Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Το μωρό μου δεν κοιμάται εάν δεν θηλάσει, τι να κάνω;

Το μωρό σου δεν κοιμάται αν δεν θηλάσει;

Η ανάγκη του μωρού σου να θηλάζει για να κοιμηθεί είναι φυσιολογική και συνδέεται με την ανάγκη ασφάλειας, ηρεμίας και σύνδεσης με εσένα. Πρόσφερε την αγκαλιά, την παρουσία και την ανακούφιση που χρειάζεται το μωρό σας μέσω του θηλασμού. Ο θηλασμός προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον για το μωρό, προωθεί την χαλάρωση και την αύξηση της οξυτοκίνης, της ορμόνης που συμβάλλει στην αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης.

Μάθε πώς να αντιμετωπίσεις με αγάπη και ανοχή την πρόκληση που αντιμετωπίζεις με το μωρό σου, το οποίο δυσκολεύεται να κοιμηθεί χωρίς να θηλάσει.

Η ανταπόκριση στις ανάγκες του μωρού σου αποτελεί το θεμέλιο της επιτυχημένης γονιμότητας και της ανάπτυξης μιας υγιούς σχέσης μεταξύ γονέα και παιδιού.

Ο μηχανισμός του θηλασμού είναι φυσιολογικός και φυσικός τρόπος για το μωρό να εκφράσει τις ανάγκες του για φυσική επαφή, άνεση και ασφάλεια. Εάν το μωρό σου δεν κοιμάται εάν δεν θηλάζει, μπορεί να είναι σημάδι ότι η θηλαστική επαφή το καταπραΰνει και το βοηθά να χαλαρώσει για να κοιμηθεί. 

Η ανταπόκρισή σου σε αυτήν την ανάγκη του μωρού σου είναι σημαντική για την προώθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης που απαιτούνται για έναν ήρεμο ύπνο.

Μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες τεχνικές για να βοηθήσεις το μωρό σου να κοιμηθεί χωρίς να θηλάζει προκειμένου να ενθαρρύνεις την ανεξαρτησία και τη διαδικασία του να κοιμηθεί. Μπορείς να προσφέρεις άνεση με τη χρήση ήπιων αγκαλιών, να δημιουργήσεις μια ήρεμη και θερμή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο του ύπνου και να δημιουργήσεις μια σταθερή ρουτίνα πριν τον ύπνο που θα σηματοδοτεί την προετοιμασία για τον ύπνο.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι κάθε μωρό είναι μοναδικό και οι ανάγκες του μπορεί να διαφέρουν.

Ακολούθησε την καρδιά σου και αντίδρασε στις ανάγκες του μωρού σου με αγάπη και στήριξη. Με την πάροδο του χρόνου, το μωρό σου θα αναπτύξει την αυτονομία του και ο ύπνος του θα εξελιχθεί σε έναν ύπνο που δεν απαιτεί το θηλασμό. Συνεχίστε ως γονείς να παρέχετε στο μωρό σας την αγάπη και τη συναίνεσή σας, και σιγά-σιγά θα διαμορφωθεί μια υγιής και αυτόνομη σχέση με τον ύπνο του

Έλενα Κοντογιάννη

  • Η λύση στο πρόβλημα του ύπνου χωρίς δάκρυα-Elizabeth Pantle
  •  Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας-Κατερίνα Χρυσανθοπούλου
  • Δεσμοί Καρδιάς -Barbara Nicholson, Lysa Parker
Γίνε μέλος σήμερα
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα