«Δεν τα καταφέρνω, εγώ φταίω που το παιδί αντιδρά έτσι…», «Με έκανε ρεζίλι μπροστά σε τόσο κόσμο!», «Το κάνει επίτηδες για να γίνει το δικό του!», «Με χειρίζεται!» Χμμμ… για ξανασκέψου το! 

Σπαράζει η ψυχή σου κάθε φορά που βλέπεις το παιδί σου να βασανίζεται από τον θυμό, τα tantrums και τα meltdowns; Αναρωτιέσαι μα… γιατί; Από πού πηγάζουν; Τι δεν έκανες σωστά; Πώς μπορείς να τα διαχειριστείς και πώς μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου, γιατί και για το ίδιο αυτό που βιώνει φαίνεται να το ταλαιπωρεί; 

Η Μαριαλένα Κατσούρα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, μιλά για το τι είναι τα ξεσπάσματα θυμού, θέτοντας το θεωρητικό πλαίσιο και συνοδεύοντάς το με πρακτικές εφαρμογές!

Συνδεθείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό
Μαριαλένα Κατσούρα

Μαριαλένα Κατσούρα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Μαριαλένα Κατσούρα. Άρχισε να γνωρίζει τον χώρο της συμβουλευτικής πριν από 10 χρόνια, όταν επέστρεψε Ελλάδα μετά από τις σπουδές της σε Γερμανία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο και την απασχόλησή της στο μεταφραστικό τμήμα τριών διαφορετικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αρχικά, ασχολήθηκε βιωματικά με τη συμβουλευτική γονέων στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Αποτελεσματικού Γονέα & Δασκάλου (Gordon’s PET/ΤΕΤ), μεταφράζοντας παράλληλα σχετικά βιβλία για την Gordon Hellas (Ages & Stages, Consent for Kids κ.λπ.), και στη συνέχεια μεταπήδησε και επαγγελματικά πλέον στη συμβουλευτική ενηλίκων γενικότερα. Εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική συμβουλευτική και τη συνοδεία focusing ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Συνεχίζοντας στην προσέγγιση του ενήλικου παιδιού, εκπαιδεύτηκε στη συγκινησιακά εστιασμένη θεραπεία ζεύγους (EFT) και τον Κύκλο της Ασφάλειας για Γονείς (CoS®- P™) που βασίζονται μεταξύ άλλων στη θεωρεία του δεσμού (attachment). Συνεχίζει να εκπαιδεύεται στους εκάστοτε τομείς ενδιαφέροντος (π.χ. αναπτυξιακές διαταραχές σε παιδιά, τραυματοθεραπεία, σεξουαλικές δυσλειτουργίες σε ζευγάρια κ.λπ.) ακολουθώντας τη ροή. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα