Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις!

Πες την αλήθεια! Πόσοι σου έχουν πει ήδη τη γνώμη τους για το πώς να θηλάσεις; Σου έχουν πει τι έκαναν εκείνοι, τι λειτούργησε, πότε να σταματήσεις, πότε να προσφέρεις κ.ο.κ….

Εδώ δεν είμαστε για να σου προσφέρουμε ακόμα μια “σοφία”, ακόμα ένα “μαγικό” τρικ, ούτε να αναπαράγουμε απόψεις που πλέον αποδεδειγμένα δεν ισχύουν. 

Είμαστε εδώ να μιλήσουμε με συμμάχους την επιστήμη και τη γνώση για το πώς να κάνεις τον θηλασμό ένα ταξίδι που θα απολαύσετε και εσύ και το παιδί σου.

Σε αυτό το βίντεο συζητάμε με την Αφροδίτη Κονδύλη, Parent COACH, Σύμβουλο γαλουχίας IBCLC, Φαρμακοποιός και τη Σοφία Δούμα, Μαία, Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC, Εκπαιδευτικός και ιδρύτριες του Κύκλου www.kyklosgynaika.gr

ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις!

Ποιες ερωτήσεις απαντούν;

  • Γιατί να θηλάσεις; Τι προσφέρει ο θηλασμός στο μωρό, στη μαμά, στην κοινωνία και την οικονομία;
  • Έχουν όλες οι γυναίκες γάλα;
  • Πονάει ο θηλασμός;
  • Πόσο συχνά πρέπει να θηλάζω και για πόση ώρα;
  • Πώς ξέρω ότι το μωρό μου πεινάει;
  • Πώς ξέρω ότι παίρνει αρκετό γάλα;
  • Μπορείς να δώσεις πιπίλα;
  • Μπορείς να λείψεις και να αφήσεις το παιδί σε κάποιον άλλον;
  • Δημόσιος θηλασμός, θηλάζοντας έξω από το σπίτι. Πόσο αποδεκτό είναι από την κοινωνία; Πώς μπορείς να το διαχειριστείς;

International Lactation Consultant Association (ILCA). (2012). Core Curriculum For Lactation Consultant Practice (3rd revised εκδ.). United States: Jones and Bartlett Publishers, Inc.

Riordan, J., & Wambach, K. (2009). Breastfeeding And Human Lactation 4th Edition (4th εκδ.). Jones & Bartlett Learning.

Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού. (2015). Μητρικός Θηλασμός: Οδηγός για Επαγγελματίες Υγείας. (Ι. Αντωνιάδου- Κουμάτου, & Α. Σοφιανού, Επιμ.) Αθήνα, Ελλάδα.

Γίνε μέλος σήμερα!
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Αφροδίτη Κονδύλη που είναι Φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Attached at the Heart™ Εκπαιδεύτρια Γονέων και εκπαιδευόμενη Parent Coach. Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια και το 2013 γέννησε την κόρη της και όταν 3 χρόνια μετά, δημιούργησε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών στην Ηλιούπολη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και παράλληλα, ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και Εκπαιδεύτρια Γονέων ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Parent Coaching. Είναι επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Την Αφροδίτη θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops, αλλά μπορείς και να επικοινωνήσεις μαζί της, επιλέγοντάς τη για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα