Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Σχολικά ψώνια: Τι είναι απαραίτητο να αγοράσεις και πώς θα πεις «όχι» στο παιδί που τα θέλει όλα;

Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς είναι μια σημαντική στιγμή για κάθε παιδί! Μερικοί από εμάς τους γονείς, ίσως να έχουμε ακόμη την ανάμνηση αυτής της περιόδου, όπου τα σχολικά ψώνια ήταν μια πραγματικά αποκλειστική στιγμή για το παιδί!

Πώς να διαχειριστώ την κατάσταση με τα σχολικά ψώνια;

Οι συνήθειες των αγορών έχουν αλλάξει πια και η έκθεση των παιδιών σε διαφημιστικό υλικό και νέα προϊόντα έχει πληθύνει πολύ! Αυτή η νέα κατάσταση είναι μια πρόκληση για κάθε γονιό να την διαχειριστεί. Τι είναι όμως αυτό που όντως χρειάζεται διαχείριση;

Πώς να προετοιμαστώ για τις απαραίτητες αγορές;

Για τη νέα σχολική χρονιά υπάρχουν κάποιες αγορές που είναι απαραίτητες να γίνουν και κάποιες άλλες που είναι η επιθυμία των παιδιών, δηλαδή η δική τους πινελιά στον σχολικό τους εξοπλισμό!

Η θέση του γονιού σε αυτή την ισορροπία είναι καθοριστική για την εξέλιξη των πραγμάτων που θα οδηγήσουν στην ικανοποίηση ή όχι του παιδιού του. Με απλά λόγια αφού δεν μπορώ να το αποφύγω ας προετοιμαστώ γι’ αυτό. Η προετοιμασία αφορά την οικονομική δαπάνη που μπορώ να κάνω, τις επιθυμίες του παιδιού που θέλω να ικανοποιήσω σύμφωνα με το δικό μου σύστημα αξιών και βέβαια με την προτεραιότητα των επιθυμιών του παιδιού μου.

Κατανόηση και συνεργασία με το παιδί για τα σχολικά ψώνια

Όσο πιο καλά είμαι τοποθετημένος μέσα μου, στο δικό μου κέντρο ως γονιός, τόσο πιο εύκολα μπορώ να έχω μια ξεκάθαρη θέση στα αιτήματα του παιδιού μου, χωρίς φόρτιση συναισθηματική αλλά με κατανόηση και συνεργασία. ‘Έτσι αποφεύγω να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα κάνουν την ανάγκη και την επιθυμία, καπρίτσιο!

Στόχοι του Βίντεο

Τι θα μάθεις στο βίντεο μας με τη Μαριτίνα Συμβουλίδη, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια:

  • Πώς να ακούς την επιθυμία του παιδιού σου χωρίς να νιώθεις υποχρεωμένος να την πραγματοποιήσεις;
  • Γιατί η γονεϊκή επικέντρωση βοηθά τις αποφάσεις του παιδιού;
  • Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να βάλει προτεραιότητες στα θέλω του και να διαχειριστεί τη ματαίωσή του για τις επιθυμίες που δεν θα ικανοποιηθούν;
Γίνε μέλος σήμερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα