Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Θηλασμός στους πρώτους 6 μήνες

Μετά τις πρώτες ημέρες, εσύ και το μωρό σου έχετε βρει τον δικό σας κώδικα επικοινωνίας. Οι δυσκολίες και το άγχος των πρώτων ημερών είναι πια παρελθόν και μέρα με τη μέρα νιώθεις όλο και πιο σίγουρη. Σίγουρα όμως κάτι που σε προβληματίζει σαν σκέψη είναι ο θηλασμός στους πρώτους 6 μήνες. Οι προκλήσεις στον θηλασμό δεν σταματούν. 

Γιατί ο θηλασμός στους πρώτους 6 μήνες είναι μερικές φορές πρόκληση;

Η συμπεριφορά του μωρού σου αλλάζει συχνά, ενώ δεν είναι εύκολο να βρεις στο περιβάλλον σου υποστήριξη και ανθρώπους με εμπειρία στον θηλασμό για να σε υποστηρίξουν.

Τι είναι αυτό που θέλεις να μάθεις για τον θηλασμό στους πρώτους 6 μήνες;

Έτσι, γεννιούνται καθημερινά νέες απορίες και προβληματισμοί και έχεις ανάγκη από καθοδήγηση ώστε να συνεχίσεις να θηλάζεις το μωρό σου χωρίς άγχος και να ευχαριστηθείς τη μητρότητα και τη σχέση που δημιουργείται με το παιδί σου.

Επειδή γνωρίζουμε την ανάγκη σου για σωστή ενημέρωση…

Σ’ αυτό το βίντεο συζητάμε με την Αφροδίτη Κονδύλη και τη Σοφία Δούμα από τον Κύκλο για τον θηλασμό τους έξι πρώτους μήνες.

Στο βίντεο θα δούμε και θα απαντήσουμε στις συχνότερες απορίες σου:

– Πόσο συχνά πρέπει να θηλάζει ένα μωρό μέχρι τον έκτο μήνα;

– Κάθε πότε θα πρέπει να γίνονται εναλλαγές των μαστών;

– Πώς θα ξέρω ότι το μωρό μου παίρνει αρκετό γάλα;

– Πώς θα διατηρήσω την παραγωγή μου;

– Γιατί υπάρχουν ώρες και μέρες που το μωρό μου κλαίει πολύ και είναι ανήσυχο;

– Τι γίνεται με τις πάνες και πρέπει να τις παρακολουθώ ακόμα;

– Τι συμβαίνει με τους νυχτερινούς θηλασμούς και με τον ύπνο; Τι να περιμένω;

– Μπορώ να δώσω πιπίλα; Μπορώ να αφήσω το παιδί σε κάποιον άλλον και να λείψω;

– Τι γίνεται με τις ιατρικές εξετάσεις, αν χρειαστεί να πάρω φάρμακα;

– Τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω όσο θηλάζω; (lifestyle, γυμναστική κ.λπ)

Αναφορές:

(International Lactation Consultant Association (ILCA), 2012)

(Riordan & Wambach, 2009)

(Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού, 2015)

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Αφροδίτη Κονδύλη που είναι Φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Attached at the Heart™ Εκπαιδεύτρια Γονέων και εκπαιδευόμενη Parent Coach. Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια και το 2013 γέννησε την κόρη της και όταν 3 χρόνια μετά, δημιούργησε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών στην Ηλιούπολη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και παράλληλα, ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και Εκπαιδεύτρια Γονέων ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Parent Coaching. Είναι επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Την Αφροδίτη θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops, αλλά μπορείς και να επικοινωνήσεις μαζί της, επιλέγοντάς τη για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα