«Πότε είναι έτοιμο το παιδί μου, για να ενταχθεί στην Α’ Δημοτικού;»
«Από τι εξαρτάται η Σχολική Ετοιμότητα;»
«Ποια είναι τα βασικά κριτήρια αυτής;»
«Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το παιδί μου;»
Σκέφτεσαι, αν το Νηπιαγωγείο έχει προετοιμάσει σωστά το παιδί σου για να ενταχθεί στην Α’ Δημοτικού. Όμως έχεις σκεφτεί αν του προσφέρεις ό,τι χρειάζεται αυτή τη δεδομένη περίοδο της ζωής του;

Την Πέμπτη 1/7/21 στις 21:30, η Στέλλα Ζαντίδου, Λογοθεραπεύτρια, μίλησε live για το τι είναι η Σχολική Ετοιμότητα και ποια εφόδια πρέπει να έχει ένα παιδί για να φοιτήσει στην Α’ Δημοτικού.
Τι συζητήσαμε:
– Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο να φοιτήσει στην Α’ Δημοτικού;
– Ποια κριτήρια ορίζουν την επάρκεια γνώσεων και δεξιοτήτων;
– Πόσο ρόλο παίζει η προετοιμασία στο σπίτι και στο Νηπιαγωγείο;
– Τι μπορώ να κάνω σαν γονέας;
– Τι ισχύει στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ένα παιδί δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σχολικού πλαισίου;

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό
Στέλλα Ζαντίδου

Στέλλα Ζαντίδου

Λογοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των expert τη Στέλλα Ζαντίδου, κλινική Λογοθεραπεύτρια και υπεύθυνη του Πρότυπου Κέντρου Λογοθεραπείας «Φουρφούρι» στην πόλη της Καστοριάς. Το Φουρφούρι αποτελεί έναν όμορφο χώρο, φιλικό προς κάθε παιδί και την οικογένειά του. Στόχος της Στέλλας είναι η δημιουργία ομάδας, μέσω του τριγώνου παιδί- γονέας- θεραπευτής, για να επιτευχθούν πιο σύντομα και ολιστικά οι θεραπευτικοί στόχοι. Επίσης, οι δράσεις που πραγματοποιεί στον χώρο της, αποσκοπούν στην ενίσχυση της περιβαντολλογικής συνείδησης και της ανάπτυξης της επικοινωνίας και των δεξιοτήτων, μέσα από κατασκευές, μουσική και φυσικά, το παιχνίδι. Αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας, αποτελεί η συζήτηση, καθοδήγηση και στήριξη του γονέα, ο οποίος αποτελεί πρότυπο για το κάθε παιδί.

Διαβάστε περισσότερα