Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Υπέροχες πραγματικές γυναίκες

Στο σήμερα της Ελλάδας τι σημαίνει πραγματικά το να είσαι γυναίκα; Τι σημαίνει το να είσαι πραγματικά υπέροχη;! Είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα ή ένας δρόμος στρωμένος με αγκάθια; Το Project Parenting παρέα φυσικά με μερικές από τις υπέροχες γυναίκες, συνεργάτιδες του Project Parenting μας μιλούν για τη σημασία της γυναίκας στην κοινωνία, τη θέση της, αλλά και το πώς μπορούμε να βιώσουμε και να διεκδικήσουμε την υπεροχότητά μας. 

Μέσα σε μια πραγματικότητα που σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ακούμε και ένα καινούργιο περιστατικό βίας, μια νέα υπόθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, κινήματα όπως το metoo και εθελοντικοί λογαριασμοί ή ακτιβιστές βρίσκονται εκεί για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη φωνή των γυναικών.

Τι σημαίνει το να είσαι γυναίκα;

Τι σημαίνει λοιπόν το να είσαι πραγματικά υπέροχη και πώς γίνεται αυτό σε έναν κόσμο που δεν είναι; Πώς μπορείς να είσαι υπέροχη όταν καθημερινά έχεις να αντιμετωπίσεις όλους αυτούς τους ρόλους που έχεις φορέσει και φτάνεις κουρασμένη στο τέλος της ημέρας μην μπορώντας να αξιολογήσεις θετικά τις εμπειρίες σου;

Τι σημαίνει να είσαι υπέροχη και ταυτόχρονα πραγματική; Είναι όλα αυτά που βλέπεις στα social media αληθινά; Αξίζει να μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι της σύγκρισης; Πώς μπορείς να ζεις την καθημερινότητά σου και παράλληλα να νιώθεις αληθινή προς τον εαυτό σου;

Τι σημαίνει να μεγαλώνεις υπέροχα παιδιά; Που αναγνωρίζουν τον σεβασμό και την αποδοχή; Την ισότητα ανάμεσα στα φύλα και πώς μπορείς να τα αναθρέψεις να αναγνωρίζουν τον άνθρωπο και όχι το φύλο;

Πώς ενδυναμώνεσαι εσύ για να νιώσεις πόσο πραγματικά υπέροχη είσαι και πώς μεγαλώνεις την κόρη σου να νιώθει υπέροχη και τον γιο σου να αναγνωρίζει τη δική του υπεροχότητα και παράλληλα να σέβεται αυτήν κάθε γυναίκας.

Υπέροχες πραγματικές γυναίκες

Σε αυτό το βίντεο συζητάμε για:

  • Πώς έρχομαι σε επαφή με τη γυναίκα που είμαι; Πώς να με αγκαλιάσω για να βιώσω το πόσο υπέροχη είμαι πραγματικά;
  • Αίσθημα αυτοκριτικής και πώς μπορούμε να το μειώσουμε; Τι είναι αυτό που το προκαλεί σε μια σύγχρονη μητέρα/γυναίκα.
  • Κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο βρίσκεται η γυναίκα και πώς αντιμετωπίζεται από την κοινωνία.
  • Ενοχικότητα μαμάδων, social media, πρότυπα και το ΜΕΓΑΛΟ άγχος του να είμαι ΤΕ-ΛΕΙ-Α (πολυμηχάνημα πολυμίξερ που λέμε)
  • Αυτοφροντίδα, πρακτικές αυτοφροντίδας και ανάσας μέσα στην ημέρα. Πώς μπορώ να δείχνω σεβασμό σε εμένα;
  • Σύγχρονη εργαζόμενη μαμά. Πώς μπορώ να ισορροπήσω ως νέα μαμά ανάμεσα στη μητρότητα και στην εργασία και γιατί αυτά είναι χαρακτηριστικά “σουπερ-ηρωίδας;”
  • Διαγενεολογική σύνδεση γυναικών και πώς αυτό μας επηρεάζει τι έχουμε φέρει από τις προηγούμενες γενιές και αν ο φόβος του να γίνω η μητέρα μου είναι υπαρκτός. 

Είσαι υπέροχη. Πίστεψέ το. Είσαι εσύ και αυτό αρκεί!

Χαρά Κουκουράκη

Χαρά Κουκουράκη

Παιγνιοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγος, Ψυχολόγος

Η Χαρά Κουκουράκη, είναι Ψυχοπαιδαγωγός – Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού Συμβουλευτική και Εκπαίδευση Γονέων/ Εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος & Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια. Όνειρό της είναι να μεγαλώνουν παιδιά υγιή, συναισθηματικά και ψυχικά, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με ενσυναίσθηση, που χαμογελούν, και απολαμβάνουν τη ζωή. Οι Ενήλικες να απολαμβάνουν τον Γονεϊκό τους Ρόλο και κάθε μοναδική εμπειρία που αυτός τους προσφέρει. Να συνταξιδεύουν και να εξελίσσονται μέσα από τα παιδιά τους. Ένας κόσμος, που το βάρος της ταμπέλας του Τέλειου Γονέα και Ανθρώπου δε θα υπάρχει, παρά μόνο Αρκετά Καλοί Γονείς να μεγαλώνουν υπέροχα, ευσυνείδητα, με αυτοπεποίθηση παιδιά και αρκετά καλοί Άνθρωποι να πιστεύουν στο νόημα της ύπαρξής τους και στην προσωπική τους αξία.

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Στραγαλινού

Μαρία Στραγαλινού

Βοηθός μητρότητας περιγεννητικού πένθους, Εκπαιδεύτρια πένθους

Η ομάδα με τους επαγγελματίες μεγαλώνει ακόμα περισσότερο! Χαιρόμαστε πολύ που θα έχουμε μαζί μας τη Μαρία Στραγαλινού, Βοηθό μητρότητας περιγεννητικού πένθους.

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Οικογενειακή Σύμβουλος, Ψυχολόγος

Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος και Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD και πιστοποιημένη εισηγήτρια σεμιναρίων διαχείρισης του στρες, με βάση τις αρχές της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness-Βased Stress Reduction) και ανάπτυξης της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης στα φυσικά περιβάλλοντα των παιδιών (Τhe Hanen Method). Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος & Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD. Με κίνητρο την ανάγκη της να υποστηρίξεις τα παιδιά στην ανακάλυψη και την αποδοχή της πραγματικής τους φύσης, ξεκίνησε να μελετά τον εγκέφαλο, τις διεργασίες γνωστικής ανάπτυξης, τη σύνδεση νου-καρδιάς, τον γονεϊκό ρόλο και τις οικογενειακές δυναμικές. Aπό αυτήν τη σκοπιά, προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στον καθένα που επιθυμεί να ανακαλύψει τον πραγματικό εαυτό του και να αγκαλιάσει τη ζωή. Παράλληλα με την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες διδάσκει σε διαφορετικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου και παρέχει επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και επαγγελματίες πρώτης παιδικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα
Όλυ Πατσούρα

Όλυ Πατσούρα

Full Spectrum Doula, Βιολόγος, Ολιστική Θεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Όλυ Πατσούρα, Full Spectrum Doula, Ολιστική Θεραπεύτρια και Βιολόγο. Το όνειρό της είναι... "να δημιουργούμε μαζί έναν κόσμο αγάπης, σύνδεσης και ισορροπίας για όλους τους ανθρώπους, θεραπευμένο από τις συνέπειες του μοναχικού τραύματος".

Διαβάστε περισσότερα