Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Τι κάνω όταν το παιδί χάσει την ώρα του ύπνου και βρίσκεται σε υπερένταση;

Τι κάνω όταν το παιδί χάσει την ώρα του ύπνου και βρίσκεται σε υπερένταση;

Το παιδί σου έχασε την ώρα του ύπνου και τώρα βρίσκεται σε υπερένταση;

Όταν ένα παιδί χάνει την ώρα του ύπνου και βρίσκεται σε υπερένταση, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με αγάπη, ευαισθησία και σεβασμό. Τόσο η φιλοσοφία του attachment parenting όσο και η positive parenting προσφέρουν πολύτιμες κατευθυντήριες αρχές για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Είναι σημαντικό να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μείνουμε δίπλα στο παιδί μας.

Η υπερένταση μπορεί να προκαλέσει ανησυχία και αγωνία, οπότε πρέπει να του δείξουμε ότι είμαστε εκεί για να το στηρίξουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική του αγκαλιάσματος ή της αγκαλιάς για να του προσφέρουμε ένα αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας.

Επίσης, είναι σημαντικό να εξερευνήσουμε τις αιτίες που προκαλούν την υπερένταση. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τον ύπνο του παιδιού, όπως η κατάσταση του περιβάλλοντος, οι συνήθειες ύπνου και οι ανάγκες του παιδιού. Πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε αυτές τις αιτίες και να προσαρμόσουμε την προσέγγισή μας ανάλογα.

Η δημιουργία μιας κατάλληλης ρουτίνας ύπνου μπορεί να βοηθήσει το παιδί να αποκτήσει σταθερότητα και να μειώσει την υπερένταση.

Αυτό περιλαμβάνει συγκεκριμένες δραστηριότητες πριν τον ύπνο, όπως η ηρεμία, οι αγκαλιές, η ανάγνωση παραμυθιών και η αποφυγή διεγερτικών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, η εφαρμογή της θετικής επικοινωνίας είναι απαραίτητη. Πρέπει να είμαστε υποστηρικτικοί και να επαινούμε το παιδί για τις προσπάθειές του να ηρεμήσει. Η θετική ενίσχυση και η επικοινωνία με αγάπη και σεβασμό μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να αντιμετωπίσει την υπερένταση και να επανακτήσει την ισορροπία του.

Δες το βίντεο και μάθε τι να κάνεις για να κοιμηθεί το μωρό σου!

Με αγάπη, ευαισθησία, κατανόηση και τη δημιουργία μιας κατάλληλης ρουτίνας ύπνου, μπορούμε να παράσχουμε στο παιδί αίσθημα ασφάλειας και να το βοηθήσουμε να ηρεμήσει. Επίσης, η θετική επικοινωνία και η υποστήριξη είναι ουσιώδεις για την ανακούφιση της υπερέντασης και την επαναφορά της ισορροπίας του παιδιού.

Έλενα Κοντογιάννη

  • Η λύση στο πρόβλημα του ύπνου χωρίς δάκρυα-Elizabeth Pantle
  •  Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας-Κατερίνα Χρυσανθοπούλου
  • Δεσμοί Καρδιάς -Barbara Nicholson, Lysa Parker
Γίνε μέλος σήμερα
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα