Βίντεο

Επεισόδιο 1

Θηλασμός και επιστροφή στην εργασία

Θηλασμός και επιστροφή στην εργασία

Μια από τις πιο απαιτητικές μεταβάσεις με τον ερχομό ενός παιδιού είναι η επιστροφή στην εργασία. Μία μητέρα που θηλάζει και επιστρέφει στην εργασία αντιμετωπίζει διάφορες ιδιαιτερότητες, αγωνίες και προβληματισμούς. Τι είναι σημαντικό για μια ομαλή μετάβαση; Ποια είναι η κατάλληλη επιλογή φροντιστή; Πώς χειρίζομαι τον αποχωρισμό; Πως μπορεί μια μητέρα να φροντίσει τον εαυτό της στο καινούργιο πλαίσιο;

Η επιστροφή της μητέρας στη δουλειά μετά την γέννηση ενός παιδιού φέρνει πάντα πολλές αλλαγές στην ισορροπία της οικογένειας, είναι μια μεταβατική περίοδος και μια πρόκληση για την μητέρα που φροντίζει αλλά και για τα μέλη που δέχονται την φροντίδα αυτή.

Η περίοδος αυτή είναι τις περισσότερες φορές στρεσογόνα, ανεξάρτητα από τον τρόπο που η κάθε οικογένεια έχει αποφασίσει να σιτίζει το/τα παιδί/α της. Μια θηλάζουσα μητέρα, όμως, πολλές φορές έρχεται αντιμέτωπη και με το ζήτημα της σίτισης του παιδιού της.

Σε αυτό το βίντεο θα αναφέρουμε πρακτικές συμβουλές ώστε μια μητέρα που θηλάζει να διατηρήσει την γαλουχία της με την επιστροφή της στην εργασία της. Όλα όσα  χρειάζεται να ξέρει μια μητέρα όταν το μωρό της είναι μικρότερο των 6 μηνών. Τι είναι η τράπεζα γάλακτος; Πότε δεν είναι απαραίτητες οι αντλήσεις. Και πως μπορεί διαφυλάξει τον θηλασμό και τον ασφαλή συναισθηματικό τους δεσμό.

Στόχοι σειράς:

  1. Αντλήσεις και δημιουργία τράπεζας γάλακτος
  2. Θηλασμός και επιστροφή στην δουλειά μετά τους 6 μήνες
  3. Ασφαλής μετάβαση στη νέα καθημερινότητα

Αν θέλεις να βρεις ακόμα περισσότερο υλικό για τον θηλασμό, βίντεο, άρθρα, ebooks, μπες εδώ.

Ελπίζουμε να σου άρεσε η Σειρά “Θηλασμός και επιστροφή στην εργασία”. Περιμένουμε τα σχόλια σου.

Dutheil, F., Méchin, G., Vorilhon, P., Benson, A. C., Bottet, A., Clinchamps, M., . . . Navel , V. (2021, August 15). Breastfeeding after Returning to Work: A Systematic Review and Meta-Analysis. (P. B. Tchounwou, Επιμ.) International Journal of Environmental Research and Public Health, 18(16), σ. 21.

International Lactation Consultant Association (ILCA). (2012). Core Curriculum For Lactation Consultant Practice (3rd revised εκδ.). United States: Jones and Bartlett Publishers, Inc.

Navarro-Rosenblatt, D., & Garmendi, M.-L. (2018, November). Maternity Leave and Its Impact on Breastfeeding: A Review of the Literature. Breastfeeding Medicine, 13(9), σσ. 589-597.

Riordan, J., & Wambach, K. (2009). Breastfeeding And Human Lactation 4th Edition (4th εκδ.). Jones & Bartlett Learning.

Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού. (2015). Μητρικός Θηλασμός: Οδηγός για Επαγγελματίες Υγείας. (Ι. Αντωνιάδου- Κουμάτου, & Α. Σοφιανού, Επιμ.) Αθήνα, Ελλάδα.

Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα