Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Υπάρχει μέλλον μετά την απιστία για το ζευγάρι;

Η απιστία αποτελεί ένα σύνηθες πρόβλημα κρίσης σε ένα ζευγάρι. Μπορεί να συμβεί ανεξαρτήτως ηλικίας ή οικογενειακής κατάστασης. Μπορεί να συμβεί στον καθένα, για διαφορετικούς όμως λόγους. Υπάρχει μέλλον μετά την απιστία για το ζευγάρι;

Ποιοι είναι οι λόγοι που απατά κάθε σύντροφος;

Έχει δειχθεί πως οι λόγοι για τους οποίους οι άνδρες απιστούν είναι διαφορετικοί από αυτούς για τους οποίους απιστούν οι γυναίκες. Σε αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η προσωπική φύση της σεξουαλικότητας, αφού το κάθε άτομο διαμορφώνεται  και αναπτύσσεται εντελώς διαφορετικά. Οι προσωπικές αξίες, το περιβάλλον και οι εξωτερικές συνθήκες διαμορφώνουν το προφίλ της απιστίας. Αυτό μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα τόσο στην κατανόηση και συνειδητοποίηση του ατόμου όσο και στην πορεία της σχέσης. 

Τι συνέπειες έχει η απιστία;

Η απιστία τις περισσότερες φορές κλονίζει ένα ζευγάρι καθώς αυτόματα χάνεται η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια. Στην περίπτωση που το ζευγάρι έχει παιδιά μπορεί τα πράγματα να φαντάζουν ακόμη πιο πολύπλοκα. Μια απιστία μπορεί να αποβεί καταστροφική για τη σχέση, προκαλώντας ένταση, θυμό ή ακόμη οργή και κατάθλιψη σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό δεν αποτελεί όμως κανόνα. 

Υπάρχει μέλλον μετά την απιστία;

Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης της με την προϋπόθεση ότι και τα δύο μέλη της σχέσης είναι ειλικρινή και απόλυτα πρόθυμα να εργαστούν και να την ξεπεράσουν ουσιαστικά εντοπίζοντας και θεραπεύοντας τη ρίζα του προβλήματος ή συνηθέστερα των προβλημάτων. Μια υγιής σχέση θέλει συνεχή προσπάθεια και ενδιαφέρον και από τους δύο συντρόφους οι οποίοι χρειάζεται να μάθουν να στέκονται ενωμένοι ως δημιουργική ομάδα απέναντι στη ρουτίνα της καθημερινότητας και στο όποιο ερωτικό και σεξουαλικό τέλμα. 

Σ’ αυτό το βίντεο η Μαρία Λιάτη, | Ψυχοθεραπεύτρια, Θεραπεύτρια της μεθόδου Theta Healing, Ομοιοπαθητικό, Βιοτεχνολόγο |, μιλά για τo φαινόμενο της απιστίας στα ζευγάρια, τις συνηθέστερες αιτίες του, τους καταλληλότερους τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισής του, όπως επίσης και τις μακροπρόθεσμες λύσεις που μπορούν να υποστηρίξουν τη σχέση και την οικογένεια.

Ματθαίος Γιωσαφάτ (2014), Να παντρευτεί κανείς ή να μη παντρευτεί, εκδ. Αρμός, Αθήνα

Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα