Βίντεο

Επεισόδιο 1

Τι σημαίνει για εσένα το Project Parenting;

Το Project Parenting είναι ένα υπέροχο ουράνιο τόξο για ελπίδα και αλλαγή. Είναι το φως στο τούνελ.

Το ότι είσαι εδώ σημαίνει πολλά!

Σημαίνει ότι θέλεις να γίνεις ο γονιός που στ’ αλήθεια μπορείς να είσαι! Το ότι είσαι εδώ και θέλεις να δεις γιατί δεν ισχύουν όλα αυτά τα στερεότυπα είναι η ελπίδα! Και το ότι είμαστε όλοι μαζί εδώ σημαίνει ότι μπορούμε να φέρουμε αυτήν την αλλαγή ΜΑΖΙ. Αποστολή του Project Parenting λοιπόν είναι να στηρίξει τους γονείς, οι οποίοι πιστεύουμε ότι είναι το κλειδί για να αλλάξει η κοινωνία μας.

Πώς ξεκίνησε το Project Parenting;

Είναι μεγάλη ιστορία! Είμαι η Μαρίνα Αρπλιά, δημιουργός του Project Parenting. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου ότι θέλω να ξεκινήσω μια επιχείρηση. Έχω πέντε γατιά, αλλά δεν έχω παιδιά.

Όμως, από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να συνεισφέρω στον κόσμο. Ήθελα να χαμογελούν οι άλλοι πάντα. Μεγαλώνοντας, ένιωθα όλο και πιο μικρή στο να συνεισφέρω σε αυτόν τον κόσμο. Συνειδητοποίησα κάποια στιγμή ότι έχω δύναμη, έχω φωνή, και μπορώ να αλλάξω τα πράγματα και να κάνω τον κόσμο λίγο πιο όμορφο.

Κάποια μέρα σαν να έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι μου και σκέφτηκα “Εύρηκα”!

Το κλειδί είναι οι γονείς!

Γιατί κάθε μέρα οι άνθρωποι έχουμε τη δύναμη να επηρεάζουμε άλλους ανθρώπους. Οι γονείς έχουν διττό ρόλο στην κοινωνία μας, καθώς αποτελούν τους ενεργούς ανθρώπους στο τώρα και παράλληλα διαμορφώνουν τις επόμενες γενιές! Η λύση για μένα λοιπόν έγιναν οι γονείς, που μπορούν να αλλάξουν και το τώρα και το αύριο.

Σπάμε μαζί τα στερεότυπα και ερχόμαστε πιο κοντά!

Έχουμε επιλέξει επαγγελματίες, υπέροχους ανθρώπους, που θαυμάζουμε και αγαπάμε πολύ, για να τα σπάσουμε μαζί. Είμαστε ΜΑΖΊ για να σπάσουμε όλα τα στερεότυπα και είμαστε πολύ χαρούμενες για αυτό!

Για την έναρξη του Συνεδρίου έχουμε μαζί μας τη Μαριτίνα Συμβουλίδη, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια. Η ίδια μάς λέει “Ξέρω να είμαι μαμά και να τρέχω το Project Οικογένεια! Και κάπου βρέθηκαν οι δρόμοι μας για να εμπνέουμε ο ένας τον άλλο και να δημιουργούμε μαζί. Αυτό το συνέδριο σημαίνει έμπνευση και αλλαγή, γιατί πρέπει να κουνήσουμε βράχους που έχουν πακτωθεί για δεκαετίες. Έχει το μοίρασμα του καθένα και το στερεότυπο που σπάει ο καθένας μέσα του.”

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα