Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Το άγγιγμα

Το σώμα μου είμαι εγώ! Για να μπορέσω να αρχίσω να δημιουργώ οικειότητα και κατανόηση για αυτό, χρειάζεται να αρχίσω να στρέφω τη προσοχή μου σε αυτό. ‘Ένα πολύ καλό εργαλείο για αυτό το πρώτο πρακτικό και βασικό βήμα είναι το άγγιγμα!  Κάθε καινούργια γνωριμία έχει μεγάλο χώρο για εξερεύνηση!

Για μερικούς ανθρώπους το άγγιγμα δεν είναι ευχάριστο και το αποφεύγουν, άλλοι άνθρωποι το θέλουν πολύ.

Ο καθένας είναι διαφορετικός και οι ανάγκες του το ίδιο. Το σώμα μας για να μας ανοιχτεί θέλει να δημιουργήσουμε μαζί του μια σχέση εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη έχει τις ρίζες της στη συνέπεια και στην αξιοπιστία! ‘Αρα μια λαμπρή οδηγία είναι να κάνω τόσο όσο μπορώ να επαναλάβω και αύριο και κάθε επόμενη μέρα! 

Ένα ευχάριστο άγγιγμα γίνεται αντιληπτό. Πώς; Δεν προκύπτει κάποια τάση φυγής, σφίξιμο ή άλλη δυσάρεστη αντίδραση. Τι προκύπτει; Διατηρείται η παρουσία, υπάρχει ηρεμία και γαλήνη, είναι καλοδεχούμενο. 

Πώς θα μπορούσε να είναι το άγγιγμα; Από απόσταση (ενεργειακό άγγιγμα) ή με επαφή. 

Σε κάθε άγγιγμα υπάρχει η επιφάνεια που δίνει και η επιφάνεια που δέχεται, αρά χρειάζεται να αρχίσει να υπάρχει κατανόηση τι δίνεται και τι επιθυμείται να ληφθεί. 

Πώς μας ωφελεί το άγγιγμα;

  • Συναισθηματική Σύνδεση: Μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα εγγύτητας με άλλους ανθρώπους. 
  • Μείωση Στρες: Το άγγιγμα μπορεί να ενεργοποιήσει την απελευθέρωση ορμονών, όπως η οξυτοκίνη και η ενδορφίνη, οι οποίες συνδέονται με τη μείωση του στρες και της έντασης.
  • Κοινωνική Επαφή: Είναι ένας τρόπος κοινωνικής επαφής και επικοινωνίας. Μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και διατήρηση κοινωνικών σχέσεων και να ενισχύσει το αίσθημα του ανήκειν.
  • Φυσική Ανακούφιση: Το άγγιγμα μπορεί να παρέχει φυσική ανακούφιση από πόνους και ενοχλήσεις. Ένα απαλό μασάζ ή ένα αγκαλιάσμα μπορεί να χαλαρώσει τους μύες και να μειώσει την ένταση.
  • Ενίσχυση Σωματικής Επίγνωσης: Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σωματικής επίγνωσης, δηλαδή της αντίληψης του σώματός μας και των αισθημάτων που αυτό προκαλεί.
  • Ανακούφιση Αίσθησης Μοναξιάς: Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της αίσθησης μοναξιάς και απομόνωσης, καθώς δημιουργεί μια αίσθηση σύνδεσης με άλλους ανθρώπους.

Γίνε μέλος σήμερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα