Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις εάν επιλέξω να θηλάσω για περισσότερο από 1 χρόνο;

Υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις εάν επιλέξω να θηλάσω για περισσότερο από 1 χρόνο;

Η απόφαση να θηλάσεις για περισσότερο από ένα χρόνο είναι μια προσωπική επιλογή και εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου, καθώς και από τις συνθήκες της ζωής σου και του παιδιού σου. Είναι σημαντικό να αντιληφθείς ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες “αρνητικές” επιπτώσεις αν αποφασίσεις να θηλάσεις για περισσότερο χρονικό διάστημα. 

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά θέματα που μπορείς να λάβεις υπόψη.

Κοινωνικές αποδοκιμασίες και αποθαρρυντικά σχόλια.

Η μακροχρόνια θηλαστική περίοδος μπορεί να αντιμετωπιστεί με κριτική ή αποδοκιμασία. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσεις αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και να κάνεις αυτό που είναι καλύτερο για σένα και το παιδί σου.

Ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων μπορεί να υποστηρίξει την επιλογή σου, μπορεί να υπάρχουν άτομα που θα εκφράσουν αμφιβολίες ή θα κάνουν αποθαρρυντικά σχόλια. Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να μην επηρεαστείς από αυτά και να επικεντρωθείς στην επιλογή που κάνει ευτυχισμένους εσένα και το μωρό σου.

Φυσιολογικές Αλλαγές.

Καθώς το παιδί μεγαλώνει, οι ανάγκες του μπορεί να αλλάξουν και η θηλαστική περίοδος μπορεί να εξελιχθεί. Ενδέχεται να χρειαστεί να προσαρμόσεις τον τρόπο θηλασμού σύμφωνα με τις νέες ανάγκες του παιδιού σου, αλλά και σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες.

Καθώς το παιδί μεγαλώνει, μπορεί να εκδηλώνει μεγαλύτερη ανεξαρτησία και να εξερευνά νέες δραστηριότητες. Ο αποθηλασμός μπορεί να αποτελέσει μια φυσική εξέλιξη στη σχέση σας και να επιτρέψει στο παιδί να αναπτύξει την αυτονομία του.

Υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις εάν επιλέξω να θηλάσω για περισσότερο από 1 χρόνο;Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει “σωστός” ή “λάθος” τρόπος ή χρόνος θηλασμού.

Κάθε οικογένεια και κάθε παιδί είναι μοναδικά, και η απόφαση για τη διάρκεια της θηλαστικής περιόδου πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τις συνθήκες της δικής σου οικογένειας.

Η επιλογή είναι δική σου και του μωρού σου. Μάθε πώς μπορείς να κάνεις τη δική σου επιλογή, γιατί να θηλάσεις μέχρι όποτε θέλεις εσύ και το παιδί σου και πώς μπορείς να ενδυναμωθείς ώστε να νιώθεις αυτοπεποίθηση για την επιλογή σου.

Αφροδίτη Κονδύλη

  • International Lactation Consultant Association (ILCA). (2012). Core Curriculum For Lactation Consultant Practice (3rd revised εκδ.). United States: Jones and Bartlett Publishers, Inc.
  • Riordan, J., & Wambach, K. (2009). Breastfeeding And Human Lactation 4th Edition (4th εκδ.). Jones & Bartlett Learning.
  • Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού. (2015). Μητρικός Θηλασμός: Οδηγός για Επαγγελματίες Υγείας. (Ι. Αντωνιάδου- Κουμάτου, & Α. Σοφιανού, Επιμ.) Αθήνα, Ελλάδα.
Γίνε μέλος σήμερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα