Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Premium Μέλος

Επεισόδιο 1

Το σωματικό παιχνίδι και η δύναμή του

Γιατί είναι σημαντικό το Σωματικό Παιχνίδι; Τι διαφορά έχει από το απλό παιχνίδι; Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μέσα στην καθημερινότητα; Μπορούμε να  παίζουμε και να ηρεμούμε; Σε τι βοηθάει το νευρικό μας σύστημα; Χρησιμοποιώ το Σωματικό παιχνίδι και διασκεδάζω με το παιδί μου.

Τα οφέλη του παιχνιδιού

Το παιχνίδι είναι ένας από τους τρόπους που τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους και εξερευνούν το περιβάλλον τους. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν τη συνεργασία, το μοίρασμα, κάνουν φιλίες, διαπραγματεύονται, κοινωνικοποιούνται, αναπτύσσονται σωματικά, καλλιεργούν λεπτή και αδρή κινητικότητα, αποκτούν αίσθηση του χώρου. Μέσα από το παιχνίδι ακόμη, κάθε παιδί μαθαίνει να εκφράζει επιθυμίες και συναισθήματα. Το παιχνίδι τέλος, βοηθά την ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας και της επικοινωνίας, οξύνει τη φαντασία, τη μνήμη, την αφαιρετική σκέψη και τη δημιουργικότητα. 

Οι Ποιότητες μιας Σχέσης Ασφάλειας στο Παιχνίδι

Περάστε χρόνο παίζοντας με το παιδί σας, χωρίς απώτερο στόχο να το διδάξετε και χωρίς αναστολές να γίνετε ξανά παιδί! Απλά απολαύστε το και ακολουθήστε τοΔείξτε του έτσι αποδοχή, πως το εμπιστεύεστε να σας οδηγήσει, πως το καμαρώνετε, πως το απολαμβάνετε. Ποιότητες που είναι ουσιαστικές για το Χτίσιμο ενός Ασφαλούς Δεσμού. Επιτρέψτε του να νιώσει ο αρχηγός, ο οδηγός του παιχνιδιού και να χτίσει έτσι την αυτοπεποίθησή του.

Προσκαλέστε το παιδί σας να παίξετε. Έτσι του δείχνετε πως το απολαμβάνετε. Κι ανταποκριθείτε το κάλεσμά του να το συντροφεύσετε στο παιχνίδι του. Προσφέρετε του την ασφάλεια και την συντροφικότητα που έχει ανάγκη.

Κι αν το παιδί σας βιώνει μια δύσκολη γι’ αυτό περίοδο, πχ μετακόμιση, νέο σχολικό περιβάλλον, καινούριο αδελφάκι, κλπ, υποστηρίξτε το και γίνετε γι αυτό ένα ζεστό καταφύγιο, προσκαλώντας το να παίξετε παρέα ή απλά συντροφεύοντάς το σιωπηλά στο παιχνίδι του. Αφήστε το να εξερευνήσει και να χτίσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Μόλις νιώσει Ασφαλές, γνωρίζοντας πως θα είστε εκεί να το υποστηρίξετε ότι κι αν γίνει, θα μπορέσει με θάρρος να περάσει στο επόμενο στάδιο της συνύπαρξης.

Η Δήμητρα Σαββιδάκη, ψυχολόγος, Εκπ. παιγνιοθεραπεύτρια & δημιουργός του Παιχνιδοχώρου, μας μιλά για το πόσο σημαντικό είναι το Σωματικό παιχνίδι στη ζωή μας και στη σχέση μας με το παιδί.

Σε αυτό το βίντεο:

  • Θα μάθεις τι είναι Σωματικό Παιχνίδι.
  • Ποια είναι τα οφέλη του.
  • Ανακάλυψε τη δύναμη του Σωματικού παιχνιδιού και παίξε ελεύθερα με το παιδί σου.

Ελπίζουμε να σου άρεσε αυτό το Βίντεο. Περιμένουμε με χαρά τα σχόλιά σου.

Katya Bloom (2006). The embodied Self Movement and Psychoanalysis.
KARNAC

Γίνε μέλος σήμερα!
Δήμητρα Σαββιδάκη

Δήμητρα Σαββιδάκη

Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγο και εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια. Έχει ιδρύσει τον Παιχνιδοχώρο και το όνειρό της είναι να εμπνεύσει τους γονείς να γνωρίσουν το Playful Parenting και το παιχνίδι. Πιστεύει πως η δύναμη και τα οφέλη του παιχνιδιού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό καταφύγιο ασφάλειας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας! #projectparenting

Διαβάστε περισσότερα
Παιχνιδοχώρος

Σε συνεργασία με:

Παιχνιδοχώρος

Ποιοι είμαστε Ο Παιχνιδοχώρος σαν ιδέα υπήρχε από το 2016, υλοποιήθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του το 2020. Πρόκειται για έναν χώρο αναζήτησης και συζήτησης,...

Διαβάστε περισσότερα