Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Θεραπεία αποκατάστασης μετά την εγκυμοσύνη

Διάσταση Ορθού Κοιλιακού και Πυελικό Έδαφος στην Μεταγεννητική περίοδο

Γνωρίζατε ότι οι Γυναίκες περιμένουμε 9 χρόνια κατά μέσο όρο έως ότου αποφασίσουμε να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την ακράτεια ούρων μας και όλα τα άλλα συμπτώματα ενός μη υποστηρικτικού πυελικού εδάφους; Γιατί περιμένουμε τόσο για να κάνουμε θεραπεία αποκατάστασης μετά την εγκυμοσύνη;

Από τι χρειάζεται να κάνουμε θεραπεία αποκατάστασης μετά την εγκυμοσύνη;

Αγνοούμε συμπτώματα όπως ελάχιστη διαρροή ούρων όταν για παράδειγμα σηκώνουμε τα παιδιά μας ή στο τρέξιμο. Αυτό σημαίνει ότι οι Γυναίκες σπαταλούμε πολύ χρόνο που θα μπορούσαμε πραγματικά να χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας ώστε να αποτρέψουμε ή/και να θεραπεύσουμε τα συμπτώματα ενός δυσλειτουργικού πυελικού εδάφους με τη θεραπευτική άσκηση και θρέψη των μυών του πυελικού εδάφους.

Ποια είναι τα εμπόδια στην έναρξη της θεραπείας αποκατάστασης;

  • Η ντροπή που μας εμποδίζει να συμβουλευτούμε έναν ειδικό
  • Η πεποίθηση ότι τα συμπτώματα είναι μια «φυσιολογική» κατάσταση που σχετίζεται με την ηλικία ή/και την εγκυμοσύνη
  • Η πεποίθηση ότι τα συμπτώματα είναι μόνο προσωρινά
  • Η έλλειψη γνώσεων σχετικά με τις διαθέσιμες μεθόδους θεραπείας – η μικρή διαθεσιμότητα στη χώρα μας και κάποιες φορές η κακή εμπειρία με κάποιες από αυτές

Τι συνέπειες μπορεί να έχει η μη έγκυρη θεραπεία αποκατάστασης;

Πολλές Γυναίκες προσπαθούμε να μετριάσουμε τα αποτελέσματα των συμπτωμάτων της ακράτειας ούρων χωρίς σφαιρική και ολιστική γνώση και μερικές φορές καταφεύγουμε σε μεθόδους που βλάπτουν την υγεία μας.

Η εκπαίδευση των μυών του πυελικού εδάφους είναι ζωτικής σημασίας και ευεργετική για την πρόληψη και τη θεραπεία συμπτωμάτων.

Γίνε μέλος σήμερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Ιωάννα Βαλιώτη

Ιωάννα Βαλιώτη

Εισηγήτρια Γιόγκα, Μαία

Η Ιωάννα Βαλιώτη είναι Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια και πιστοποιημένη εισηγήτρια yoga και περιγεννητικής yoga απο την Yoga Alliance USA και έχει εργαστεί τα τελευταία 13 χρόνια με γυναίκες στην εγκυμοσύνη και στην λοχεία. Εξειδικεύεται στην προετοιμασία των εγκύων - ζευγαριών για τον τοκετό και την γονεικότητα μέσω της yoga και βιωματικών σεμιναρίων αλλά και στην αποκατάσταση του σώματος μετά τον τοκετό με ήπιες και επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές. Είναι υπέρμαχος του φυσικού και φυσιολογικού τοκετού και προάγει μέσα απο την προσέγγιση της την πνευματικότητα και την ιερότητα του τοκετού.

Διαβάστε περισσότερα