Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Ο ρόλος της διατροφής

Επεισόδιο 2

Συμπληρώματα, βιταμίνες και τι να αποφύγεις

Το μωρό αρρώστησε! Και τώρα; Καταρχάς μην αγχωθείς. Το ότι αρρώστησε αρχικά δεν σημαίνει ότι έκανες εσύ κάτι λάθος. Μόνο τα άβια όντα δεν ασθενούν, όλα τα υπόλοιπα πλάσματα της φύσης αρρωσταίνουμε και αναρρώνουμε. Αναρωτιέσαι τι επιλογές έχεις σχετικά με τη διατροφή του παιδιού σου; Ποια συμπληρώματα και βιταμίνες είναι καλά για την υγεία του μωρού σου;

Ο ρόλος της διατροφής για την υγεία του μωρού μου

Από πού αγοράζεις τρόφιμα; Το αληθινό φαγητό δεν μπαίνει στο σπίτι τυλιγμένο σε πλαστικό. Μπορείτε να αγοράσετε φαγητό στον μανάβη, στον κρεοπώλη, στο τυροκομείο και στο σούπερ μάρκετ. Μπορείς να μαγειρέψεις μαζί με το παιδί. Φρόντισε να υπάρχουν άφθονες προβιοτικές τροφές, όπως φυσικό γιαούρτι, άθερμο μέλι, κεφίρ, ελιές, αγγουράκια τουρσί και ξύδι. Αν θεωρείς πως τα παραπάνω… ΔΕΝ γίνονται με ΤΙΠΟΤΑ, καλύτερα να αποφύγεις τους ανώφελους τσακωμούς, καθιερώνοντας μια μέρα την εβδομάδα που θα επιτρέπεται το Junk food, όπως μπισκότα, κρουασάν και προϊόντα περιπτέρου.

Μπορεί να μοιάζει δύσκολο να μαγειρεύουμε στο σπίτι, αλλά η διατροφή είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την υγεία τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας.

Συμπληρώματα και υπερτροφές… είναι σίγουρο ότι μας είναι απαραίτητα;

Η πεποίθηση ότι «Είσαι ό,τι τρως» είναι πολύ βασική, καθώς με άλλα λόγια, αν το παιδί μας τρώει συνέχεια σοκολατάκια, μπισκοτάκια, κρουασανάκια και άλλα διάφορα επεξεργασμένα τρόφιμα και πίνει χυμό εμπορίου και αγελαδινό γάλα υψηλής παστερίωσης όταν διψάει…. όσα συμπληρώματα και να παίρνει, είναι πολύ πιθανό να αρρωσταίνει συχνά (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα).

Οι υπερτροφές για την υγεία του μωρού μου

Οι μοντέρνες “υπερτροφές”, μερικές φορές είναι απλά αυτό, μια μόδα, καθώς μπορεί να αποτελέσουν αντιπερισπασμό από τις βασικές διατροφικές συνήθειες που χρειάζεται να αναπτύξει το παιδί. Σαφώς και δεν είναι άχρηστο ούτε το πρωτόγαλα, ούτε το ιπποφαές, ούτε η κινόα ή η γλυκοπατάτα ή οι σπόροι chia – πρόκειται για πολύ ωφέλιμα τρόφιμα!

Ωστόσο, στην Ικαρία που φημίζεται για τη μακροβιότητα των κατοίκων της, που κατοικούν σε ένα όμορφο και ήρεμο περιβάλλον και τρώνε απλές ντόπιες υπερ-τροφές, κυρίως φυτικής προέλευσης παραδοσιακό φαγητό με ελαιόλαδο και ελάχιστα ζωικά (κυρίως ψάρια). Δύσκολα θα έχουν δει ή φάει ποτέ… σπόρους chia. 

Ναι, αλλά τελικά τα συμπληρώματα και οι βιταμίνες βοηθούν την υγεία του μωρού μου;

Μέσα στο βίντεο θα αναλύσουμε, με τη Dr Σουζάννα Κέμπερ-Μαργαρίτη ολιστική παιδίατρο, τον ρόλο των συμπληρωμάτων και των βιταμινών και πώς μπορεί να ενισχύει το ανοσοποιητικό του μωρού σου. Σε όλα χρειάζεται ισορροπία και το πιο βασικό, χρειάζεται καλή διατροφή. 

Τι θα μάθεις στο βίντεο

  • Θα μάθεις για τον ρόλο της διατροφής
  • Ποια τρόφιμα είναι καλά για το ανοσοποιητικό του μωρού σου
  • Τι βιταμίνες & συμπληρώματα να δίνεις στο παιδί
  • Γενικά ο ρόλος των συμπληρωμάτων
  • Τι να αποφύγεις για να μην επηρεαστεί αρνητικά η υγεία του μωρού σου
Γίνε μέλος σήμερα!