Επειδόσια

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Soft Skills & Επαγγελματική επιτυχία

Σε αυτό το βίντεο συζητάμε με ρεαλιστικά δεδομένα και παραδείγματα από την πολυετή μου εμπειρία στο ανθρώπινο δυναμικό & τη συμβουλευτική σταδιοδρομίας, τη σημασία και τη δύναμη των κοινωνικών δεξιοτήτων (soft skills) που συμβάλλουν στην επιτυχία μας. 

Άλλωστε η πιο αποτελεσματική προσέγγιση στην επιλογή προσωπικού ήταν πάντα το hire character, train skill και πλέον είναι αυτή που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Άρα αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε στην αγορά εργασίας είναι απαραίτητο να επενδύσουμε στην προσωπική μας ανάπτυξη. 

Αφού όλοι χωρίς εξαίρεση έχουμε εφόδια και χαρίσματα, γιατί κάποιοι πετυχαίνουν, ανεξαρτήτου κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου (υπάρχουν άπειρα παραδείγματα) και κάποιοι άλλοι όχι;

Είναι υπαρξιακά σημαντικό για μένα να δίνω απαντήσεις και να βοηθάω στο πώς μπορεί να είναι καλά κάθε άνθρωπος στην εργασιακή του καθημερινότητα και ποιοι παράγοντες συμβάλλουν σε αυτό για αυτό και θα μιλήσουμε για αξίες, αρετές και κοινωνικές δεξιότητες. Γιατί έχω παρατηρήσει βιωματικά ότι αυτές συμβάλλουν ίσως και κατά 80% στην επαγγελματική μας χαρά και επιτυχία, δηλαδή στο bliss μας.

Ποιες είναι αυτές οι αρετές, πώς μπορούμε να τις καλλιεργήσουμε, πώς συμβάλλει η κάθε μία στην επιτυχία μας. Είναι σημαντικό να έχουμε στόχους και όνειρα όμως είναι εξίσου σημαντικό να ξέρουμε πώς να υποστηρίξουμε και τα άχαρα κομμάτια των ονείρων μας. Όπως είχα διαβάσει κάπου, δεν αρκεί να έχουμε στόχους, πρέπει να ξέρουμε και σημάδι!

Ερωτήσεις που απαντάμε:

  1. Τι είναι το bliss;
  2. Τι σημαίνει επιτυχία;
  3. Πώς μπορούμε να την επηρεάσουμε;
  4. Ποιες είναι κάποιες από τις βασικές κοινωνικές δεξιότητες (soft skills) που χρειάζεται να αναπτύξουμε;
  5. Πώς μπορούμε να τις καλλιεργήσουμε;
  6. Πώς συμβάλλουν στο bliss μας;

Συζητάμε πώς μπορούμε να πάρουμε τη δύναμή μας πίσω και να δούμε ότι μπορούμε να επηρεάσουμε την πορεία μας προς το bliss μας ακόμα και όταν όλα φαίνονται δύσκολα και ακατόρθωτα. 

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό βασίζεται στην επαγγελματική μου εμπειρία, την οποία έχω συλλέξει μέσα από συνεδρίες, σεμινάρια και ομάδες που πραγματοποιώ. Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε και το προφίλ μου στο Project Parenting, ώστε να δείτε τόσο την εκπαίδευση μου όσο και την επαγγελματική μου εμπειρία.

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Χρυσάνθη Κωστάρα

Χρυσάνθη Κωστάρα

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Η Χρυσάνθη Κωστάρα είναι Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ενδυνάμωσης & Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει 15ετή εμπειρία γύρω από θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και έχει ιδρύσει την ατομική επιχείρηση “Find Your Bliss Συμβουλευτική”. Όραμα της είναι να ενεργοποιεί και να δίνει δημιουργική κατεύθυνση στη δυναμική που βρίσκεται μέσα μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση κάνει εξατομικευμένες συμβουλευτικές συνεδρίες, εργαστήρια, ομάδες, ομιλίες και συνεργασίες με επιχειρήσεις για θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Μπείτε στο προφίλ της Χρυσάνθης και διαβάστε περισσότερα γι' αυτήν!

Διαβάστε περισσότερα