Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting

Επεισόδιο 1

Συζητώντας με τα παιδιά για την απώλεια

Τι είναι η απώλεια;

Η απώλεια είναι η κατάσταση όπου χάνουμε κάτι που είχαμε ή κάποιον που αγαπούμε. Αυτή η απώλεια μπορεί να εκδηλωθεί σε διάφορες μορφές, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου μέσα από το θάνατο, η απώλεια της υγείας, η απώλεια ενός αντικειμένου που είχαμε συναισθηματική σύνδεση, η απώλεια της δουλειάς, και άλλες παρόμοιες καταστάσεις.

Η αντίδραση στην απώλεια είναι συχνά έντονη και ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της απώλειας και τον άνθρωπο που τη βιώνει. Οι άνθρωποι μπορεί να νιώθουν θλίψη, οργή, απόγνωση, απομόνωση και άλλα συναισθήματα. Η διαδικασία της αντιμετώπισης της απώλειας είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο και μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να αναρρώσει και να επανασυνταχθεί συναισθηματικά μετά από μια απώλεια.

Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις…

  • Γιατί να συζητήσεις για την απώλεια
  • Πώς συζητάμε στα παιδιά την απώλεια ανάλογα με την ηλικία
  • Τι ρόλο παίζει η δική μας στάση και αντίληψη απέναντι στην απώλεια

Αυτό το live είναι για όσους

  • χάσανε κάποιον άνθρωπό τους ή το ζωάκι τους ή κάποιο αντικείμενο συναισθηματικής αξίας
  • θέλουν να μιλήσουν στο παιδί τους για την απώλεια
  • θέλουν τα παιδιά τους να αντιλαμβάνονται τι σημαίνει απώλεια

Νίλσεν. Μ. (Επιμ.).(2005). 

Απώλειες στη ζωή του παιδιού. Αθήνα: Μέριμνα. https://www.dougy.org/

The Whole-Brain Child: 12 Proven Strategies to Nurture Your child, Tina Payne Bryson, ‎Daniel Siegel · 2012

Rapa E, Dalton L, Stein A. Talking to children about illness and death of a loved one during the COVID-19 pandemic. Lancet Child Adolesc Health. 2020 Aug;4(8):560-562. doi: 10.1016/S2352-4642(20)30174-7. Epub 2020 Jun 4. PMID: 32505223; PMCID: PMC7272150.

Schonfeld DJ. Talking with elementary school-age children about AIDS and death: principles and guidelines for school nurses. J Sch Nurs. 1996 Feb;12(1):26-32. PMID: 8696015.

Γίνε μέλος σήμερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Στραγαλινού

Μαρία Στραγαλινού

Βοηθός μητρότητας περιγεννητικού πένθους, Εκπαιδεύτρια πένθους

Η ομάδα με τους επαγγελματίες μεγαλώνει ακόμα περισσότερο! Χαιρόμαστε πολύ που θα έχουμε μαζί μας τη Μαρία Στραγαλινού, Βοηθό μητρότητας περιγεννητικού πένθους.

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα