Βίντεο

Επεισόδιο 1

«Τώρα που έκανες παιδιά δεν θα έχεις ποτέ ξανά ζωή»

Το στερεότυπο που λέει «Τώρα που έκανες παιδιά τελείωσε η ζωή σου» είναι ένα από αυτά που δυστυχώς επικρατούν στην κοινωνία μας. Είναι μια άποψη που ενισχύει την ιδέα ότι η μητρότητα είναι μια θυσία και ότι η γυναίκα κυρίως, αλλά όχι απαραίτητα μόνο, χάνει την ταυτότητά της και την προσωπική της ζωή μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η μητρότητα μπορεί να είναι μια εξαιρετικά ενδυναμωτική και εκπληκτική εμπειρία, που μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή μιας γυναίκας και να την κάνει ακόμα πιο πλήρη.

Καταλαβαίνοντας καλύτερα αυτό το στερεότυπο – μια διαφορετική προοπτική

Όταν μια γυναίκα γίνεται μητέρα, δε σταματάει να είναι πρώτα και κύρια ένα άτομο με τις δικές της επιθυμίες, όνειρα και φιλοδοξίες. Μπορεί να εξακολουθήσει να αναζητά και να επιτυγχάνει τους προσωπικούς της στόχους, ακόμα και ως μητέρα.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η μητρότητα δεν είναι μια μονόπλευρη εμπειρία. Ναι, μπορεί να φέρει προκλήσεις και θυσίες, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να φέρει αγάπη, χαρά, ευτυχία και πνευματική ανάπτυξη. Η ικανότητα να φροντίζεις και να αγαπάς ένα παιδί είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για προσωπική μεταμόρφωση και ανάπτυξη. Επίσης, είναι σημαντικό να διαπιστώσουμε ότι η μητρότητα δεν πρέπει να ορίζει απόλυτα την ταυτότητα μιας γυναίκας. Η ταυτότητα μιας γυναίκας είναι πολυδιάστατη και πολυσύνθετη και περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς ρόλους και εμπειρίες πέρα από το ρόλο της μητέρας. Μια γυναίκα μπορεί να είναι μητέρα, επαγγελματίας, φίλη, σύντροφος και πολλά άλλα ταυτόχρονα, και κανένας από αυτούς τους ρόλους δεν πρέπει να αναιρεί τους άλλους.

Τι θα μάθει όποιος/α παρακολουθήσει αυτό το βίντεο;

Αυτό το βίντεο προσφέρει μία σε βάθος ανάλυση πάνω στο στερεότυπο αυτό, επεξήγηση των αιτιών και της προέλευσής του και προτείνει πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Για όλα αυτά μας μιλά η Μαρία Λιάτη, Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια. Το όνειρό της είναι να βοηθά ανθρώπους να θυμηθούν το φως που πραγματικά είναι, να θυμηθούν τι σημαίνει να είναι ελεύθεροι ώστε να εκδηλώνουν το ύψιστο δυναμικό τους!

Λίγα λόγια για την εταιρεία

H KIDDO είναι μια ελληνική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με φυσική παρουσία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, αλλά και online μέσω του σύγχρονου e-shop βρεφικών!
Μέσα από μια διαδρομή 13 ετών και με παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις και βραβεία, η εταιρεία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον εγχώριο κλάδο των βρεφικών ειδών, λανσάροντας καινοτόμα και πρωτότυπα προϊόντα νέας γενιάς συνεπάγωγα της υψηλής αισθητικής και ποιότητας,
της λειτουργικότητας και πρακτικότητας, καθώς και της πολύ ανταγωνιστικής και τίμιας τιμής τους! Παράλληλα, εξάγει σε 15 χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Περισσότερα για την εταιρεία και την μεγάλη γκάμα προϊόντων της για την βρεφική ηλικία, μπορείς να μπεις στο site της!

Burton, J. (2018). The self-care solution: A modern mother’s essential guide to health and well-being. She Writes Press.

Bevan, S. (2017). The confident mother: A collection of learnings with experiences of maternity in mind. Rethink Press.

Doyle, G. (2020). Untamed. The Dial Press.

Smith Brody, L. (2017). The fifth trimester: The working mom’s guide to style, sanity, and success after baby. Doubleday.

Douglas, S. J., & Michaels, M. W. (2004). The mommy myth: The idealization of motherhood and how it has undermined all women. Free Press.

Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα