Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Τι συμβαίνει όταν αλλάζουμε περιβάλλον με το παιδί, όπως στις διακοπές;

Ο ύπνος στα βρέφη και στα παιδιά μας είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί ως γονείς. Μάθετε τι συμβαίνει όταν αλλάζουμε περιβάλλον!

Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να διασφαλίσουμε ασφαλή σωματικά και συναισθηματικό ύπνο για τα παιδιά μας. Χρειάζεται να βοηθήσουμε τα βρέφη μας και τα παιδιά μας, δημιουργώντας μια ρουτίνα ύπνου και δημιουργώντας και ένα ασφαλές περιβάλλον. Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το πρόγραμμα στον ύπνο του μωρού στις διακοπές;

Οι διακοπές αποτελούν έναν σημαντικό χρόνο για εσάς και το παιδί σας, αλλά μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση και ανησυχία. Όταν αλλάζουμε περιβάλλον, όπως κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι παιδικές αντιδράσεις μπορεί να είναι διάφορες και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό.

Είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για τη μετάβαση σε ένα νέο περιβάλλον με το παιδί μας.

Μπορούμε να ακολουθήσουμε ορισμένες βασικές αρχές για να δημιουργήσουμε μια ομαλή μετάβαση και να ενισχύσουμε την αίσθηση ασφάλειας του παιδιού μας.

Πρώτα απ’ όλα, η προετοιμασία είναι βασική. Μπορούμε να μιλήσουμε με το παιδί μας για την επερχόμενη αλλαγή και να του εξηγήσουμε τι θα συμβεί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εικόνες, βιβλία και παιχνίδια για να αναπαραστήσουμε την ιδέα των διακοπών και να τους δείξουμε ότι θα είμαστε εκεί για να τους υποστηρίξουμε.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε μια οικογενειακή ρουτίνα και να προσφέρουμε αίσθηση ασφάλειας. Μπορούμε να διατηρήσουμε ορισμένες καθημερινές συνήθειες, όπως τον ύπνο, τη διατροφή και τις δραστηριότητες παιχνιδιού, για να δημιουργήσουμε μια γνωστή και ασφαλή ατμόσφαιρα για το παιδί μας.

Επιπλέον, η εξερεύνηση του νέου περιβάλλοντος μπορεί να γίνει με συνοδεία του γονέα. Μπορούμε να εξερευνήσουμε τα νέα μέρη, τις παραλίες ή τις περιπέτειες με το παιδί μας, προσφέροντας την ασφάλεια της παρουσίας μας και ενισχύοντας το δεσμό μας.

Μην ξεχνάτε ότι κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά.

Ορισμένα παιδιά μπορεί να είναι ενθουσιασμένα και περίεργα για το νέο περιβάλλον, ενώ άλλα μπορεί να είναι πιο διστακτικά.

Δείτε το βίντεο για το τι συμβαίνει όταν αλλάζουμε περιβάλλον με το παιδί, όπως στις διακοπές!

Έλενα Κοντογιάννη

  • Η λύση στο πρόβλημα του ύπνου χωρίς δάκρυα-Elizabeth Pantle
  •  Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας-Κατερίνα Χρυσανθοπούλου
  • Δεσμοί Καρδιάς -Barbara Nicholson, Lysa Parker
Γίνε μέλος σήμερα
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα