Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Θετική διαπαιδαγώγηση - Ξεκίνα παίρνοντας μια ανάσα

Θετική διαπαιδαγώγηση, πώς εφαρμόζεται;

Γνωρίζεις τα πάντα για την θετική διαπαιδαγώγηση, εκτός από πού να αρχίσεις ώστε να την εφαρμόσεις; Αντιμετωπίζοντας το παιδί σου με αγάπη και σεβασμό, θεωρώντας τις ανάγκες του εξίσου σημαντικές με τις δικές σου, το βοηθάς να αναπτύξει τον χαρακτήρα του ελεύθερα, να εκφέρει την γνώμη του και να εξελιχθεί μελλοντικά, σε έναν γεμάτο αυτοπεποίθηση και σιγουριά ενήλικα, που γνωρίζει τον εαυτό του και την αξία του. Ψάχνεις από πού να ξεκινήσεις με τη θετική διαπαιδαγώγηση; Ξεκίνα παίρνοντας μια ανάσα!

Οι μάχες της καθημερινότητας σίγουρα δυσχεραίνουν την κατάσταση και πολλές φορές δεν μπορείς να σκεφτείς “καθαρά” και να αντιμετωπίσεις την δυσκολία που συναντάς με τον τρόπο που θα ήθελες. Όμως πρέπει να θυμάσαι ότι ο αλληλοσεβασμός και η ενσυναίσθηση θα σε βοηθήσουν. 

Αντί λοιπόν να πεις “μάζεψε το δωμάτιό σου που είναι σαν αποθήκη” την επόμενη φορά που θα είναι ακατάστατο, μπορείς να του προτείνεις να το μαζέψετε μαζί για να είναι καθαρό, όμορφο και τακτοποιημένο. Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και στάσου δίπλα του στην προσπάθειά του αυτή.

Από πού να ξεκινήσεις όμως; Ξεκίνα παίρνοντας μια ανάσα!

Το να γνωρίζεις την θεωρία γύρω από τη θετική διαπαιδαγώγηση είναι μόνο η αρχή, πολύ σημαντική βέβαια για να μπορέσεις να την εφαρμόσεις αποτελεσματικά. Νιώθεις χαμένος/η κάθε φορά που προσπαθείς να καθοδηγήσεις το παιδί σου με ηρεμία αλλά εκείνο είναι αντιδραστικό; Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις το μυστικό για να καταφέρεις να εφαρμόσεις τη θετική διαπαιδαγώγηση!

Γιατί να δεις αυτό το βίντεο;

Παρακολουθώντας το σύντομο βίντεο με την Δανάη Τριανταφύλλη θα μάθεις από που πρέπει να ξεκινήσεις, όταν θες να εφαρμόσεις τη θετική διαπαιδαγώγηση – Ξεκίνα παίρνοντας μια ανάσα! Η Δανάη Τριανταφύλλη είναι Σύμβουλος Γονέων και Ψυχοθεραπεύτρια. Για αυτήν, ιδιαίτερη σημασία έχει να βρούμε πως συνδεόμαστε σε μια αποσυνδεμένη, πλέον, κοινωνία. Είτε μιλάμε για τη σχέση μας με τα παιδιά μας, είτε για τις σχέσεις μας με σημαντικά άλλα πρόσωπα στη ζωή μας, είτε για τη σχέση μας με τον εαυτό μας.

Δες όλα τα επεισόδια της σειράς, με τη Δανάη Τριανταφύλλη, που μοιράζεται 4 tips για να μάθεις πώς να… ξεμπερδευτείς με τη θετική διαπαιδαγώγηση!

Το περιεχόμενο της σειράς βασίζεται κυρίως στη γνώση και την εμπειρία του επαγγελματία. Ενδεικτικά κάποια βιβλία που μπορείτε να βρείτε υλικό σχετικά με το θέμα:

  • ‘Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα’, Thomas Gordon, 2021, Κάκτος & Gordon Hellas
  • ‘Το ικανό σου παιδί’, Jesper Juul, 2018, Εκδόσεις Πουά
  • ‘The Gentle Parenting Book: How to raise calmer, happier children from birth to seven’, Sarah Ockwell-Smith, 2016, Piatkus
Γίνε μέλος σήμερα
Δανάη Τριανταφύλλη

Δανάη Τριανταφύλλη

Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Γονέων

Η Δανάη Τριανταφύλλη είναι Σύμβουλος Γονέων και Ψυχοθεραπεύτρια. Για αυτήν, ιδιαίτερη σημασία έχει να βρούμε πως συνδεόμαστε σε μια αποσυνδεμένη, πλέον, κοινωνία. Είτε μιλάμε για τη σχέση μας με τα παιδιά μας, είτε για τις σχέσεις μας με σημαντικά άλλα πρόσωπα στη ζωή μας, είτε για τη σχέση μας με τον εαυτό μας, με τους ρυθμούς που ζούμε αυτή η ερώτηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Μέσω της σύνδεσης γινόμαστε ορατά και κατανοητά, μας εκτιμούν και εκτιμούμε κι εμείς τον εαυτό μας, νιώθουμε ασφαλείς, λαμβάνουμε αγάπη, γινόμαστε αποδεκτά και αποδεχόμαστε. Σχετιζόμαστε πραγματικά. Στόχος και επιθυμία της είναι να βοηθήσει γονείς (και μέσω αυτών τα παιδιά τους) να απολαύσουν αυτά που η σύνδεση και η υγιής επαφή έχει να μας προσφέρει.

Διαβάστε περισσότερα