Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting σήμερα!

Επεισόδιο 1

Το εσωτερικό παιδί: Γνώρισέ το & θεράπευσέ το

Γνωρίζεις ότι μέσα σου υπάρχει πάντα ενεργό το εσωτερικό παιδί; Ακούς τη φωνή του; Τις ανάγκες του; Έχεις διαπιστώσει παιδικές συμπεριφορές ή και αναζήτηση εκπλήρωσης αναγκών σου από άλλους που έμειναν ανεκπλήρωτες από όταν ήσουν παιδί;

Η σχέση μας με τις πρωταρχικές γονεϊκές φιγούρες είναι το θεμέλιο της δυναμικής κάθε άλλης σχέσης που δημιουργούμε στην ενήλικη ζωή. Ως παιδιά εσωτερικεύουμε τις περισσότερες σκέψεις και εμπειρίες που βιώνουμε, τόσο από το περιβάλλον όσο και από εμάς τους ίδιους, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.
Αυτές πολλές φορές μένουν ανεπεξέργαστες λόγω δικής μας άγνοιας, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε από αόρατες εσωτερικές ελλείψεις και τραύματα που κουβαλάει το βαθιά παραμελημένο εσωτερικό παιδί.

Μπορείς να μάθεις πώς να ακούς, να συναισθάνεσαι και να θεραπεύεις το εσωτερικό σου παιδί, γενόμενος εσύ ο ίδιος γονιός για αυτό. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω για να λάβεις στο τότε αυτό που έλλειπε. Μπορείς όμως να αφυπνίσεις τη δύναμη να σου δώσεις στο τώρα ό,τι χρειαζόσουν και συνεχίζεις να χρειάζεσαι. Κι αυτό γιατί μόνο έχοντας θεραπεύσει, κατανοήσει και θρέψει το δικό σου εσωτερικό παιδί θα μπορέσεις να είσαι ο γονιός που επιθυμείς για το δικό σου παιδί αλλά και να διαμορφώνεις υγιείς ενήλικες σχέσεις με ολοκλήρωση και ελευθερία.

Στο βίντεο θα βρεις γνώσεις, εργαλεία, τεχνικές και απαντήσεις που χρειάζεσαι! Η Μαρία Λιάτη, Ψυχοθεραπεύτρια, μίλησε live για το τι είναι το εσωτερικό παιδί, τα 7 αρχέτυπα του εσωτερικού μας παιδιού, τι σημαίνει και πώς μπορείς να το συναντήσεις και να το θεραπεύσεις, θέτοντας το θεωρητικό πλαίσιο με τη συνοδεία πρακτικών εφαρμογών (καθοδηγούμενος οραματισμός θεραπείας) και ταυτόχρονα θα απαντήσει τις δικές σου ερωτήσεις.

Τι συζητήσαμε:
– Τι είναι το εσωτερικό παιδί;
– Τα 7 αρχέτυπα – ρόλους που τείνει να υιοθετεί το παιδί.
– Πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με αυτό και να αναγνωρίζω τις ανάγκες του;
– Πώς μπορώ να αρχίσω να επικοινωνώ συστηματικά και σε βάθος μαζί του ώστε να το θεραπεύσω;
– Πώς να θρέφω και να τιμώ τόσο τον ενήλικα όσο και το παιδί μέσα μου.
– Πώς μπορεί αυτό να με διαφοροποιήσει ως γονιό από συμπεριφορές και τρόπους των γονιών μου που επιθυμώ να αποβάλλω και να μην φέρω στο δικό μου παιδί;
– Πώς αυτό θα με καταστήσει ικανό να δημιουργώ υγιείς ενήλικες σχέσεις που χαρακτηρίζονται από ελευθερία, ισότητα και πληρότητα;

Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα