Πόσα σχέδια, όνειρα και όμορφα σενάρια έχεις κάνει με επίκεντρο τη νέα σου ζωή στη δική σου πια οικογένεια; Η πολυτιμότερη περίοδος στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχει ως επίκεντρο αυτό το πλάσμα που σου χάρισε το δώρο της μητρότητα ή πατρότητας. Είναι σαν η καρδιά σου να άλλαξε πια σημείο, να βρίσκεται πια σε ένα άλλο σώμα, στο σώμα του παιδιού και θέλεις να του χαρίσεις ένα περιβάλλον που θα του εξασφαλίσει την πιο όμορφη εμπειρία ζωής.
Η καθημερινότητα όμως, μερικές φορές έχει άλλη γνώμη. Έχει απαιτήσεις, τα γεγονότα εξελίσσονται συνεχώς και οι συνθήκες σε βρίσκουν να προσπαθείς να διατηρήσεις την ισορροπία, χωρίς αυτό πολλές φορές να είναι εφικτό.

Πολλές φορές αντιδράς με τρόπο που δεν θα ήθελες, το ίδιο και οι αγαπημένοι σου στην οικογένεια. Αισθάνεσαι την ένταση που χωρίζει αντί να ενώνει. Η συμπεριφορά του παιδιού γίνεται το δικό σου βαρόμετρο για την επιτυχία σoυ ως γονιός. Και προσπαθείς να την ελέγξεις. Και αυτό επιφέρει περισσότερη ένταση και αίσθημα μοναξιάς και χωριστότητας. Και μέσα σε όλο αυτό, η ζωή ‘τρέχει’, οι υποχρεώσεις ποτέ δεν τελειώνουν και εσύ προσπαθείς να σταθείς επάξια στις προδιαγραφές που έχεις βάλει για τον εαυτό σου και που αξίζεις, τόσο εσύ, όσο και οι αγαπημένοι σου. Κι όμως, τα είχες φανταστεί λίγο διαφορετικά.

Τι γίνεται λάθος; Γιατί οι προθέσεις σου δεν υλοποιούνται; Τι είναι αυτό που θα προστατέψει εσένα και τους αγαπημένους σου από το αίσθημα κόπωσης, της δυσφορίας, της αντιπαλότητας και άγχους που δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά σας; Πως θα γίνεις ξανά ο γονιός που θέλεις και μπορείς να είσαι;Δες το live μας και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι!

Ο Κωνσταντίνος Γράψας | MPhil Cambridge, αρχιτέκτων, επαγγελματίας coach και Σύμβουλος Ψυχοσωματικής Αρμονίας | μίλησε live για το πώς μπορούμε να προστατέψουμε την οικογένεια μας από την ψυχοσυναισθηματική κόπωση και το στρες, τι είναι αυτό που μας αποσυντονίζει, πως επηρεάζει τη φυσιολογία, τις σχέσεις και τις αντιδράσεις μας, θέτοντας το θεωρητικό πλαίσιο, συνοδεύοντάς το με πρακτικές εφαρμογές και ταυτόχρονα θα απαντήσει τις δικές σου ερωτήσεις.

Τι συζητήσαμε:
– Μιλήσαμε για το πως μπορούμε να διατηρούμε την ψυχική και σωματική μας ενέργεια και να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας ώστε να ανταποκρινόμαστε με ωφέλιμο και δημιουργικό τρόπο στο γονεϊκό μας ρόλο αλλά και στους ρόλους μας ως εργαζόμενοι, επαγγελματίες, φίλοι και μέλη μιας συνεκτικής και αλληλοϋποστηρικτικής κοινωνίας με ανθεκτικότητα, νοητική διαύγεια και δημιουργικότητα απέναντι στις προκλήσεις της ζωής.
– Συζητήσαμε για το πώς τα συναισθήματά μας επηρεάζουν την εσωτερική μας φυσιολογία, την απόδοση και τη συμπεριφορά μας και πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.
– Μάθαμε πώς να αναγνωρίζουμε τις διαρροές ενέργειας μας, πώς να τις διακόπτουμε και πώς να αναπληρώνουμε τη χαμένη μας ενέργεια, πως να επιβραδύνουμε τη φυσική φθορά του σώματος και να ενισχύουμε τη νοητική μας διαύγεια, ώστε να βιώνουμε τη χαρά της ζωής και των σχέσεών μας με τους αγαπημένους μας, που τόσο δικαιούμαστε.

Εσύ αγκαλιάζεις το παιδί σου και εμείς εσένα. Γίνε μέλος στην πρώτη ολιστική πλατφόρμα για γονείς σήμερα!
Κωνσταντίνος Γράψας

Κωνσταντίνος Γράψας

HeartMath coach, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ο Κωνσταντίνος Γράψας είναι Αρχιτέκτων και Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, κάτοχος πτυχίου Τεχνών (ΒΑ), Διπλώματος με Διάκριση στην αρχιτεκτονική (DipArch) και μάστερ φιλοσοφίας από το πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχει εκπαιδευτεί στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό, στη Συμβουλευτική Ψυχοσωματικής Αρμονίας, στην Ψυχολογία της θρησκείας, στην Ενεργειακή και Συνθετική Ψυχολογία, τη Συστημική Αναπαράσταση κατά Hellinger, τη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Συμβουλευτική, τη Συμβουλευτική ομάδας και την Ψυχοπαθολογία και είναι πιστοποιημένος coach από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Association for Coaching και το Ινστιτούτο HeartMath. Είναι ιδρυτής της Ακαδημίας της Καρδιάς HeartWorks όπου εργάζεται με άτομα και ομάδες προσφέροντας στοχευμένα και επιστημονικά τεκμηριωμένα προγράμματα και μεθόδους συναιθηματικής αυτορρύθμισης και ψυχοσωματικής αρμονίας. Μπείτε στο προφίλ του για να μάθετε περισσότερα γι' αυτόν!

Διαβάστε περισσότερα