Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Εισαγωγή

Επεισόδιο 2

Τι μπορεί να περιλαμβάνει το γεύμα του παιδιού στο σχολείο;

Επεισόδιο 3

Εάν δεν έχει φάει καλό πρωινό: γεύμα (3άδα)

Επεισόδιο 4

Εάν έχει φάει πλήρες πρωινό: σνακ (2άδα)

Επεισόδιο 5

Κλείσιμο

Συνταγές για θρεπτικά σνακ για το σχολείο

Τα σχολεία ξεκινούν, μαζί και η πρόκληση της προετοιμασίας του κολατσιού

Η σχολική χρονιά ξεκινά, μαζί και το άγχος των γονιών, τι σνακ να προετοιμάσουν, ώστε να είναι υγιεινό και ταυτόχρονα το παιδί να καταναλώνει με ευχαρίστηση. Το σνακ στο σχολείο θέλει ιδιαίτερη σκέψη, καθώς θα πρέπει να είναι γευστικό, να καταναλώνεται όπως είναι κρύο, να μην απαιτεί προσπάθεια από το παιδί, να μη χρειάζεται μαχαιροπίρουνο αλλά και να μη λερώνει. Επίσης, θα πρέπει να είναι ελαφρύ και θρεπτικό, ώστε να δώσει στο παιδί την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να αποδώσει στις δραστηριότητες του σχολείου.

Γιατί είναι σημαντικό το κολατσιό

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι ένα καλό πρωινό στο σπίτι και ένα φρούτο ή ένας χυμός στο σχολείο αρκούν για να φέρει το παιδί εις πέρας τη σχολική ημέρα. Όμως, στην πραγματικότητα, η ύπαρξη ενός ενδιάμεσου σνακ είναι πολύ σημαντική, καθώς δίνει στο παιδί την απαραίτητη ενέργεια, για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σχολείου (μάθημα, διάβασμα, παιχνίδι, κοινωνικοποίηση), και το βοηθά να ελέγξει την πείνα του μέχρι το μεσημεριανό γεύμα, γι’ αυτό το λόγο δεν είναι καλό να παραλείπεται.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα θρεπτικό κολατσιό

Ένα ισορροπημένο ενδιάμεσο σνακ προτείνεται να αποτελείται από συνδυασμό 2 ή και περισσότερων ομάδων τροφίμων. Αυτό πρακτικά σημαίνει να υπάρχει κάτι φρέσκο, δηλαδή φρούτο ή λαχανικό μαζί με μία πηγή άπαχης πρωτεΐνης ή/και μια πηγή αμύλου. Εάν το παιδί δεν έχει καταναλώσει ένα πλήρες πρωινό ή πρόκειται να μείνει στο σχολείο για αρκετές ώρες, ίσως θα πρέπει να πάρει μαζί του ένα πιο ενισχυμένο γεύμα ή 2 σνακ.

Πώς θα φτιάχνεις πιο ευφάνταστα σνακ

Τα παιδιά βαριούνται εύκολα… Ένα σνακ που μέχρι χθες ήταν το αγαπημένο τους, σήμερα δεν τους αρέσει. Αυτό το εμπόδιο μπορεί να λυθεί παρέχοντας τους ποικιλία τροφίμων και βάζοντας φαντασία.

Παρακολούθησε τα βίντεο για να μάθεις και εσύ Συνταγές για θρεπτικά σνακ για το σχολείο. Στο βίντεο θα δεις πως προσθέτοντας χρώμα, εναλλάσσοντας υλικά, προσθέτοντας έξτρα στοιχεία, μπορείς να διατηρήσεις το ενδιαφέρον του παιδιού σου.

Στόχοι σειράς:

 • Θρεπτικό σνακ στο σχολείο
  • Γιατί είναι σημαντικό
  • Τι πρέπει να περιλαμβάνει το κολατσιό για να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού
  • Καλές επιλογές από το κυλικείο
  • Ποια σνακ πρέπει να αποφεύγονται
 • Πρακτικές προτάσεις
  • Σνακ
  • Μικρά γεύματα
  • Tips για να γίνουν τα τρόφιμα πιο ελκυστικά προς τα παιδιά

Γίνε μέλος σήμερα
Ολυμπία Βλασερού

Ολυμπία Βλασερού

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Η Ολυμπία Βλασερού έχει πτυχίο Διατροφής- Διαιτολογίας, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα