Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Υπογονιμότητα & Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Τι φταίει και δεν έμεινα ακόμα έγκυος; Θέλω τόσο πολύ να κάνω παιδί. Σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και χρειάζεται να κάνω εξετάσεις. Πώς γίνεται η εξωσωματική γονιμοποίηση; Ποιος φταίει εγώ ή ο σύντροφός μου; Πού πρέπει  να απευθυνθώ; 

Σε προβληματίζει η υπογονιμότητα; 

Σκέφτεσαι μήπως χρειάζεσαι να δεις έναν ειδικό; Νιώθεις απογοήτευση, αβεβαιότητα, ανησυχία, φόβο, άγχος; Ψάχνεις πληροφορίες και τρόπους αντιμετώπισης της νέας συνθήκης;

Τι μπορείς να μάθεις γύρω από την υπογονιμότητα;

Σ’ αυτό το βίντεο Η Πέννυ Κόκκολα, ψυχοθεραπεύτρια – ψυχολόγος Β.Α μιλά για το τόσο σημαντικό θέμα που απασχολεί περίπου 300.000 ζευγάρια στην Ελλάδα και 90 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως. 

Τι θα μάθεις σε αυτό το βίντεο, Υπογονιμότητα & Εξωσωματική Γονιμοποίηση

  1. Τι είναι η υπογονιμότητα και πότε θα χρειαστεί να προβληματιστώ γι΄αυτό. 
  2. Πως θα το συζητήσω με τον σύντροφό μου
  3. Φταίω εγώ;
  4. Που θα απευθυνθώ και ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που θα κάνω.

Ερωτήσεις που θα απαντηθούν σχετικά με την υπογονιμότητα και την εξωσωματική γονιμοποίηση

  • Τι είναι και πως γίνεται; 
  • Τι πρέπει να γνωρίζει το ζευγάρι; 
  • Ποιες είναι οι γυναικείες ποιες οι ανδρικές και ποιες οι κοινές ενδείξεις; 
  • Πότε ένα ζευγάρι θα χρειαστεί να επισκεφθεί τον γυναικολόγο;
  • Πόσο η καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής μας επηρεάζουν ή συμβάλλουν στην υπογονιμότητα; 

Προσωπικό μήνυμα σε ζευγάρια

Στις ατομικές και ομαδικές συνεδρίες που κάνω με ζευγάρια βλέπω την ανάγκη που υπάρχει για στήριξη σαν μια επιπλέον βοήθεια μετά την ιατρική βεβαίως. Γνωρίζω πως εάν είσαι σε αυτή την φάση ζωής σου βιώνεις έντονο άγχος, πίεση, αγωνία, ενοχές, θλίψη.  Ακόμα και για εσένα που αυτή την περίοδο είσαι προβληματισμένη/ος  για το εάν χρειάζεται να δεις έναν ειδικό. 

Εάν θέλεις να έχεις μια πρώτη εικόνα για το θέμα παρακολούθησε το βίντεο που ετοίμασα με στόχο το πρώτο στάδιο ενημέρωσης. Συζητάμε για το τι είναι η υποβοηθούμενη γονιμοποίηση και πώς μπορείς να διαχειριστείς τη νέα συνθήκη. 

Άφησε ένα σχόλιο για να μάθω αν αυτό το βίντεο σε βοήθησε και αν έχεις κάποιες παραπάνω ερωτήσεις για τις οποίες θα μπορούσα να ετοιμάσω εκπαιδευτικό υλικό. Είμαι εδώ για εσένα!

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Πέννυ Κόκκολα

Πέννυ Κόκκολα

Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Πέννυ Κόκκολα, είναι Ψυχολόγος (BA) και Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Ειδικεύεται σε θεραπευτικές παρεμβάσεις, στη συμβουλευτική σε ζευγάρια με θέματα υπογονιμότητας (IVF) και στη διάγνωση και ψυχοθεραπεία παιδιών. Εργάζεται ιδιωτικά σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες και συμβουλευτικά για γονείς. Πιστεύει πως η ψυχοθεραπεία είναι ένα ταξίδι που ξεκινάμε μαζί, επικεντρωμένο στην επίγνωση και στο “Εδώ και Τώρα”. Είναι μια προσπάθεια να φύγουμε από τις εσωτερικές και προβληματικές σκιές μας. Είναι το σπουδαιότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.

Διαβάστε περισσότερα