Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Τι σημαίνει ύπνος για τα βρέφη;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τί είναι ο ύπνος;

Ο ύπνος στα βρέφη και στα παιδιά μας είναι ένα  ζήτημα που μας απασχολεί ως γονείς.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να διασφαλίσουμε ασφαλή σωματικά και συναισθηματικό ύπνο για τα παιδιά μας. Χρειάζεται να βοηθήσουμε τα βρέφη μας και τα παιδιά μας, δημιουργώντας μια ρουτίνα ύπνου και δημιουργώντας και ένα ασφαλές περιβάλλον

Δες το βίντεο και μάθε τι σημαίνει ύπνος!

Ο ύπνος αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα για την υγιή ανάπτυξη και ευεξία των βρεφών. Στο πλαίσιο των φιλοσοφιών attachment parenting και positive parenting, ο ύπνος θεωρείται ως μια σημαντική πτυχή της συνολικής φροντίδας του παιδιού και αποτελεί ευκαιρία για συνδέσμο μεταξύ γονέα και παιδιού.

Ο ύπνος για τα βρέφη δεν σημαίνει απλά την ανάγκη για ανάπαυση και ανακούφιση από την κόπωση της ημέρας, αλλά είναι επίσης μια περίοδος όπου το παιδί αναπτύσσεται και επεξεργάζεται τις εμπειρίες του. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το βρέφος αναδομεί τις πληροφορίες που έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, εδραιώνει νέες γνώσεις και αναπτύσσει τις νευρικές συνδέσεις του.

H δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τον ύπνο είναι κρίσιμης σημασίας.

Οι γονείς μπορούν να προσφέρουν την αγκαλιά, τη φροντίδα και την παρουσία που χρειάζεται το βρέφος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι συναισθηματικές συνδέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ γονέα και παιδιού μέσω του ύπνου δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας, εμπιστοσύνης και ηρεμίας για το παιδί.

Επιπλέον, η διατήρηση μιας συνεκτικής ρουτίνας ύπνου είναι σημαντική. Οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που προωθεί τον χαλαρωτικό ύπνο, όπως μια ήρεμη ατμόσφαιρα, σκοτεινό φωτισμό και απαλή μουσική. Η συνέπεια και η πρόβλεψη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τον ύπνο, όπως η αλλαγή πάνας και η απαλή αγκαλιά, μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να μεταβεί ομαλά στην κατάσταση ύπνου.

Δες το βίντεο για να μάθεις τι σημαίνει ύπνος για τα βρέφη!

Έλενα Κοντογιάννη

  • Η λύση στο πρόβλημα του ύπνου χωρίς δάκρυα-Elizabeth Pantle
  •  Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας-Κατερίνα Χρυσανθοπούλου
  • Δεσμοί Καρδιάς -Barbara Nicholson, Lysa Parker
Γίνε μέλος σήμερα
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα