Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Τι μπορούμε να δώσουμε σε ένα παιδί αντί για γάλα

Τι μπορούμε να δώσουμε σε ένα παιδί αντί για γάλα, όταν το έχει συνήθεια για να κοιμηθεί;

Στον υπέροχο κόσμο της γονεϊκότητας ανακαλύπτουμε τρόπους να προσφέρουμε στα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή αγάπη και φροντίδα. 

Όταν πρόκειται για τη διατροφή τους, μπορούμε να εξερευνήσουμε εναλλακτικές λύσεις στο γάλα, προσφέροντας τους τα πλούσια οφέλη των φυσικών επιλογών.

Μάθε τι μπορούμε να δώσουμε στο παιδί αντί για γάλα το βράδυ πριν κοιμηθεί!

Τα φρούτα και τα λαχανικά, γεμάτα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, μπορούν να αποτελέσουν μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε τις ανάγκες τους. Με το να ενσωματώνουμε ένα πλήθος χρωμάτων στο πιάτο τους, προσφέρουμε μια ποικιλία γεύσεων και θρεπτικών στοιχείων που θα βοηθήσουν στην υγιή ανάπτυξή τους.

Τι μπορούμε να δώσουμε σε ένα παιδί αντί για γάλα, όταν το έχει συνήθεια για να κοιμηθεί;Μην ξεχνάμε επίσης τη δύναμη των υγρών.

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους να αντικαταστήσουμε το γάλα είναι μέσω της σταδιακής εισαγωγής του νερού, το οποίο είναι το πιο κατάλληλο υγρό για τα παιδιά.Αυτό προϋποθέτει να έχει φάει ένα καλό βραδινό.

Φυσικοί χυμοί από φρούτα και λαχανικά, καθώς και ποτά φυσικής σύνθεσης χωρίς πρόσθετα, μπορούν να αποτελέσουν μια δροσερή και θρεπτική εναλλακτική λύση. Αυτές οι επιλογές προσφέρουν υγρασία και ενυδάτωση στον οργανισμό των παιδιών μας, ενώ παρέχουν ταυτόχρονα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία τους.

Εκτός από τη διατροφή, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να παρέχουμε στα παιδιά μας αυτό που χρειάζονται για την υγεία τους. 

Η αφύπνιση των αισθήσεών τους μέσω της φυσικής επαφής με τον κόσμο είναι σημαντική.

Τα ενθαρρύνουμε να εξερευνήσουν τις υφές και τις γεύσεις των τροφών, και ταυτόχρονα τους δίνουμε την ευκαιρία να αναπτύξουν τις προτιμήσεις τους.

Παρέχοντας φυσικές επιλογές για τη διατροφή τους, προσφέρουμε στα παιδιά μας την απαραίτητη ανάπτυξη και αγάπη που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν. Οι επιλογές μας στη διατροφή τους είναι ένα μέρος αυτής της φροντίδας και αγάπης, καθώς ενθαρρύνουμε την υγιή ανάπτυξη και την ανεξάρτητη εξερεύνηση του κόσμου γύρω τους.

Με την προσοχή στη διατροφή και την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας, υποστηρίζετε την υγιή ανάπτυξη των παιδιών σας και τη δημιουργία ενός δεσμού αγάπης που θα διαρκέσει μια ζωή.

Σοφία Κανέλλου

  1. American Academy of Pediatrics. (2019). Starting Solid Foods. Retrieved from https://www.healthychildren.org/English/ages-stages/baby/feeding-nutrition/Pages/Starting-Solid-Foods.aspx
  2. Nicklaus, S. et al. (2020). Infant and young child feeding and dietary diversity practices among vulnerable populations in Cambodia: a cross-sectional study. Journal of Nutrition Education and Behavior, 52(3), 289-298. doi: 10.1016/j.jneb.2019.11.002.
  3. Gomez, M. S., Novaes, A. P. T., Silva, J. P. D., Guerra, L. M., & Possobon, R. F. (2020). BABY-LED WEANING, AN OVERVIEW OF THE NEW APPROACH TO FOOD INTRODUCTION: INTEGRATIVE LITERATURE REVIEW. Revista paulista de pediatria : orgao oficial da Sociedade de Pediatria de Sao Paulo, 38, e2018084. https://doi.org/10.1590/1984-0462/2020/38/2018084
  4. Boswell N. (2021). Complementary Feeding Methods-A Review of the Benefits and Risks. International journal of environmental research and public health, 18(13), 7165. https://doi.org/10.3390/ijerph18137165
Γίνε μέλος σήμερα
Σοφία Κανέλλου

Σοφία Κανέλλου

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc - Feeding Therapist

Η Σοφία Κανέλλου είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc. Πραγματοποιεί το όνειρό της απενοχοποιώντας τους γονείς από την ευθύνη του καθημερινού ΤΕΛΕΙΟΥ φαγητού. Σκοπός της είναι ολοένα και περισσότεροι μικροί και μεγάλοι άνθρωποι να τρέφονται απλά, θρεπτικά, οικολογικά, με σεβασμό στη φύση, τον πλανήτη και τα ζώα.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα