Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting σήμερα!

Επεισόδιο 1

Συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή των παιδιών

Συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή των παιδιών

Πόσο άλλαξαν οι ισορροπίες σας μέσα στη σχέση από την ώρα που γίνατε γονείς; Και εκεί που νιώθατε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι , ξαφνικά αυτό έχει αλλάξει και από τότε μπορεί να έχουν περάσει λίγες μέρες, λίγοι μήνες ή και χρόνια.

Όταν σε μια οικογένεια υπάρχουν δύο γονείς, η δική τους ισορροπία θα είναι ένα βασικό συστατικό της ανατροφής ενός παιδιού. Η σχέση αυτή καθαυτή θα καθορίσει πολλά πράγματα στην ζωή ενός παιδιού. Όπως και ο τρόπος αλληλεπίδρασης με κάθε γονέα ξεχωριστά.

Δύο από τα βασικότερα και συχνότερα προβλήματα για πάρα πολλούς γονείς είναι η μη ισότιμη συμμετοχή στην ανατροφή των παιδιών και ακόμα και τότε ο διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της ανατροφής. Αυτά τα δύο κομμάτια θα φέρουν συχνά τους γονείς σε αδιέξοδο και στην ανάγκη να βρουν υποστήριξη λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στο μεγάλωμα των παιδιών τους.

Συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή των παιδιών

Σε αυτό το βίντεο συζητάμε για το πώς μπορούμε την ανισότητα, την σύγκρουση και την ανταγωνιστικότητα να την μετατρέψουμε σε ισορροπία, συνεργασία και ομαδικότητα. Πως μπορούμε σαν ζευγάρι να μην λειτουργούμε ανταγωνιστικά, αλλά συμπληρωματικά.

Ερωτήσεις που απαντάμε:

 • Ποιος είναι αυτός που παίρνει τις περισσότερες αποφάσεις σχετικά με τα παιδιά και το σπίτι;
 • Ποιος είναι αυτός που κυρίως φροντίζει τα παιδιά;
 • Πόσο εύκολο είναι να αποδεχτούμε ότι θα αφήσουμε τον έλεγχο
 • Τι μπορεί να τροφοδοτεί μια τέτοια κατάσταση μη ισορροπίας;
 • Πως επικοινωνούμε τα όριά μας στον /στην σύντροφό μας;
 • Πόσο σεβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τα όρια του άλλου;
 • Πως αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες του άλλου; Πως επικοινωνούμε τις δικές μας ανάγκες

Αυτές είναι λίγες από τις ερωτήσεις στις οποίες θα χρειαστεί να απαντήσουμε και στην συνέχεια να δούμε:

 • Πως μπορούμε να επικοινωνούμε ουσιαστικά;
 • Tι πρακτικές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για περισσότερη λειτουργικότητα στην καθημερινότητα;
 • Πως αντιμετωπίζουμε πρακτικά διαφορές στον τρόπο προσέγγισης των παιδιών;
 • Tι μπορεί να μας κινητοποιήσει για περισσότερη ομαδικότητα; Ποια η σπουδαιότητα αυτής;
Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Αφροδίτη Κονδύλη που είναι Φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Attached at the Heart™ Εκπαιδεύτρια Γονέων και εκπαιδευόμενη Parent Coach. Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια και το 2013 γέννησε την κόρη της και όταν 3 χρόνια μετά, δημιούργησε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών στην Ηλιούπολη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και παράλληλα, ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και Εκπαιδεύτρια Γονέων ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Parent Coaching. Είναι επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Την Αφροδίτη θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops, αλλά μπορείς και να επικοινωνήσεις μαζί της, επιλέγοντάς τη για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
ParentCoach LAB by Afroditi Kondyli

Σε συνεργασία με:

ParentCoach LAB by Afroditi Kondyli

Καλοσωρίζουμε στην πλατφόρμα μας την Αφροδίτη Κονδύλη, ξεκίνησε το προσωπικό της ταξίδι με τους γονείς το 2015, 2 χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης της. Σπούδασε Φαρμακευτική και στην ενασχόληση της με την επιστήμη, αγάπησε πέρα από τις γνώσεις για τον άνθρωπο και την υγεία του, το μοίρασμα των γνώσεων , την παροχή υποστήριξης και συμβουλευτικής.Το 2013, ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στον θηλασμό και το 2015 πιστοποιήθηκε ως Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC. Το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση ως βοηθός μητρότητας και πιστοποιήθηκε ως AATH Εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International. Το 2016 έγινε συν-ιδρύτρια του «Κύκλου" και μαζί άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά για γυναίκες, μητέρες και γονείς. Το 2021 πιστοποιήθηκα ως PCI Certified Parent Coach από το Parent Coaching Institution σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Pacific University of Seattle

Διαβάστε περισσότερα