Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Ύπνος στη βρεφική και νηπιακή ηλικία

Ύπνος στη βρεφική και νηπιακή ηλικία: Όλα όσα θέλεις να μάθεις

Ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχολεί τους νέους γονείς είναι ο ύπνος, τους απασχολεί πρακτικά γιατί η έντονη έλλειψη συνεχόμενου ύπνου τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών είναι μια από της βασικές πηγές κούρασης, και θεωρητικά καθώς υπάρχουν πολλές και αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τον ύπνο στη βρεφική και νηπιακή ηλικία.

Εγκέφαλος & ύπνος στη βρεφική και νηπιακή ηλικία

Όσα περισσότερα γνωρίζουμε σταδιακά για τον εγκέφαλο και για τις λειτουργίες του, τόσο καταρρίπτονται θεωρίες και πρακτικές γύρω από το μεγάλωμα των παιδιών, κυρίως δε αυτές που είχαν ξεκάθαρα μια συμπεριφοριστική κατεύθυνση. Γνωρίζουμε πια ότι ο συνεχόμενος ύπνος είναι μια αναπτυξιακή κατάκτηση για τα παιδιά.

Τι άλλο επηρεάζει τον ύπνο στη βρεφική και νηπιακή ηλικία

Φυσικά ο ρόλος του περιβάλλοντος, η σχέση με τους γονείς, οι ρουτίνες και οι οικογενειακές συνήθειες επηρεάζουν και τον ύπνο όπως και όλη την ανάπτυξη του παιδιού.

Τι θα μάθεις για τον ύπνο στη βρεφική και νηπιακή ηλικία

Σ’ αυτό το βίντεο συζητάμε με την Αφροδίτη Κονδύλη, PCI Parent COACH, Σύμβουλο γαλουχίας IBCLC, Φαρμακοποιό, συν-ιδρύτρια του Κύκλου – ενός κέντρου υποστήριξης των γυναικών και των οικογενειών τους, που στόχο έχει την ενδυνάμωση, την ισότητα, την έκφραση και την ευεξία και δημιουργό του Parent Coach LAB.

Τι θα δεις:

Σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε για όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για τον ύπνο στη βρεφική και παιδική ηλικία, τα μοτίβα, τη συγκοίμηση, τα είδη αυτής. Θα μιλήσουμε για τον ασφαλή ύπνο, θα κατανοήσουμε γιατί τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας αλλά και πως το βράδυ μπορεί αν δρα εξισορροπητικά σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν μέσα στην ημέρα. Επίσης θα συζητήσουμε μαζί, γιατί ο ύπνος στα παιδιά δεν παραμένει σταθερός συνεχώς και πώς επηρεάζεται από τη φάση που βρίσκεται το παιδί αναπτυξιακά. Τέλος, θα δούμε τι σημαίνει ακολουθώ το παιδί και τις συνέπειες της εκπαίδευσης ύπνου μακροχρόνια.

Attached at the Heart: Eight Proven Parenting Principles for Raising Connected and Compassionate Children (from Preconception to Five Years) Barbara NicholsonLysa A. Parker

McKenna, James J., and Thomas McDade. “Why babies should never sleep alone: A review of the co-sleeping controversy in relation to SIDS, bedsharing and breast feeding.” Paediatric respiratory reviews 6.2 (2005): 134-152.

CHUONG-KIM, Margaret. Cry it out: The potential dangers of leaving your baby to cry. 2005.

KENDALL-TACKETT, Kathleen. Why cry-it-out and sleep-training techniques are bad for babes. Clinical Lactation, 2013, 4.2: 53-54.

D’AMBROSIO, Carolyn, et al. Comfort the Kid! Infant Sleep, Parent-Child Bonding, and the Perils of” Cry it Out”. Ivory Tower Books.

OCKWELL-SMITH, Sarah. The Gentle Sleep Book: Gentle, No-Tears, Sleep Solutions for Parents of Newborns to Five-Year-Olds. Hachette UK, 2015.

MCKENNA, James J.; VOLPE, Lane E. Sleeping with baby: An internet‐based sampling of parental experiences, choices, perceptions, and interpretations in a western industrialized context. Infant and Child Development: An International Journal of Research and Practice, 2007, 16.4: 359-385.

Γίνε μέλος σήμερα!
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
ParentCoach LAB by Afroditi Kondyli

Σε συνεργασία με:

ParentCoach LAB by Afroditi Kondyli

Καλοσωρίζουμε στην πλατφόρμα μας την Αφροδίτη Κονδύλη, ξεκίνησε το προσωπικό της ταξίδι με τους γονείς το 2015, 2 χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης της. Σπούδασε Φαρμακευτική και στην ενασχόληση της με την επιστήμη, αγάπησε πέρα από τις γνώσεις για τον άνθρωπο και την υγεία του, το μοίρασμα των γνώσεων , την παροχή υποστήριξης και συμβουλευτικής.Το 2013, ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στον θηλασμό και το 2015 πιστοποιήθηκε ως Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC. Το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση ως βοηθός μητρότητας και πιστοποιήθηκε ως AATH Εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International. Το 2016 έγινε συν-ιδρύτρια του «Κύκλου" και μαζί άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά για γυναίκες, μητέρες και γονείς. Το 2021 πιστοποιήθηκα ως PCI Certified Parent Coach από το Parent Coaching Institution σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Pacific University of Seattle

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα