Βίντεο

Επεισόδιο 1

Το ενδομήτριο περιβάλλον και η σημασία του - Εισαγωγή

Επεισόδιο 2

Τι είναι το ενδομήτριο περιβάλλον & γιατί είναι σημαντικό

Επεισόδιο 3

Πώς διαμορφώνεται το ενδομήτριο περιβάλλον

Επεισόδιο 4

Το ενδομήτριο περιβάλλον και η σημασία του - Κλείσιμο

Τι είναι το ενδομήτριο περιβάλλον και ποια η σημασία του για τη μελλοντική υγεία του ανθρώπου; Πώς επηρεάζει το μωρό μου και πώς μπορώ να το διαμορφώσω;  Η Ηλέκτρα Οικονομίδου, Μαία και Χοροθεραπεύτρια, μέσα από την πρωτότυπη σειρά του Project Parenting, μιλά για το ενδομήτριο περιβάλλον, τους παράγοντες που το επηρεάζουν και τους τρόπους που μπορείς να το διαμορφώσεις.

Τι είναι το ενδομήτριο περιβάλλον;

Το ενδομήτριο περιβάλλον είναι η πρώτη κατοικία του μωρού. Είναι το σώμα σου, η μήτρα σου. Είναι η φυσική σου κατάσταση, τα συναισθήματα, οι σκέψεις, οι ανησυχίες και οι φόβοι σου. Είσαι εσύ που κυοφορείς το μωρό σου.

Διαμορφώνει τις πρώτες αναμνήσεις που καταγράφονται στα κύτταρα του μωρού σου και θα το ακολουθούν σε όλη τη ζωή του. Είναι η κυτταρική του μνήμη. Διαμορφώνεται από τεράστιο φάσμα μορίων πληροφορίας όπως χημικοί, ορμονικοί και αυξητικοί παράγοντες στο σώμα σου. Αυτοί οι παράγοντες ελέγχουν τη συναισθηματική και φυσική σου υγεία αλλά και του μωρού σου. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή του ενδομήτριου περιβάλλοντος παίζουν και όλα όσα βάζεις στο σώμα σου από την τροφή, μέχρι τις κρέμες σώματος. Το μωρό σου λούζεται στην κυριολεξία από τη χημεία του αίματός σου, βιώνει τις ίδιες εμπειρίες και την ίδια φυσιολογία με σένα.

Στόχοι Σειράς:

  1. Θα μάθουμε τι είναι το ενδομήτριο περιβάλλον και ποια είναι η σημασία του
  2. Θα ανακαλύψουμε πώς επηρεάζει το μωρό
  3. Θα μιλήσουμε για το τι μπορεί να κάνει μία γυναίκα για να το διαμορφώσει

Ελπίζουμε σου άρεσε αυτή η σειρά με την Ηλέκτρα Οικονομίδου. Περιμένουμε τα σχόλια σου.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό βασίζεται στην επαγγελματική μου εμπειρία, την οποία έχω συλλέξει μέσα από συνεδρίες, σεμινάρια και ομάδες  που πραγματοποιώ. Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε και το προφίλ μου στο Project Parenting, ώστε να δείτε τόσο την εκπαίδευση μου όσο και την επαγγελματική μου εμπειρία.

Ηλέκτρα Οικονομίδου

Ηλέκτρα Οικονομίδου

Μαία, Χοροθεραπεύτρια DRLST

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαία και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία σαν μαία και έχει επίση ιδρύσει το Birth Engineering.

Διαβάστε περισσότερα
Birth Engineering

Σε συνεργασία με:

Birth Engineering

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα μας το Birth Engineering, που αποτελεί μία προσπάθεια της Ηλέκτρα Οικονομίδου να φέρει επίγνωση, χαρά και εμπιστοσύνη στην κύηση τη γέννα και τη μητρότητα. Ετοιμαστείτε για πολύ όμορφες σειρές σε συνεργασία με το Birth Engineering.

Διαβάστε περισσότερα