Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Τι είναι η συνέπεια;

Επεισόδιο 2

Μαθαίνεται η συνέπεια στο χρόνο;

Επεισόδιο 3

Χρειάζονται τα παιδιά χρονική συνέπεια;

Επεισόδιο 4

Πώς μαθαίνω στο παιδί μου τη χρονική συνέπεια;

Επεισόδιο 5

Γιατί μερικοί γονείς δυσκολεύονται να είναι χρονικά συνεπείς;

Επεισόδιο 6

Πώς επηρεάζει η έλλειψη προγραμματισμού και οριοθέτησης την παιδική συμπεριφορά;

Επεισόδιο 7

Κλείσιμο

Σχολική καθημερινότητα

Η σχολική καθημερινότητα είναι μια πρόκληση για τους γονείς! Η απαίτηση για συνέπεια στο χρόνο και η συνεργασία με το παιδί τους για την επίτευξη αυτού του καθημερινού στόχου φέρνει πολλές φορές εντάσεις και άγχος στο οικογενειακό περιβάλλον. Η σχέση μας με την αντίληψη του χρόνου και τη διαχείρισή του είναι μια δεξιότητα που μπορεί να διαμορφωθεί σε κάθε έναν.

  • Καταβάλεις προσπάθεια να είσαι συνεπής στην ώρα σου πριν χτυπήσει το σχολικό κουδούνι;
  • Καθυστερήσεις συχνά στις υποχρεώσεις τις δικές σου και του παιδιού σου;
  • Βιώνεις άγχος και ένταση για να είσαι στην ώρα σου;

Αν σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις ή και σε όλες, η απάντηση σου είναι ναι, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος! Σε καταλαβαίνω!

Η συνέπεια και η αντίληψη του χρόνου είναι δυο χαρακτηριστικά που δεν τα έχουν όλοι οι άνθρωποι όπως είναι απαραίτητα στη σχολική καθημερινότητα!

Βασικοί πυλώνες

Για τους μικρούς ανθρώπους, τα παιδιά, η συνέπεια, η αξιοπιστία και η ρουτίνα είναι πολύ βασικοί πυλώνες για να χτίσουν τις βάσεις της ασφάλειας, της οριοθέτησης και της αυτοπεποίθησής τους.

Για τα παιδιά η σταθερότητα της καθημερινότητας είναι μια βαθιά και ανέκφραστη ανάγκη συνήθως που προάγει ηρεμία και νηφαλιότητα τόσο στη συμπεριφορά τους όσο και στην ανταπόκρισή τους στα μαθησιακά ερεθίσματα που λαμβάνουν.

Συχνά οι γονείς δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε αυτή τη χρονική συνέπεια με αποτέλεσμα το σχολικό κουδούνι και ο χρόνος να γίνονται « σιωπηροί εχθροί».

Στόχοι αυτής της σειράς:

Σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε για τους λόγους που υπονομεύουν τη συνέπεια στο χρόνο και για πρακτικές ιδέες που μπορούν να αναζωογονήσουν τη σχέση σας με το χρόνο και να φέρουν με επιτυχία εσάς στην ώρα σας!

  1. Stefano Calicchio, (2023) Ο Donald Winnicott στη νέα χιλιετία, ISBN:9791222405544
  2. Αντέλ Φέιμπερ & Ιλέιν Μάζλις, (2016) Πώς να μιλάτε στα παιδιά σας ώστε να σας ακούν, εκδόσεις Πατάκη, ISBN13 9789601660776
  3. Χόρχε Μπουκάι, (2017) Γονείς και παιδιά, Εκδόσεις Opera, ISBN
  4. 978-960-8397-86-6
  5. https://paidagogiko.gr/blog/symvoliko-paixnidi
  6. Kenneth R. Ginsburg, MD, MSEd; and the Committee on Communications; and the Committee on Psychosocial Aspects of Child and Family Health, (2007) The Importance of Play in Promoting Healthy Child Development and Maintaining Strong Parent-Child Bonds, American Academy of Pediatrics, Volume 119, Issue 1
Γίνε μέλος σήμερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα