Επειδόσια

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Πρόωρα μωρά: Αυτά τα μικρά θαύματα

Σε αυτό το βίντεο, συζητάμε παρέα με την Αφροδίτη Κονδύλη, Εκπαιδεύτρια Γονεών και Σύμβουλο Θηλασμού και τη Σοφία Δούμα, Μαία και Σύμβουλο Θηλασμού και Δημιουργοί του Κύκλου, για τα πρόωρα μωρά. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, που καθιερώθηκε για πρώτη φορά στις 17 Νοεμβρίου 2008 με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Φροντίδα των Νεογνών, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τη φροντίδα, τον θηλασμό, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που επηρεάζουν τη σχέση γονέων και μωρού.

Πρόωρα Μωρά:

Ήξερες ότι… Πλέον από την 25η εβδομάδα τοκετού, μπορεί ένα πρόωρο μωρό να έχει πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης; Μπορεί από την 37η εβδομάδα και πριν να θεωρείται πρόωρος τοκετός, αλλά πια υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και από την 22η εβδομάδα τα μωράκια όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά αναπτύχθηκαν και φυσιολογικά!

Η Σοφία και η Αφροδίτη μας περιέγραψαν το “μετά” ενός πρόωρου τοκετού, αλλά και το “μετά” ενός πρόωρου μωρού, το μέλλον του. Η προωρότητα είναι μια πρόκληση, μια πρόκληση στην οποία τα μωράκια σας έχουν ήδη βγει νικητές. Η πρώτη τους μάχη είναι κερδισμένη και αυτό τα κάνει ακόμα πιο δυνατά! Ας τους έχουμε εμπιστοσύνη.

Ερωτήσεις που απαντάμε σε αυτό το βίντεο:

  1. Από ποια εβδομάδα θεωρούνται πρόωρα;
  2. Ποσοστά προωρότητας στην Ελλάδα
  3. Ποια είναι τα αίτια προωρότητας;
  4. Τι γίνεται στην Ελλάδα τώρα με τον κορονοϊό και τα πρόωρα μωρά;
  5. Τι συναισθήματα μπορεί να έχει μια μαμά όταν αφήνει το μωρό της στη μονάδα;
  6. Πόσο σημαντικό είναι να υποστηριχθούν οι γονείς και με ποιον τρόπο;
  7. Ποια είναι η σημασία της σωματικής επαφής και της ανταπόκρισης στις ανάγκες του μωρού αφού το πάρουμε στο σπίτι;
  8. Ποια είναι η σημασία του μητρικού γάλακτος για τα πρόωρα μωρά;
  9. Πώς μπορώ να εξασφαλίσω τον θηλασμό για το πρόωρο μωρό μου αν το επιθυμώ;
  10. Επηρεάζεται η γονεϊκότητα από την προωρότητα τα επόμενα χρόνια;

Ελπίζουμε να σου άρεσε το Βίντεο. Περιμένουμε τα σχόλιά σου.

International Lactation Consultant Association (ILCA). (2012). Core Curriculum For Lactation Consultant Practice (3rd revised εκδ.). United States: Jones and Bartlett Publishers, Inc.

Meier, P. P. (2001, April). Breastfeeding in the special care nursery. Prematures and infants with medical problems. Pediatric Clinics of North America, 48(2), σσ. 425-442.

Riordan, J., & Wambach, K. (2009). Breastfeeding And Human Lactation 4th Edition (4th εκδ.). Jones & Bartlett Learning.

Sullivan , S., Schanler, R. J., Kim, J. H., Patel, A. L., Trawöger, R., Kiechl-Kohlendorfer, U., . . . Lucas, A. (2010, April). An exclusively human milk-based diet is associated with a lower rate of necrotizing enterocolitis than a diet of human milk and bovine milk-based products. The Journal of Pediatrics, 156(4), σσ. 562-7.

Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού. (2015). Μητρικός Θηλασμός: Οδηγός για Επαγγελματίες Υγείας. (Ι. Αντωνιάδου- Κουμάτου, & Α. Σοφιανού, Επιμ.) Αθήνα, Ελλάδα.

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Αφροδίτη Κονδύλη που είναι Φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Attached at the Heart™ Εκπαιδεύτρια Γονέων και εκπαιδευόμενη Parent Coach. Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια και το 2013 γέννησε την κόρη της και όταν 3 χρόνια μετά, δημιούργησε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών στην Ηλιούπολη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και παράλληλα, ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και Εκπαιδεύτρια Γονέων ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Parent Coaching. Είναι επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Την Αφροδίτη θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops, αλλά μπορείς και να επικοινωνήσεις μαζί της, επιλέγοντάς τη για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα