Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting σήμερα!

Επεισόδιο 1

Συγκοίμηση ή όχι; Πώς είναι ένας ασφαλής ύπνος σωματικά και συναισθηματικά για το μωρό σου;

Συγκοίμηση ή όχι;

Έχοντας μεγαλώσει σε μια κοινωνία που οι περισσότεροι “ειδικοί” συστήνουν την απομάκρυνση του βρέφους από τους γονείς και το ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούν τα μωρά να κοιμούνται συνεχόμενα τις ώρες που μας εξυπηρετούν , οι προσδοκίες μας αυξάνονται και δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.

Ο ύπνος είναι ίσως από τα σημαντικότερα ζητήματα που συναντούν οι νέοι γονείς με τον ερχομό του μωρού τους. Έχοντας μεγαλώσει ακούγοντας πολύ συχνά την έκφραση «κοιμάσαι σαν μωρό», οι προσδοκίες μας για τον ύπνο των βρεφών είναι πολύ διαφορετικές από την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν μας προετοιμάζει για αυτό που πρόκειται να βιώσουμε. 

Αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη τα μωρά για την υγιή συναισθηματική και νευρολογική τους ανάπτυξη είναι η εγγύτητα, η προστασία και η σταθερή φροντίδα από τους γονείς τους. Κατανοώντας τις φυσιολογικές ανάγκες ενός βρέφους τη νύχτα και ανταποκρινόμενοι με ευαισθησία μπορούμε με την πάροδο του χρόνου να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν μια υγιή σχέση με τον ύπνο.

Σε αυτό το βίντεο, η Έλενα Κοντογιάννη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και εκπαιδεύτρια γονέων attachment parenting μιλάει για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε σωματικά και συναισθηματικά ασφαλή ύπνο με το μωρό μας.

Τι συζητάμε: 

  • Πώς και πού θα κοιμηθεί το μωρό μου; Πόσες ώρες και τι ώρες θα κοιμηθεί;
  • Τι σημαίνει κανονικός ύπνος για ένα βρέφος και τι προσδοκίες πρέπει να έχουμε από μας και τα παιδιά μας τη νύχτα;
  • Πώς είναι ρυθμισμένο το βιολογικό ρολόι των μωρών;
  • Ποιες είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να το βοηθήσουμε;
  • Συγκοίμηση ή όχι;
  • Συγκοίμηση και οι κατάλληλες συνθήκες
  • Μετάβαση στο δωμάτιό του
  • Θηλασμός και ύπνος
  • Αποθηλασμός και ύπνος

Ελπίζουμε να σου άρεσε το Βίντεο. Περιμένουμε τα σχόλιά σου.

Elizabeth Pantley.(2018). Η λύση στο πρόβλημα του ύπνου για νεογέννητα δίχως δάκρυα. Τέλειος ύπνος από την πρώτη μέρα για το μωρό και εσάς(Άννα Γαλάνη μετ.) Γέρακας ΕΥΖΗΝ

Κατερίνα Χρυσανθοπούλου.(2012). Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας. Αθήνα. ΜΟΤΙΒΟ

Barbara Nicholson-Lysa Parker.(2013).Δεσμοί Καρδιάς(Δήμητρα Μεταλλινού-Μαρία Παπαφιλίππου μετ.) Αθήνα. ΠΑΠΑΖΗΣΗ

Γίνε μέλος σήμερα
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα