Βίντεο

Εισαγωγή

Θηλασμός: Συχνοί Προβληματισμοί και Απορίες - Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Συχνοί προβληματισμοί γύρω από τον θηλασμό

Επεισόδιο 2

Tips για μια καλή αρχή θηλασμού

Επεισόδιο 3

Θηλασμός: Συχνοί Προβληματισμοί και Απορίες - Κλείσιμο

«Θα έχω γάλα; Το μωρό μου γιατί ξυπνά το βράδυ τόσο συχνά; Είναι επειδή δεν παίρνει αρκετό γάλα μέσα στη μέρα; Πόσο πρέπει να κρατήσει ο θηλασμός; Ποιο θα ήταν ένα σωστό ξεκίνημα θηλασμού;» Τις ίδιες ανησυχίες, αγωνίες και απορίες που έχεις εσύ για τον θηλασμό, έχουν και πολλές ακόμα μαμάδες. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς; Ότι ο θηλασμός μπορεί να έχει πολλές μορφές και καμία δεν είναι λάθος!

Ο θηλασμός έχει πολλά φυσιολογικά και ψυχολογικά πλεονεκτήματα τόσο για την μητέρα όσο και για το μωρό που μπορούν να επηρεάσουν θετικά όχι μόνο για όσο διαρκεί ο θηλασμός αλλά και μακροπρόθεσμα. Είναι η ιδανική τροφή λόγο της μοναδικής του σύστασης του και μέσω αυτού προάγεται και ενισχύεται ο συναισθηματικός δεσμός  μεταξύ μητέρας και βρέφους.

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί αναντικατάστατο τρόπο διατροφής για το νεογέννητο. Τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλαπλά και δυστυχώς συχνά  η λανθασμένη πληροφόρηση της μητέρας σε συνδυασμό με την απουσία στήριξης οδηγεί σε αποτυχία και πρώιμο τέλος του θηλασμού.

Σε αυτή την πρωτότυπη σειρά του Project Parenting, η Αφροδίτη Κονδύλη και η Σοφία Δούμα, σύμβουλοι θηλασμού από το κέντρο «Κύκλος», θα αναφερθούν σε αυτά που προβληματίζουν συχνά γύρω από τον θηλασμού τους μέλλοντες και νέους γονείς. Μαζί θα καταρρίψουμε τους μύθους και θα σε στηρίξουμε με επιστημονικές γνώσεις, ώστε να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη για να έχεις μια όμορφη εμπειρία θηλασμού.

Στόχοι Σειράς:

  1. Διερευνούμε τους πιο συχνούς προβληματισμούς γύρω από τον θηλασμό
  2. Μοιραζόμαστε ορακτικές συμβουλές για μια καλή αρχή
  3. Απαντήσεις σε συχνές απορίες μιας μαμάς που θηλάζει

Αν θέλεις να βρεις ακόμα περισσότερο υλικό για τον θηλασμό, βίντεο, άρθρα, ebooks, μπες εδώ.

Ελπίζουμε σου άρεσε η Σειρά “Συχνοί Προβληματισμοί και Απορίες για τον θηλασμό” Περιμένουμε τα σχόλια σου.

International Lactation Consultant Association (ILCA). (2012). Core Curriculum For Lactation Consultant Practice (3rd revised εκδ.). United States: Jones and Bartlett Publishers, Inc.

Riordan, J., & Wambach, K. (2009). Breastfeeding And Human Lactation 4th Edition (4th εκδ.). Jones & Bartlett Learning.

Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού. (2015). Μητρικός Θηλασμός: Οδηγός για Επαγγελματίες Υγείας. (Ι. Αντωνιάδου- Κουμάτου, & Α. Σοφιανού, Επιμ.) Αθήνα, Ελλάδα.

Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα