Περιγραφή

Η Μαριαλένα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Συνοδός Focusing, μας μιλά για το τι θα πει «ακούω» ένα παιδί και το πώς μπορώ να αποκριθώ βοηθητικά με τρόπο που το ανακουφίζει και το ενθαρρύνει να συνεχίσει να μοιράζεται, ενισχύοντας παράλληλα τη μεταξύ μας σχέση και επικοινωνία. Περιμένει τις ερωτήσεις σας. Ελάτε να γίνουμε μαζί μια μεγάλη παρέα!

Ερωτήσεις

Στο σημερινό ”Συζητάμε παρέα” απαντήθηκαν τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Τι θα πει ‘’ακούω’’;
  2. Tο πρώτο που πρέπει να κάνω για να ακούσω είναι να συντονιστώ και ο άλλος να το καταλαβαίνει. Τι άλλο χρειάζεται;
  3. Για να ακούσω χρειάζεται να ορίσω την κατάλληλη στιγμή και τις εξωτερικές συνθήκες, να συντονιστώ την όλη κατάσταση και μέσα μου, η στάση μου, να είναι μια στάση εμπιστοσύνης προς το παιδί, να είμαι ανοιχτή;
  4. Τι θα πει συνοδεύω;
Εσύ αγκαλιάζεις το παιδί σου και εμείς εσένα. Γίνε μέλος στην πρώτη ολιστική πλατφόρμα για γονείς σήμερα!
Μαριαλένα Κατσούρα

Μαριαλένα Κατσούρα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Μαριαλένα Κατσούρα. Άρχισε να γνωρίζει τον χώρο της συμβουλευτικής πριν από 10 χρόνια, όταν επέστρεψε Ελλάδα μετά από τις σπουδές της σε Γερμανία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο και την απασχόλησή της στο μεταφραστικό τμήμα τριών διαφορετικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αρχικά, ασχολήθηκε βιωματικά με τη συμβουλευτική γονέων στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Αποτελεσματικού Γονέα & Δασκάλου (Gordon’s PET/ΤΕΤ), μεταφράζοντας παράλληλα σχετικά βιβλία για την Gordon Hellas (Ages & Stages, Consent for Kids κ.λπ.), και στη συνέχεια μεταπήδησε και επαγγελματικά πλέον στη συμβουλευτική ενηλίκων γενικότερα. Εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική συμβουλευτική και τη συνοδεία focusing ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Συνεχίζοντας στην προσέγγιση του ενήλικου παιδιού, εκπαιδεύτηκε στη συγκινησιακά εστιασμένη θεραπεία ζεύγους (EFT) και τον Κύκλο της Ασφάλειας για Γονείς (CoS®- P™) που βασίζονται μεταξύ άλλων στη θεωρεία του δεσμού (attachment). Συνεχίζει να εκπαιδεύεται στους εκάστοτε τομείς ενδιαφέροντος (π.χ. αναπτυξιακές διαταραχές σε παιδιά, τραυματοθεραπεία, σεξουαλικές δυσλειτουργίες σε ζευγάρια κ.λπ.) ακολουθώντας τη ροή. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα