Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι

Και ξαφνικά γίναμε γονείς, δέος.. και αγωνία και τόση ομορφιά, ένα θαύμα. Και τόση αγωνία που μάλλον δεν ξέρεις τίποτα από όσα θα έπρεπε να ξέρεις για να μεγαλώσεις αυτό το μικρό πλάσμα που κρατάς στα χέρια σου. Συχνά οι προσδοκίες μας για τις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι γκρεμίζονται άδοξα. Όχι, δεν είναι απαραίτητα πιο δύσκολα από αυτό που φανταζόσουν, είναι όμως σχεδόν σίγουρα, διαφορετικά.

Πώς μπορείς να δημιουργήσεις όμορφες πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι;

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα για μια πιο όμορφή καθημερινότητα με το μωρό, για λιγότερο στρες, για πιο ενδυναμωμένους γονείς, είναι η γνώση του φυσιολογικού και αναμενόμενου. Όχι με τη λογική της τυπικής συμπεριφοράς, αλλά περισσότερο με τη λογική του φάσματος του φυσιολογικού. Γνωρίζοντας αυτά που έχω να περιμένω μακριά από στερεότυπα και παλιότερες αντιλήψεις, μπορώ να ακολουθήσω το μωρό μου, να αντιληφθώ τον ρόλο μου, να μας δώσω τον χρόνο και τον χώρο για να συνδεθούμε και να μεγαλώσουμε.

Ποιες είναι οι απορίες σου γύρω από τις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι;

Πόσες και πόσες απορίες σχετικά με τα συναισθήματα των γονέων στη λοχεία, σχετικά με τον ύπνο, τις ρουτίνες του μωρού, τη σίτισή του, την αγκαλιά, την περιποίηση και τη φροντίδα του. Απορίες που απαντώνται συχνά από πολλούς και πολλές πηγές, δημιουργώντας συχνά σύγχυση και αποπροσανατολισμό στους νέους γονείς.

Τι θα μάθεις σε αυτό το βίντεο;

Σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε για όλα όσα αναμένουμε από ένα μωρό τις πρώτες μέρες στο σπίτι. Θα μιλήσουμε για τις βασικές ανάγκες του μωρού που καλούμαστε να καλύψουμε, για τον ύπνο, το φαγητό, την αγκαλιά, την περιποίηση, την επαφή δέρμα με δέρμα. Αλλά και το πώς συνήθως αισθάνονται οι γονείς αυτό που συμβαίνει στο δικό τους σώμα. Θα μιλήσουμε για τον ρόλο των τρίτων εκείνες τις ημέρες και το πώς θα δημιουργήσουμε μια καλή βάση για το επόμενο διάστημα

Attached at the Heart: Eight Proven Parenting Principles for Raising Connected and Compassionate Children (from Preconception to Five Years) Barbara NicholsonLysa A. Parker

Cronin, Camille, and Geraldine McCarthy. “First-time mothers-identifying their needs, perceptions and experiences.” Journal of clinical nursing 12.2 (2003): 260-267.

GORDON, Mary. Roots of empathy: Responsive parenting, caring societies. The Keio journal of medicine, 2003, 52.4: 236-243.

Begley, Sharon, and A. Murr. “How to build a baby’s brain.” Newsweek 129.9 (1997): 28-32..

AINSWORTH, Mary D. Salter; BELL, Silvia M. Mother-infant interaction and the development of competence. 1972.

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Αφροδίτη Κονδύλη που είναι Φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Attached at the Heart™ Εκπαιδεύτρια Γονέων και εκπαιδευόμενη Parent Coach. Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια και το 2013 γέννησε την κόρη της και όταν 3 χρόνια μετά, δημιούργησε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών στην Ηλιούπολη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και παράλληλα, ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και Εκπαιδεύτρια Γονέων ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Parent Coaching. Είναι επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Την Αφροδίτη θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops, αλλά μπορείς και να επικοινωνήσεις μαζί της, επιλέγοντάς τη για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα