Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Τι σημαίνει καλός γονέας;

Επεισόδιο 2

Η οπτική των παιδιών

Επεισόδιο 3

Η απενοχοποίηση του λάθους & πρακτικές εφαρμογές

Επεισόδιο 4

Κλείσιμο

Τι σημαίνει καλός γονέας; Ένα ερώτημα που απασχολεί καθημερινά κάθε γονέα. Πιστεύετε χρειάζεται να βγείτε προς τα έξω τελικά για να το μάθετε ή να στραφείτε προς τα μέσα στον εαυτό σας και στο ίδιο σας το παιδί για να το ανακαλύψετε;

Ο ρόλος του γονέα είναι επιβαρυμένος με πολλές πεποιθήσεις τόσο κοινωνικές όσο και οικογενειακές. Και τελικά πολλές φορές τον μπλοκάρουν από το να εκφράζεται ελεύθερα και να αντιδρά αυθόρμητα. ‘Όλο το ενδιαφέρον του γονέα είναι να είναι ο καλύτερος που μπορεί για το παιδί του, γιατί όμως αναζητά απαντήσεις και καθοδήγηση μακριά από αυτό;

Η επικοινωνία με το παιδί μας, μας βοηθάει να εξελίξουμε και να φροντίσουμε τον ίδιο μας το εαυτό και τότε με αυθεντικότητα και χωρίς κόπο ο γονιός γίνεται ο καλύτερος που θα μπορούσε να είναι για το παιδί του παρέα με όλα του τα λάθη.

Σ’ αυτή την πρωτότυπη σειρά από το Project Parenting η Μαριτίνα Συμβουλίδη σωματική ψυχοθεραπεύτρια στέκεται δίπλα σου, δίπλα μας, να δώσει φωνή στην οπτική των παιδιών και να ανακαλύψουμε παρέα την ομορφιά να είσαι καλός γονέας και ο εαυτός σου μαζί!

Στόχοι

  1. Πεποιθήσεις & βιώματα που καθορίζουν τι σημαίνει καλός γονέας
  2. Τι σημαίνει καλός γονέας από την οπτική των παιδιών
  3. Απενοχοποίηση του λάθους και τι μπορώ να κάνω μετά το λάθος για να το διορθώσω. Πρακτικές προτάσεις & εφαρμογές
  4. Τα γνωρίσματα του καλού γονέα

Ελπίζουμε να σου άρεσε η Σειρά “Τι σημαίνει καλός γονέας;”. Περιμένουμε τα σχόλια σου.

  • Doc Childre, Howald Martin, Deborah Rozman, Rollin McCraty (2019). Η νοημοσύνη της καρδιας, Η Τέχνη της Ζωης.
  • Daniel Goleman (1995). Η συναισθηματική νοημοσύνη, Ελληνικά Γράμματα.
  • Naomi Aldort (2005). Αναθρέφοντας τα παιδιά μας αναθρέφουμε τον εαυτό μας, Αλκυών.
  • Thomas Gordon (2016). Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα, Μάρτης.
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα