Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Μάθε τι είναι το Tandem Nursing

Επεισόδιο 2

Υπάρχουν κίνδυνοι στο Tandem Nursing

Επεισόδιο 3

Εργαλεία για τη διαχείριση του θηλασμού & την αντιμετώπιση δυσκολιών

Επεισόδιο 4

Κλείσιμο: Για ποιον λόγο να κάνεις tandem;

Tandem nursing: Όλο και περισσότερες μαμάδες αποφασίζουν να θηλάσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πολλές φορές όμως ενώ το πρώτο παιδί θηλάζει, έρχεται μια νέα εγκυμοσύνη και μαζί μ’ αυτήν το άγχος και η αμφιβολία σε σχέση με τη συνέχιση του θηλασμού.

Τι είναι το Tandem Nursing;

Σκέφτεσαι να μεγαλώσεις την οικογένειά σου με ένα δεύτερο παιδάκι, αλλά το πρώτο σου παιδί θηλάζει ακόμα; Θα πρέπει να αποθηλάσεις; Είναι εφικτός ο θηλασμός στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ο ταυτόχρονος θηλασμός δύο παιδιών διαφορετικής ηλικίας;

Έχεις ακούσει ότι ο θηλασμός στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επικίνδυνος για το έμβρυο και την εγκυμοσύνη; Ότι προκαλεί συσπάσεις στη μήτρα και αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής;

Μπορείς να συνεχίσεις τον θηλασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με ασφάλεια;

Και μετά τον τοκετό, μπορείς να συνεχίσεις να θηλάζεις και τα δύο παιδιά;

Γιατί να κάνω Tandem Nursing;

Τι προσφέρει ο ταυτόχρονος θηλασμός των παιδιών μου που έχουν διαφορετική ηλικία;

Δεν θα είναι δύσκολο;

Ποια είναι τα συχνότερα προβλήματα και δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσω και πώς μπορώ να τα ξεπεράσω;

Τι θα μάθεις σχετικά με το tandem nursing;

Σε αυτή τη σειρά του Project Parenting θα συζητήσουμε για τον θηλασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τον ταυτόχρονο θηλασμό δύο παιδιών διαφορετικής ηλικίας. Θα δούμε κατά πόσον είναι εφικτό αυτό, τα συχνότερα προβλήματα και δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν και πώς μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν.

Στόχοι αυτής της σειράς είναι:

  • Η ενημέρωση των γονιών σχετικά με το tandem nursing
  • Η κατάρριψη των μύθων σχετικά με τον θηλασμό στην εγκυμοσύνη
  • Πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση του θηλασμού δύο παιδιών διαφορετικής ηλικίας, τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό και στη συνέχεια
  • Αντιμετώπιση της δυσφορίας θηλασμού στην εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό (breastfeeding aversion-agitation)
  • Συναισθηματικά οφέλη του tandem για τα παιδιά και για τη μητέρα

  • AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS. (2012, March). Breastfeeding and the Use of Human Milk. Pediatrics, 129(3), σσ. 827-841.
  • Flower, H. D. (2003). Adventures in Tandem Nursing: Breastfeeding During Pregnancy and Beyond (2nd edition εκδ.). La Leche League International.
  • Riordan, J., & Wambach, K. (2009). Breastfeeding And Human Lactation 4th Edition (4th εκδ.). Jones & Bartlett Learning.

 

Γίνε μέλος σήμερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα