Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Ποια είναι τα είδη θηλάστρου που υπάρχουν και σε ποια περίπτωση θα χρησιμοποιήσω το καθένα από αυτά;

Επεισόδιο 2

Τι είναι το πρωτόκολλο αντλήσεων;

Επεισόδιο 3

Χρειάζεται να έχω αγοράσει θήλαστρο πριν τον τοκετό αν σκοπεύω να θηλάσω το μωρό μου;

Επεισόδιο 4

Κλείσιμο

Πλησιάζοντας η ώρα που θα γεννηθεί το μωρό σου, ακούς πολλές συμβουλές και παραινέσεις σχετικά με το τι θα χρειαστείς. Ανάμεσα στα αντικείμενα που πολλές φορές προτείνονται είτε από τον περίγυρο ή από επαγγελματίες ως απαραίτητα για τους νέους γονείς, είναι και το θήλαστρο.

Θήλαστρο

 • Είναι όμως πραγματικά απαραίτητο για όλες τις μαμάδες και μωρά; 
 • Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεσαι θήλαστρο και πότε δεν χρειάζεται;
 • Και αν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις θήλαστρο;
 • Τι είδους θήλαστρο θα πρέπει να είναι αυτό; 
 • Θα χρειαστεί να το έχεις από την αρχή ή αργότερα;
 • Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των διαφόρων ειδών θηλάστρου και ποια η χρήση τους;
 • Πώς θα αποφασίσεις αν σου χρειάζεται και τι είδους θήλαστρο;

Σε αυτή τη σειρά που δημιουργήθηκε από το Project Parenting για το Class Θηλασμού, η Αφροδίτη Κονδύλη, Parent COACH, εκπαιδεύτρια γονέων, Σύμβουλος γαλουχίας IBCLC και φαρμακοποιός και η Σοφία Δούμα, Μαία και Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, συνιδρύτριες του Κύκλου @kyklosgynaika, θα σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις όλες τις απορίες σου σχετικά με τη χρήση του θηλάστρου και το αν θα το χρειαστείς ή όχι. Θα δούμε τα πολλά και διαφορετικά είδη θηλάστρου και θα πάρεις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση τους, ώστε να μπορείς να αποφασίσεις αν και τι είδους θήλαστρο θα χρειαστείς για το μωρό σου!

Στόχοι σειράς:

 1. Ενημερώνομαι για τις χρήσεις του θηλάστρου
 2. Γνωρίζω σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω θήλαστρο
 3. Καταλαβαίνω τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων ειδών και τύπων θηλάστρου και μπορώ να επιλέξω, εφόσον το χρειάζομαι, ποιο είναι το καταλληλότερο είδος για μένα.
 4. Μαθαίνω για το πρωτόκολλο αντλήσεων

AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS. (2012, March). Breastfeeding and the Use of Human Milk. Pediatrics, 129(3), σσ. 827-841.

Dutheil, F., Méchin, G., Vorilhon, P., Benson, A. C., Bottet, A., Clinchamps, M., . . . Navel , V. (2021, August 15). Breastfeeding after Returning to Work: A Systematic Review and Meta-Analysis. (P. B. Tchounwou, Επιμ.) International Journal of Environmental Research and Public Health, 18(16), σ. 21.

Hale, T. W., & Hartmann, P. E. (2017). Textbook of Human Lactation (1 εκδ.). Springer Publishing.

International Lactation Consultant Association (ILCA). (2012). Core Curriculum For Lactation Consultant Practice (3rd revised εκδ.). United States: Jones and Bartlett Publishers, Inc.

Riordan, J., & Wambach, K. (2009). Breastfeeding And Human Lactation 4th Edition (4th εκδ.). Jones & Bartlett Learning.

Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού. (2015). Μητρικός Θηλασμός: Οδηγός για Επαγγελματίες Υγείας. (Ι. Αντωνιάδου- Κουμάτου, & Α. Σοφιανού, Επιμ.) Αθήνα, Ελλάδα.

Γίνε μέλος σήμερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα