Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Συνεχίζω να θηλάζω μετά τον 1ο χρόνο: Επιλογές, προκλήσεις, εγκυμοσύνη & Tandem

Συνεχίζω να θηλάζω μετά τον 1ο χρόνο

Τι συμβαίνει με ένα νήπιο που συνεχίζει να θηλάζει μετά τον πρώτο χρόνο; Όλα όσα χρειάζομαι να ξέρω σχετικά με τον θηλασμό μετά τον πρώτο χρόνο, τι αλλαγές μπορεί αν φέρει μια νέα εγκυμοσύνη, τι είναι το tandem nursing και τι χρειάζομαι να ξέρω για αυτό.

Τι σημαίνει “Συνεχίζω να θηλάζω μετά τον 1ο χρόνο”; 

Για την καθεμιά το ταξίδι του θηλασμού είναι τελείως διαφορετικό, είτε τελικά επιλέξει να θηλάσει είτε όχι, είτε σταματήσει σύντομα είτε πολύ πολύ μετά. Υπάρχει όμως κάτι πολύ χαρακτηριστικό που αφορά όσες τελικά θηλάζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η τρομερή πίεση που δέχονται συχνά όχι μόνο από το άμεσο δικό τους περιβάλλον αλλά συνήθως από τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο. Η επιλογή είναι δική σου και του μωρού σου. Μάθε πώς μπορείς να κάνεις τη δική σου επιλογή, γιατί να θηλάσεις μέχρι όποτε θέλεις εσύ και το παιδί σου και πώς μπορείς να ενδυναμωθείς ώστε να νιώθεις αυτοπεποίθηση για την επιλογή σου.

Σε αυτό το βίντεο

Η Αφροδίτη Κονδύλη και η Σοφία Δούμα του Κύκλου, μιλούν για τον θηλασμό μετά τον πρώτο χρόνο και λύνουν απορίες σχετικά με: 

  • Μύθους και πραγματικότητες για τα νήπια που θηλάζουν.
  • Λάθος λόγους αποθηλασμού.
  • Το τι συμβαίνει με τον θηλασμό και μια νέα εγκυμοσύνη.
  • Το τι χρειάζεται να γνωρίζεις, θηλάζοντας δύο παιδιά διαφορετικών ηλικιών.
  • Αν είναι εφικτός ο αποθηλασμός του μεγαλύτερου παιδιού στο tandem nursing.

International Lactation Consultant Association (ILCA). (2012). Core Curriculum For Lactation Consultant Practice (3rd revised εκδ.). United States: Jones and Bartlett Publishers, Inc.

Riordan, J., & Wambach, K. (2009). Breastfeeding And Human Lactation 4th Edition (4th εκδ.). Jones & Bartlett Learning.

Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού. (2015). Μητρικός Θηλασμός: Οδηγός για Επαγγελματίες Υγείας. (Ι. Αντωνιάδου- Κουμάτου, & Α. Σοφιανού, Επιμ.) Αθήνα, Ελλάδα.

Γίνε μέλος σήμερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Μαρίνα Αρπλιά

Μαρίνα Αρπλιά

Δημιουργός του Project Parenting & Παιδαγωγός

Γεια σου! Είμαι η Μαρίνα Αρπλιά, η δημιουργός του Project Parenting 💛 Σπούδασα στο Παιδαγωγικό και παρακολούθησα πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ευρώπη και την Αφρική,...

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα