Έχοντας μεγαλώσει σε μια κοινωνία που οι περισσότεροι “ειδικοί” συστήνουν την απομάκρυνση του βρέφους από τους γονείς και το ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούν τα μωρά να κοιμούνται συνεχόμενα τις ώρες που μας εξυπηρετούν , οι προσδοκίες μας αυξάνονται και δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.

Αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη τα μωρά για την υγιή συναισθηματική και νευρολογική τους ανάπτυξη είναι η εγγύτητα, η προστασία και η σταθερή φροντίδα από τους γονείς τους. Κατανοώντας τις φυσιολογικές ανάγκες ενός βρέφους τη νύχτα και ανταποκρινόμενοι με ευαισθησία μπορούμε με την πάροδο του χρόνου να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν μια υγιή σχέση με τον ύπνο.

Την Τετάρτη  16/7, η Έλενα Κοντογιάννη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και εκπαιδεύτρια γονέων attachment parenting μίλησε live για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε σωματικά και συναισθηματικά ασφαλή ύπνο με το μωρό μας.

Τι συζητήσαμε: 

-Πώς και πού θα κοιμηθεί το μωρό μου; Πόσες ώρες και τι ώρες θα κοιμηθεί;
-Τι σημαίνει κανονικός ύπνος για ένα βρέφος και τι προσδοκίες πρέπει να έχουμε από μας και τα παιδιά μας τη νύχτα;
-Πώς είναι ρυθμισμένο το βιολογικό ρολόι των μωρών;
-Ποιες είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να το βοηθήσουμε;
-Συγκοίμηση ή όχι;
-Συγκοίμηση και οι κατάλληλες συνθήκες
-Μετάβαση στο δωμάτιό του
-Θηλασμός και ύπνος
-Αποθηλασμός και ύπνος

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα