Επειδόσια

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting σήμερα!

Επεισόδιο 1

Συναισθήματα & Σωματικά Συμπτώματα: Πως μπορώ να τα αντιμετωπίσω;

Συναισθήματα & Σωματικά Συμπτώματα

Κάθε Κυριακή που σκέφτομαι τις υποχρεώσεις της εβδομάδας που ξεκινάει με πιάνει πονοκέφαλος, τελικά ή κάνω άλλες δουλειές για να ξεχαστώ ή με κυριεύει ο πονοκέφαλος και πάλι δεν καταφέρνω να κάνω αυτά που ήθελα…Κάνω κάτι λάθος;

‘Οπότε το παιδί μου έχει διαγώνισμα στο σχολείο το πονάει η κοιλιά του και τελικά  χάνει το διαγώνισμα ή πάει εκείνο στο σχολείο και εγώ στη δουλειά μου με έντονη συναισθηματική φόρτιση….Το κάνει επίτηδες; Δεν ξέρω πώς να του φερθώ…. 

Βλέπεις σωματικά συμπτώματα να εκδηλώνονται σε εσένα και στο παιδί σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά; Αναρωτιέσαι αν τα συναισθήματα δημιουργούν σωματικά συμπτώματα; Σε τρομάζει το σώμα σου με τον τρόπο μου αντιδρά;

Ποια είναι η σχέση μου με τα συναισθήματά μου και πώς τελικά αυτά εκδηλώνονται μέσα στο σώμα μου;

Το σώμα μου είναι η κατοικία όλης μου της ύπαρξης και μέσα του συμβαίνουν όλα. Μαθαίνοντας πώς το σώμα αλληλοεπιδρά με τα συναισθήματα μπορώ να γίνω περισσότερο συνειδητός, να οικειοποιηθώ το σώμα μου και τις αισθητηριακές αντιδράσεις του και τελικά με πρόθεση να το τροφοδοτήσω με δεξιότητες που ήδη έχει διαθέσιμες.

Σε αυτό το βίντεο, η Μαριτίνα Συμβουλίδη, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια, μιλάει για τα συναισθήματα και πώς αυτά εκδηλώνονται μέσα από το σώμα μας.  

Σε αυτό το βίντεο:

  • Συζητάμε για το πώς μπορώ να γίνω παρατηρητής του εαυτού μου και του παιδιού μου, ώστε να ανακαλύψω τις συνδέσεις μεταξύ των σωματικών συμπτωμάτων και των συναισθημάτων. 
  • Μέσα από πρακτικές εφαρμογές και συζήτηση φτιάξαμε γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των συναισθημάτων μας, του σώματός μας και της προσωπικής μας κατανόησης. 

Το σώμα μας μιλάει, χρειάζεται απλά να το ακούσουμε και μαζί θα μάθουμε πώς να το κάνουμε!

Ελπίζουμε να σου άρεσε το Βίντεο. Περιμένουμε τα σχόλιά σου.

  • Joe Dispenza(2013). Breaking The Habit of Being Yourself. ISBN:9751401938093
  • Αρθουρ Τζανοφ (1978). Η πρωτογενής κραυγή. Εκδόσεις Μπουκουμάνης. ISBN 98277
  • Phillipe Dransart (2010). Η αρρώστια προσπαθεί να με γιατρέψει. Εκδόσεις Αιώρα. ISBN: 978-960-7872-66-1
  • Ann Holdway (2001). Κινησιολογία. Εκδόσεις Αλκυών. ISBN: 9603260703
Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα