΣΟΥ

* Για ακόμα καλύτερη εμπειρία, σου προτείνουμε να το εκτυπώσεις και να επιλέξεις να το κάνεις βιβλιοδεσία!


ΜΑΜΑ, ΜΠΑΜΠΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ
3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

Δεν αποτυγχάνεις!

Έχεις τόσα άγχη… δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι και για τον χρόνο που περνάς με το παιδί σου! Μέσα από το τετράδιο, όσο χρόνο κι αν έχεις να διαθέσεις, τον κάνουμε να μετράει και να είναι ουσιαστικός… 

Αγκάλιασε τους φόβους σου!

Βυθιζόμαστε στην καθημερινότητα η οποία τα τελευταία χρόνια. Αυτό το τετράδιο στοχεύει στο να σε στηρίξει να γίνεις πάλι πολύχρωμος και πολύχρωμη όπως είναι τα παιδιά. Σε καλεί να δεις τα μαγικά τους χρώματα όλα ένα-ένα και να θυμηθείς και εσύ τα δικά σου. Μπορεί να μην είναι εύκολο στην αρχή αλλά εγώ πιστεύω πολύ σε εσένα. 

Είσαι κι εσύ παιδί!

Θέλω να σε ταξιδέψω πίσω στον χρόνο. Τότε που ό,τι και να ονειρευόσουν το έκανες πραγματικότητα με τη φαντασία σου. Τότε που ο κόσμος είχε χρώματα, ανατροπές, γέλια και πολλή αγάπη. Μπορείς τώρα να δεις αυτό το σούπερ παιδί; Αυτό το παιδί είναι ακόμα εδώ! Πάμε να φέρουμε αυτό το παιδί με τις μαγικές ιδιότητες να παίξει με το παιδάκι που έχεις φέρει εσύ στον κόσμο.


ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ…
ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΒΗΜΑ

Είμαι η Μαρίνα και έχω φτιάξει το Project Parenting. Έχω σπουδάσει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά το βασικό που χρειάζεται να γνωρίζεις για εμένα είναι ότι έχω ένα όραμα: Να στηρίξω τους γονείς και τα παιδιά. Να στηρίξω εσένα σε όλους σου τους ρόλους, να είσαι σε ισορροπία με τον εαυτό σου και με τον κόσμο γύρω σου και να μεγαλώσεις το παιδί σου όπως έχεις ονειρευτεί, με αγάπη και σεβασμό. 

Οραματίζομαι έναν κόσμο όπου οι γονείς θα ζητούν στήριξη όταν την έχουν ανάγκη και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι, επαγγελματίες, που θα τους στηρίζουν. Ναι ναι σαν αυτούς που έχουμε στο Project Parenting. 

Αυτό είναι ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης και ένα κάλεσμα για να φέρεις το δικό σου εσωτερικό παιδί στην παρέα μας και να παίξεις μαζί με το παιδί σου. Έφτιαξα αυτό το τετράδιο με την ομάδα μου γιατί πολλές φορές ξεχνάμε το πιο βασικό πράγμα στον κόσμο… να ονειρευόμαστε.


Early children education. Artistic child. Unrecognizable creative kid top view, colorful drawing process, creativity concept

Η ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

✔️ Παίζετε μαζί και διηγήστε ιστορίες

✔️ Αφήνεις το άγχος έξω από την πόρτα

✔️ Ξεκουράζεις το μυαλό σου δημιουργικά

✔️ Ενισχύεις τη φαντασία και τη σκέψη του παιδιού σου

✔️ Συνδέεσαι με το παιδί σου ουσιαστικά


ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ…

✔️ Από τη δημιουργό του Project Parenting

✔️ Με βάση έγκυρη βιβλιογραφία βασισμένη στις πιο σύγχρονες μεθόδους θετικής διαπαιδαγώγησεις

✔️ Για να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές απαιτήσεις κάθε οικογένειας


ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΣΕΝΑ & ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΒΗΜΑ 1

Λάβε το Τετράδιο Φαντασίας στο email σου σε PDF μορφή και εκτύπωσέ το!

ΒΗΜΑ 2

Διάβασε με μεγάααααααλη προσοχή τα αρχικά μηνύματα, κρύβουν πολύ σημαντικά πράγματα! Αν μπορείς να κρατηθείς διάβασέ τα ΑΦΟΥ το έχεις εκτυπώσει.

ΒΗΜΑ 3

Ξεκίνα να δημιουργείς μαζί με το παιδί σου και να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί.


ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΕΙ
ΠΟΣΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ & ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ

1. Δες το παιδί σου να εκφράζεται και να αναπτύσσεται!

Το μυαλό του παιδιού είναι σαν ένα εργοστάσιο φαντασίας! Το παιδί βάζει μέσα ό,τι θέλει και βγάζει τα πιο απίθανα πράγματα. Δράκους με κεφάλια μονόκερων, βασιλιάδες με κορόνες από δάκρυα, κόσμους φτιαγμένους από ουράνια τόξα. 

Το τετράδιο φαντασίας ενισχύει όλες αυτές τις μοναδικές διεργασίες, ώστε το παιδί να σκέφτεται, να φαντάζεται, αλλά και να μαθαίνει να διηγείται ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος.

2. Συνδέσου με το παιδί μέσα σου

Άφησε πίσω τον κριτικό εαυτό σου που σου λέει «Πωωωω βγήκες από τις γραμμές» ή «καλά αυτά είναι για παιδιά, άσε το παιδί να το κάνει!» και συνδέσου με το μικρό παιδάκι που έχεις μέσα σου, που το παιδί σου πραγματικά λαχταρά να γνωρίσει μέσα από το παιχνίδι σας! 

ΔΕΝ υπάρχουν οδηγίες, μόνο αγάπη που θα οδηγήσει εσένα στο να συναντήσεις το παιδί σου στη διασταύρωση των δρόμων Φαντασίας, Δημιουργικότητας, Σύνδεσης και Παιχνιδιού!

3. Πέρασε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου!

Φαντάσου να γυρνάς στο σπίτι και το παιδί να σε κοιτά στα μάτια, με το τετράδιο στην αγκαλιά του και το πρόσωπό του να λάμπει, επειδή σε περίμενε με ανυπομονησία να δημιουργήσετε μαζί! 

Το τετράδιο φαντασίας ενθαρρύνει τις κοινές δραστηριότητες με ή χωρίς καθοδήγηση. Το μόνο που χρειάζεσαι; Να αφήσεις το παιδί στο πιλοτήριο και -όπως είπαμε- τον κριτικό εαυτό στην άκρη!


Δημιούργησε σήμερα τις αναμνήσεις που θέλεις να έχει το παιδί σου αύριο από τον χρόνο που περνάτε μαζί!


ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

 1. Όλυ Πατσούρα, Φωτεινή Μελετάκη (2021) Συναισθηματικός δεσμός: Το μαγικό κλειδί για τη σχέση μου με το παιδί μου. Αθήνα: Project Parenting
 2. Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ (2022) Ξεκλείδωσε τα οφέλη του παιχνιδιού για το παιδί. Αθήνα: Project Parenting
 3. Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ (2022) Η αξία του παιχνιδιού για τη ζωή του παιδιού. Αθήνα: Project Parenting
 4. Malchiodi & D. A. Crenshaw (Eds) Creative arts and play therapy for attachment problems. New York: Guilford Press.  
 5. Δήμητρα Σαββιδάκη (2022) Πώς θα διαχειριστώ τις συναισθηματικές δυσκολίες παιδιού; Αθήνα: Project Parenting
 6. Hartley, N. and Payne, M., (2008) The creative arts in palliative care. London: Jessica Kingsley.