Βίντεο

Εισαγωγή

Διεκδικώ τη γέννα μου

Επεισόδιο 1

Τελετή λήξης για τη μαιευτική βία! Μια γιορτή όνειρο για τη γέννηση

Με βαθιά συγκίνηση και ενθουσιασμό φτάσαμε στην τελευταία εκπομπή της σειράς «Διεκδικώ τη Γέννα μου» και το γιορτάσαμε με μια τελετή λήξης για τη μαιευτική βία.

Μια τελετή λήξης για τη μαιευτική βία

Σε αυτή την εκπομπή με την Όλυ Πατσούρα, Βοηθό μητρότητας, Βιολόγο, Ολιστική θεραπεύτρια & η Φωτεινή Μελετάκη, Βοηθό μητρότητας, Εισηγήτρια περιγεννητικής γιόγκα, γιορτάσαμε μαζί με όλες τις μαίες και τις βοηθούς μητρότητας που πλαισίωσαν την εκπομπή μας και με πολλές μαμάδες, μωράκια, παιδάκια, μπαμπάδες και οικογένειες!

Ήμασταν όλες και όλοι σε αυτή τη μεγάλη Γιορτή και διεκδικήσαμε μαζί το Όνειρο για τη Γέννα του Ανθρώπου, το λέμε φωναχτά, το ψηλαφίζουμε, το πλάθουμε, με τις φωνές μας, με τις καρδιές μας! 

Τι προσπαθήσαμε να κάνουμε γύρω από τη μαιευτική βία;

Στη ζεστή φωτιά της γιορτής μας μετουσιώσαμε αλχημικά, μέσα από την αγάπη και το μαζί που δημιουργήσαμε όλους αυτούς τους μήνες, μέσα από αυτή τη ζεστή αγκαλιά μέσα στην οποία κρατήσαμε η μία την άλλη, όλο τον πόνο, τον φόβο και τον θυμό, την απογοήτευση και την απελπισία που μπορεί να αισθανθήκαμε. 

Δεν ήταν εύκολη γέννα αυτή η εκπομπή!

Είχε μέσα όλα όσα δεν πρέπει να έχει μια γέννα:

 • Βία
 • Πόνο
 • Τραύμα
 • Θυμό
 • Κακές στατιστικές

Πίσω από κάθε μία εκπομπή υπήρχε:

 • Πολύωρη προετοιμασία
 • Διάβασμα
 • Αναζήτηση επιστημονικής βιβλιογραφίας
 • Συζητήσεις 
 • Συναντήσεις με τις πολύτιμες επαγγελματίες περιγεννητικής υγείας και φροντίδας που με τόση γνώση, επιστημονική αρτιότητα και αγάπη πλαισίωσαν τις εκπομπές
 • Με τους γονείς που είχαν την μεγάλη γενναιοδωρία και βαθιά κοινωνική ευαισθησία να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και φυσικά μεταξύ μας όλες όσες συμμετείχαμε. 

Τι συνέβαινε στις συζητήσεις για τη μαιευτική βία;

Πολλές φορές σε αυτές τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις πνιγόμασταν κι εμείς οι ίδιες από τη μαιευτική βία της πραγματικότητάς μας. Πολλές φορές αναρωτιόμασταν με ποιον τρόπο έπρεπε να παρουσιάσουμε αυτή την πραγματικότητα, την τόσο τραυματική και τρομακτική, χωρίς να τρομάξουν και να τραυματιστούν κι άλλο οι γυναίκες. 

Τι πετύχαμε γύρω από τη μαιευτική βία;

Παλέψαμε γι’ αυτό και μας είπατε ότι τα καταφέραμε να ενημερώσουμε, να αφυπνίσουμε, να δώσουμε ζωτικής σημασίας πληροφορία χωρίς να χαθεί η ισορροπία μεταξύ της αλήθειας και της φροντίδας, της αγάπης, της προστασίας και της ενδυνάμωσης της γυναίκας. Και αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη γιατί αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος της εκπομπής αυτής: να ενημερώσει για να ενδυναμώσει τις γυναίκες και όλους τους ανθρώπους έτσι ώστε να Διεκδικήσουν τη Γέννα τους!

Τι γιορτάσαμε με αυτή την εκπομπή;

Έφτασε λοιπόν η ώρα να γιορτάσουμε αυτή τη γέννα και κάθε γέννα όλες μαζί: η ομάδα του Project Parenting που άνοιξε μια τεράστια αγκαλιά στο όραμα της Όλυς και της Φωτεινής και με αμέτρητες ώρες εργασίας όλων των γυναικών της ομάδας του υποστήριξε την υλοποίηση αυτής της εκπομπής αλλά και κάτι ακόμα πολύ, πολύ σημαντικό: φρόντισε να είναι αυτή η εκπομπή μια κοινωνική προσφορά για όλους τους Ελληνόφωνους: άνθρωποι από την Ελλάδα και άλλες χώρες του κόσμου παρακολούθησαν αυτή την εκπομπή και όλοι θα συνεχίσουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτήν για πάντα. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήνουμε μαζί μέσα από αυτή τη συνεργασία αγάπης, ένα μικρό λιθαράκι στο νέο σπιτικό που χτίζουμε, φιλόξενο, ασφαλές και γεμάτο αγάπη για όλους τους ανθρώπους.

Γίνε μέλος σήμερα
Όλυ Πατσούρα

Όλυ Πατσούρα

Full Spectrum Doula, Βιολόγος, Ολιστική Θεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Όλυ Πατσούρα, Full Spectrum Doula, Ολιστική Θεραπεύτρια και Βιολόγο. Το όνειρό της είναι... "να δημιουργούμε μαζί έναν κόσμο αγάπης, σύνδεσης και ισορροπίας για όλους τους ανθρώπους, θεραπευμένο από τις συνέπειες του μοναχικού τραύματος".

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα