Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Τα παιδιά είναι κακομαθημένα

“Είναι τα παιδιά κακομαθημένα;” – Ανακάλυψε την αλήθεια για την ανατροφή των παιδιών με αυτό το βίντεο!.

Αναρωτιέσαι αν το παιδί σου είναι κακομαθημένο; Αυτή είναι μια ερώτηση που απασχολεί πολλούς γονείς, αλλά και εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα με προσοχή και να αναζητήσουμε την αλήθεια πίσω από αυτήν την ερώτηση.

Καταρχήν, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η συμπεριφορά των παιδιών είναι ένα αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως η εκπαίδευση, οι κοινωνικές συνθήκες και οι γενετικοί παράγοντες. Ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά των παιδιών διαμορφώνονται από ένα σύνολο παραμέτρων, και δεν είναι σωστό να καταλήγουμε σε γενικεύσεις ή να κατηγορούμε τα παιδιά ως κακομαθημένα.

Τα παιδιά είναι κακομαθημένα

Ένας σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη των παιδιών είναι το οικογενειακό περιβάλλον.

Η εκπαίδευση που παρέχουν οι γονείς και η ανταπόκριση τους στις ανάγκες των παιδιών είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη της συμπεριφοράς τους. Επίσης, οι κοινωνικές συνθήκες και οι επαφές με άλλα παιδιά επηρεάζουν την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών.

Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στην εκπαίδευση και την υποστήριξη των παιδιών, αντί να τα καταδικάζουμε ως κακομαθημένα. Η δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος, η ενθάρρυνση της επικοινωνίας και η καθοδήγηση των παιδιών στην ανάπτυξη καλών συμπεριφορών είναι ζωτικής σημασίας.

Αντί να κρίνουμε επιπόλαια τα παιδιά ως κακομαθημένα, ας αφιερώσουμε χρόνο για να τα κατανοήσουμε και να τους προσφέρουμε την υποστήριξη που χρειάζονται ώστε να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους και να μάθουν τη σωστή συμπεριφορά.

Ο στόχος της σειράς είναι να υπογραμμίσει τη σημασία του οικογενειακού περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης και της υποστήριξης στην ανάπτυξη των παιδιών. Επιδιώκει να ενθαρρύνει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίζουν τη συμπεριφορά των παιδιών με κατανόηση και να τους παρέχουν την απαραίτητη καθοδήγηση και υποστήριξη. Στόχος είναι να αναδείξει την ανάγκη για θετική επικοινωνία και καλή συμπεριφορά στην ανατροφή των παιδιών.

Συνολικά, ο στόχος είναι να προωθήσει μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση στο θέμα της συμπεριφοράς των παιδιών και να εμπνεύσει τους γονείς να δράσουν με αγάπη, κατανόηση και υποστήριξη.

  • Μανθεάκη, Μ. (2020). Τι να κάνετε αν το παιδί σας έχει προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο. Προσπελάστηκε από https://wikihealth.gr/ti-na-kanete-an-to-paidi-sas-echei-provlimata-symperiforas-sto-scholeio/
  • Attached at the Heart: Eight Proven Parenting Principles for Raising Connected and Compassionate Children (from Preconception to Five Years) Barbara NicholsonLysa A. Parker
  • Siegel, E. Daniel, and Tina Payna Bryson. “The whole brain child: 12 revolutionary strategies to nurture your child’s development mind.” (2011).
  • Siegel, Daniel J. The developing mind: How relationships and the brain interact to shape who we are. Guilford Publications, 2020.
  • Siegel, Dan J. “Developing an Attachment Aware Behaviour Regulation Policy.”
Γίνε μέλος σήμερα
Δανάη Τριανταφύλλη

Δανάη Τριανταφύλλη

Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Γονέων

Η Δανάη Τριανταφύλλη είναι Σύμβουλος Γονέων και Ψυχοθεραπεύτρια. Για αυτήν, ιδιαίτερη σημασία έχει να βρούμε πως συνδεόμαστε σε μια αποσυνδεμένη, πλέον, κοινωνία. Είτε μιλάμε για τη σχέση μας με τα παιδιά μας, είτε για τις σχέσεις μας με σημαντικά άλλα πρόσωπα στη ζωή μας, είτε για τη σχέση μας με τον εαυτό μας, με τους ρυθμούς που ζούμε αυτή η ερώτηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Μέσω της σύνδεσης γινόμαστε ορατά και κατανοητά, μας εκτιμούν και εκτιμούμε κι εμείς τον εαυτό μας, νιώθουμε ασφαλείς, λαμβάνουμε αγάπη, γινόμαστε αποδεκτά και αποδεχόμαστε. Σχετιζόμαστε πραγματικά. Στόχος και επιθυμία της είναι να βοηθήσει γονείς (και μέσω αυτών τα παιδιά τους) να απολαύσουν αυτά που η σύνδεση και η υγιής επαφή έχει να μας προσφέρει.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα