Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Το παιδί μου με λέει κακιά, με διώχνει και με χτυπάει. Τι συμβαίνει;

Το παιδί μου με λέει κακιά, με διώχνει και με χτυπάει. Τι συμβαίνει; Μάθε τι μπορείς να κάνεις!

Σε πονάει όταν το παιδί σου σε λέει κακιά, σε διώχνει ή σε χτυπά;  Μάθε πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά και νιώσε πιο κοντά στο παιδί σου από ποτέ!

“Είσαι κακιά” – Γιατί με πληγώνει;
“Σε μισώ” – Είμαι όντως τόσο κακός γονιός; 
“Φύγε. Δεν σε θέλω” – Δεν μπορώ να το διαχειριστώ αυτό…
Σε στενοχωρούν όλες αυτές οι καταστάσεις και δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς; Υπάρχει τρόπος! 

Μέσα από αυτό το βίντεο:

 • Θα αποχαιρετήσεις τις ενοχές… Όταν νιώθεις ότι το παιδί σου δεν σε θέλει, δύσκολα αφήνεις τις ενοχικές σκέψεις έξω από την πόρτα! Γι’ αυτό εδώ θα βρεις τη συναισθηματική υποστήριξη που χρειάζεσαι.
 • Θα αποχαιρετήσεις το άγχος. Βρες τις τεχνικές με τις οποίες θα μειώσεις τις επιθετικές συμπεριφορές για να μην αναρωτιέσαι κάθε μέρα αν θα το ξανακάνει. 
 • Θα βρεις υποστήριξη. Θα γνωρίσεις ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια συναισθήματα με σένα. Στο webinar θα γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά όπου ο ένας θα κρατάμε τον άλλον!

Αυτό το βίντεο είναι η ιδανική επιλογή για σένα που:

 • Θέλεις να μάθεις γιατί το παιδί σου γίνεται επιθετικό απέναντί σου
 • Θέλεις να βρεις λύσεις στο πρόβλημα είτε βάζοντας όρια είτε επικοινωνώντας είτε παίζοντας με το παιδί
 • Θέλεις να ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες συμπεριφορές του παιδιού, διατηρώντας την ψυχραιμία σου
 • Αναζητάς απαντήσεις στις δικές σου ερωτήσεις
 • Αναζητάς πρακτικές λύσεις και όχι ακόμα ένα “Έλα μωρέ, παιδί είναι θα του περάσει”
 • Αναζητάς συμβουλές που έχουν ως προσέγγιση τη συναισθηματική ασφάλεια του παιδιού και τη δική σου


Μέσα από αυτό το βίντεο θα μάθεις:

 • Πώς να βάζεις όρια στην επιθετική συμπεριφορά του παιδιού
 • Πώς να αξιοποιείς το παιχνίδι για να βοηθήσεις το παιδί σου να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του

Για να μάθω τι να κάνω όταν το παιδί μου με λέει κακιά, έχω δίπλα μου τις:

Μαριτίνα Συμβουλίδη
Μαρία Δημητροπού Λόπεζ
Χαρά Κουκουράκη
Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγος
Τηλέφωνο: 6956564718, 2111181052
Email: info@paixnidoxoros.gr
Ιστοσελίδα: https://paixnidoxoros.gr/

Fursland, Raykos, & Steele (2009). Perfectionism in Perspective. Perth, Western Australia: Centre for Clinical Interventions

Stephens-Davidowitz, S. (2022). The One Parenting Decision That Really Matters

Stephens-Davidowitz, S. (2022). Don’t Trust Your Gut: Using Data Instead of Instinct to Make Better Choices. Bloomsbury Publishing. ISBN-10: ‎1526605112

Μorin, A. (Updated on May 29, 2021). What to Know About Perfectionist Parenting. https://www.verywellfamily.com/what-to-know-about-perfectionist-parenting-4163102

Γίνε μέλος σήμερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Οικογενειακή Σύμβουλος, Ψυχολόγος

Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος και Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD και πιστοποιημένη εισηγήτρια σεμιναρίων διαχείρισης του στρες, με βάση τις αρχές της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness-Βased Stress Reduction) και ανάπτυξης της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης στα φυσικά περιβάλλοντα των παιδιών (Τhe Hanen Method). Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος & Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD. Με κίνητρο την ανάγκη της να υποστηρίξεις τα παιδιά στην ανακάλυψη και την αποδοχή της πραγματικής τους φύσης, ξεκίνησε να μελετά τον εγκέφαλο, τις διεργασίες γνωστικής ανάπτυξης, τη σύνδεση νου-καρδιάς, τον γονεϊκό ρόλο και τις οικογενειακές δυναμικές. Aπό αυτήν τη σκοπιά, προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στον καθένα που επιθυμεί να ανακαλύψει τον πραγματικό εαυτό του και να αγκαλιάσει τη ζωή. Παράλληλα με την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες διδάσκει σε διαφορετικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου και παρέχει επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και επαγγελματίες πρώτης παιδικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα
Χαρά Κουκουράκη

Χαρά Κουκουράκη

Παιγνιοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγος, Ψυχολόγος

Η Χαρά Κουκουράκη, είναι Ψυχοπαιδαγωγός – Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού Συμβουλευτική και Εκπαίδευση Γονέων/ Εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος & Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια. Όνειρό της είναι να μεγαλώνουν παιδιά υγιή, συναισθηματικά και ψυχικά, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με ενσυναίσθηση, που χαμογελούν, και απολαμβάνουν τη ζωή. Οι Ενήλικες να απολαμβάνουν τον Γονεϊκό τους Ρόλο και κάθε μοναδική εμπειρία που αυτός τους προσφέρει. Να συνταξιδεύουν και να εξελίσσονται μέσα από τα παιδιά τους. Ένας κόσμος, που το βάρος της ταμπέλας του Τέλειου Γονέα και Ανθρώπου δε θα υπάρχει, παρά μόνο Αρκετά Καλοί Γονείς να μεγαλώνουν υπέροχα, ευσυνείδητα, με αυτοπεποίθηση παιδιά και αρκετά καλοί Άνθρωποι να πιστεύουν στο νόημα της ύπαρξής τους και στην προσωπική τους αξία.

Διαβάστε περισσότερα
Παιχνιδοχώρος

Σε συνεργασία με:

Παιχνιδοχώρος

Ποιοι είμαστε Ο Παιχνιδοχώρος σαν ιδέα υπήρχε από το 2016, υλοποιήθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του το 2020. Πρόκειται για έναν χώρο αναζήτησης και συζήτησης,...

Διαβάστε περισσότερα