Βίντεο
Trailer
Εισαγωγή
Βιολογικά οφέλη θηλασμού
Συναισθηματικά οφέλη θηλασμού
Σε τι θα με βοηθήσει το να γνωρίζω τα οφέλη του θηλασμού;
Είσαι έγκυος και σκέφτεσαι να θηλάσεις το μωρό σου; Έχεις ήδη γεννήσει και θηλάζεις/προσπαθείς να θηλάσεις; Θέλεις να μάθεις γιατί να θηλάσεις και ποια τα οφέλη του θηλασμού; Το ‘χουμε!
Τα σημαντικά οφέλη του θηλασμού
Ο θηλασμός είναι μία φυσική διαδικασία και ένστικτο για τις μαμάδες και τα μωρά, που όμως πολλές φορές συναντούν διάφορα εμπόδια και δυσκολίες. Πολλές φορές, το να ξέρουμε τι είναι αυτό που προσφέρει ο θηλασμός σ’ εμάς και τα παιδιά μας είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε σταθεροί στον στόχο και την απόφασή μας να θηλάσουμε, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια!
Τι θα μάθεις για τα οφέλη του θηλασμού
Σε αυτή τη σειρά που δημιουργήθηκε από το Project Parenting για το Class Θηλασμού, η Αφροδίτη Κονδύλη, Parent COACH, εκπαιδεύτρια γονέων, Σύμβουλος γαλουχίας IBCLC και φαρμακοποιός και η Σοφία Δούμα, Μαία και Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, συνιδρύτριες του Κύκλου @kyklosgynaika, θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις σταθερή στον στόχο σου να θηλάσεις, αναλύοντας όλα τα οφέλη, τόσο βιολογικά, όσο και συναισθηματικά και θα εξηγήσουν γιατί ο θηλασμός μας κάνει τόσο καλό!
Στόχοι σειράς:
- Γνωρίζω τα βιολογικά οφέλη του θηλασμού, τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί
- Γνωρίζω τα συναισθηματικά οφέλη του θηλασμού για τη μητέρα και το παιδί
- Ενδυναμώνομαι στην απόφασή μου να θηλάσω, ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες.
Αναφορές:
(AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS, 2012)
(Ardiel & Rankin, 2010)
(Britton, Britton, & Gronwaldt, 2006)
(Bumgarner, 1982)
(Dumas, Lepage, & Bystrova, 2013)
(Dutheil, και συν., 2021)
(Faircloth, 2013)
(Gibbs, Forste, & Lybbert, 2018)
(Riordan & Wambach, 2009)
(Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού, 2015)
Βιβλιογραφία
AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS. (2012, March). Breastfeeding and the Use of Human Milk. Pediatrics, 129(3), σσ. 827-841.
Ardiel, E. L., & Rankin, C. H. (2010, March). The importance of touch in development . Paediatrics & Child Health, 15(3), σσ. 153-156.
Britton, J. R., Britton, H. L., & Gronwaldt, V. (2006, May 24). Breastfeeding, Sensitivity, and Attachment. Pediatrics.
Brystova, K., Ivanova, V., Edhborg, M., Matthiesen, A., Ransjö-Arvidson, A., Mukhamedrakhimov, R., . . . Widström, A. (2009, May). Early Contact versus Separation: Effects on Mother–Infant Interaction One Year Later. Birth Issues in Perinatal Health, 36(2), σσ. 97-109.
Bumgarner, N. (1982). Mothering Your Nursing Toddler (Revised edition (February 1, 2000) εκδ.). LA Leche League Intl.
Dumas, L., Lepage, M., & Bystrova, K. (2013, January 3). Influence of Skin-to-Skin Contact and Rooming-In on Early Mother–Infant Interaction: A Randomized Controlled Trial. Clinical Nursing Research, 22(3).
Dutheil, F., Méchin, G., Vorilhon, P., Benson, A. C., Bottet, A., Clinchamps, M., . . . Navel , V. (2021, August 15). Breastfeeding after Returning to Work: A Systematic Review and Meta-Analysis. (P. B. Tchounwou, Επιμ.) International Journal of Environmental Research and Public Health, 18(16), σ. 21.
Faircloth, C. (2013). ‘Intensive motherhood’ in comparative perspective: feminism, full- term breastfeeding and attachment parenting in London and Paris. Στο Parenting in Global Perspective (σ. 17). Taylor & Francis Group.
Gibbs, B. G., Forste, R., & Lybbert, E. (2018). Breastfeeding, Parenting, and Infant Attachment Behaviors. Maternal and Child Health Journal, 22, σσ. 579-588.
Hale, T. W., & Hartmann, P. E. (2017). Textbook of Human Lactation (1 εκδ.). Springer Publishing.
International Lactation Consultant Association (ILCA). (2012). Core Curriculum For Lactation Consultant Practice (3rd revised εκδ.). United States: Jones and Bartlett Publishers, Inc.
Riordan, J., & Wambach, K. (2009). Breastfeeding And Human Lactation 4th Edition (4th εκδ.). Jones & Bartlett Learning.
Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού. (2015). Μητρικός Θηλασμός: Οδηγός για Επαγγελματίες Υγείας. (Ι. Αντωνιάδου- Κουμάτου, & Α. Σοφιανού, Επιμ.) Αθήνα, Ελλάδα.


Σοφία Δούμα
Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού
Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert
Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Κονδύλη
PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού
Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...
Διαβάστε περισσότερα
Σε συνεργασία με:
Κύκλος
Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!
Διαβάστε περισσότερα