Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Τι ασχολείσαι με την προετοιμασία στην εγκυμοσύνη; Ξέρει ο γιατρός σου!

“Τι ασχολείσαι με την προετοιμασία στην εγκυμοσύνη; Ξέρει ο γιατρός σου;”

Με την εγκυμοσύνη αρχίζει ένα πολύ όμορφο ταξίδι προς τη γονεϊκότητα.

Ένα μοναδικό ταξίδι. Το ταξίδι αυτό μπορεί να ξεκινά αναπάντεχα, αλλά τις περισσότερες φορές είναι μια πολύ προγραμματισμένη και συνειδητή απόφαση. Έρχεται αυτή η περίοδος που σκέφτεσαι “Θέλω να κάνω παιδί!”. Αλήθεια χρειάζεται να προετοιμαστείς για να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο;Ξέρει ο γιατρός σου καλύτερα!

Όσο καλύτερα προετοιμαστείς ωστόσο τόσο περισσότερο θα το ευχαριστηθείς! 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζεις γιατί αξίζει να προετοιμαστείς για μία εγκυμοσύνη παρ’ ότι έχεις και γιατρό.

“Τι ασχολείσαι με την προετοιμασία στην εγκυμοσύνη; Ξέρει ο γιατρός σου;”

Δεν είσαι ανίκανη να αποφασίζεις για εσένα και το μωρό σου. Μπορείς να αποφασίζεις για την εγκυμοσύνη σου ΕΣΥ, και όχι ο γιατρός σου!

Πρέπει να γνωρίζεις γιατί είναι καλύτερο να γεννήσεις φυσιολογικά. Πρέπει να γνωρίζεις ποια είναι τα δικαιώματά σου στη γέννα! Υπάρχει πολύς φόβος και άγνοια για τον φυσιολογικό τοκετό. 

Η κατάλληλη προετοιμασία για τη γέννα αποτελεί βασικό βήμα για την ομαλή εξέλιξη ενός τοκετού. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις τη μαιευτική σου ομάδα, η οποία θα αποτελείται από μαία και βοηθό μητρότητας και θα βρίσκονται ουσιαστικά δίπλα σου για να στηρίξουν τις επιλογές σου.

“Τι ασχολείσαι με την προετοιμασία στην εγκυμοσύνη; Ξέρει ο γιατρός σου;”Η γνώση είναι δύναμη.

Για την προετοιμασία για την εγκυμοσύνη μάς μιλάνε η Ιωάννα Βαλιώτη και η Ηλέκτρα Οικονομίδου. 

Η Ιωάννα Βαλιώτη είναι Μαία – Ψυχοπροφυλάκτρια και πιστοποιημένη εισηγήτρια yoga και περιγεννητικής yoga και έχει εργαστεί τα τελευταία 13 χρόνια με γυναίκες στην εγκυμοσύνη και στην λοχεία. Εξειδικεύεται στην προετοιμασία των εγκύων και ζευγαριών για τον τοκετό και την γονεϊκότητα. Είναι υπέρμαχος του φυσικού τοκετού και προάγει μέσα από την προσέγγισή της την ιερότητα του τοκετού.

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαία και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία ως Μαία. Έχει επίσης ιδρύσει το Birth Engineering, το οποίο αποτελεί το όραμά της για χαρούμενες μαμάδες που φέρνουν στο κόσμο λαμπερά μωρά χωρίς φόβο. Θα ήθελε να δει γονείς που αναλαμβάνουν την ευθύνη της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Γονείς που αντιλαμβάνονται ότι χτίζοντας το μέλλον του παιδιού τους από τη μήτρα διαμορφώνουν το μέλλον.

Γίνε μέλος σήμερα
Ιωάννα Βαλιώτη

Ιωάννα Βαλιώτη

Εισηγήτρια Γιόγκα, Μαία

Η Ιωάννα Βαλιώτη είναι Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια και πιστοποιημένη εισηγήτρια yoga και περιγεννητικής yoga απο την Yoga Alliance USA και έχει εργαστεί τα τελευταία 13 χρόνια με γυναίκες στην εγκυμοσύνη και στην λοχεία. Εξειδικεύεται στην προετοιμασία των εγκύων - ζευγαριών για τον τοκετό και την γονεικότητα μέσω της yoga και βιωματικών σεμιναρίων αλλά και στην αποκατάσταση του σώματος μετά τον τοκετό με ήπιες και επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές. Είναι υπέρμαχος του φυσικού και φυσιολογικού τοκετού και προάγει μέσα απο την προσέγγιση της την πνευματικότητα και την ιερότητα του τοκετού.

Διαβάστε περισσότερα
Ηλέκτρα Οικονομίδου

Ηλέκτρα Οικονομίδου

Μαία, Χοροθεραπεύτρια DRLST

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαία και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία σαν μαία και έχει επίση ιδρύσει το Birth Engineering.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα