Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Γιατί να έχω θετική διάθεση;

Επεισόδιο 2

Τι είναι το συναίσθημα;

Επεισόδιο 3

Τρόποι για να καλλιεργήσω θετική διάθεση

Επεισόδιο 4

Η σχέση της διάθεσης με την ταυτότητα μου

Επεισόδιο 5

Τι συμβαίνει γύρω μου όταν είμαι θετικό άτομο;

Επεισόδιο 6

Οραματισμός καθοδηγούμενος για θετική διάθεση και μετουσίωση συναισθήματος.

Επεισόδιο 7

Κλείσιμο

Περιγραφή:

Η έννοια της θετικής διάθεσης είναι μια έννοια που έχει παρεξηγηθεί και έχει χρησιμοποιηθεί με πολλούς ακατάλληλους τρόπους τα τελευταία χρόνια. Στο σήμερα, έχει ενοχοποιηθεί τόσο η θετική όσο και η αρνητική σκέψη. Και αυτό γιατί συνεχώς κρίνουμε, πράγμα καθόλου βοηθητικό με τον τρόπο που έχουμε μάθει να συμβαίνει! Στη σειρά αυτή θα συζητήσουμε τι σημαίνει θετική διάθεση, θα γνωρίσουμε τα οφέλη της, τη σύνδεσή της με την ταυτότητά μας και τους τρόπους εκείνους που μπορούν να μας βοηθήσουν να είμαστε θετικότερα και φωτεινότερα άτομα.

Τι σημαίνει θετική σκέψη;

Η θετική σκέψη αφορά στην ουσία τον τρόπο αντίληψης και αντιμετώπισης των ζητημάτων που προκύπτουν στη ζωή μας. Μπορούμε να επιλέξουμε την “απόχρωση” της ερμηνείας που δίνουμε στα πράγματα. Το αρνητικό σενάριο είναι και αυτό απλά ένα σενάριο. Η θετική σκέψη είναι η συνειδητή επικέντρωση στα θετικά στοιχεία της εκάστοτε συνθήκης, στα οφέλη και τις δυνατότητες. 

Πώς μπορώ να καλλιεργήσω τη θετική σκέψη;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να καλλιεργήσει κανείς θετικότερη σκέψη. Αρχικά, εργαζόμενος στο να εντοπίζει και να εστιάζει στα θετικά στοιχεία κάθε κατάστασης. Αυτό είναι πιθανότατα κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει, καθώς το μυαλό μας πηγαίνει συνήθως στο χειρότερο υποθετικό σενάριο. Κρατώντας ένα ημερολόγιο θετικής σκέψης μπορεί να γίνει μια πολύ σημαντική αρχή. Επίσης, ξεκινώντας να ρωτάς τον εαυτό σου ποιο είναι το ωφέλιμο για σένα μάθημα από την εκάστοτε κατάσταση, θα εντοπίζεις πώς μπορείς να αξιοποιείς πραγματικά το καθετί υπέρ σου, να γίνεσαι περισσότερο ανθεκτικός, δυναμικός, να εξελίσσεσαι και να προχωράς χωρίς να εγκλωβίζεσαι!

Τι θα μάθεις σχετικά με τη θετική σκέψη;

Σε αυτή τη σειρά του Project Parenting θα εξηγήσουμε και θα αναλύσουμε την πραγματική έννοια της θετικής σκέψης, τους τρόπους καλλιέργειάς της, και θα εντοπίσουμε τους περιορισμούς – εσωτερικούς και εξωτερικούς – που δεν μας επιτρέπουν να είμαστε θετικότεροι. Επίσης, θα δώσουμε πρακτικές συμβουλές και επιλογές πραγματοποιώντας και έναν καθοδηγούμενο οραματισμό με στόχο το άνοιγμα προς τη θετική σκέψη!

Στόχοι αυτής της σειράς είναι:

  • Η γνωριμία με την ουσία της θετικής σκέψης. 
  • Η συνειδητοποίηση των εσωτερικών και εξωτερικών περιορισμών μας προς αυτή.
  • Η απενοχοποίηση της θετικότητας.
  • Η απενοχοποίηση κάθε συναισθήματος πέρα από την επίκριση.
  • Η κατανόηση του τι είναι το συναίσθημα και πώς αυτό αποτυπώνεται στη φυσιολογία μας. 
  • Η κατανόηση της δύναμης και της δυνατότητας επιλογής μας να μετουσιώνουμε ένα δυσφορικό συναίσθημα σε ένα άλλο θετικότερο.
  • Η εκμάθηση των βημάτων που χρειάζεται να κάνουμε για να είμαστε και να νιώθουμε πιο θετικοί.
  • Η εκμάθηση των τρόπων αντιμετώπισης και προστασίας από το συνεχή αρνητισμό.
  • Να φωτίσει και να ομορφύνει η ζωή μας και των γύρω μας!

Θετική σκέψη, Vera Peiffer, Εκδ. Διόπτρα, Αθήνα, 1994

Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα