Επειδόσια

Επεισόδιο 1

Εισαγωγή

Επεισόδιο 2

Χρειάζεται να προετοιμαστώ για τον θηλασμό;

Επεισόδιο 3

Σύνοψη

Και η στιγμή της συνάντησης με το μωρό μας ήρθε! Και τώρα θα γίνει η πρώτη επαφή το πρώτο άγγιγμα το πρώτο χάδι και ο πρώτος θηλασμός. Πώς θα προετοιμαστώ για εκείνη τη στιγμή και τι πρέπει να γνωρίζω. Αλήθεια χρειάζεται προετοιμασία για το θηλασμό;

Τα πρώτα λεπτά μετά την γέννηση του μωρού είναι μαγικά, η νέα μητέρα έχει την ευκαιρία να κρατήσει αγκαλιά το μωρό της, να το κοιτάξει στα μάτια, να πιάσει τα χέρια του, κάτι που περίμενε 9 μήνες. Είναι μια φυσική ανάγκη νεογνού και μητέρας να χρειάζονται να μείνουν μαζί, καθώς έχουν τη δυνατότητα επαφής δέρμα με δέρμα και θηλασμού.

Η Έλλη Καστρίκα, μαία και one-to-one care specialist, μοιράζεται μέσα από την πρωτότυπη σειρά του Project Parenting, τη σημασία της προετοιμασίας για τον θηλασμό και περιγράφει την πρώτη επαφή με το μωρό μας στον πρώτο θηλασμό.

Προτείνει πρακτικές συμβουλές για εσένα που περιμένεις το μωρό σου,  και επιθυμείς να θηλάσεις. Ποια είναι τα οφέλη του πρώτου θηλασμού για το μωρό σου και για εσένα; Πόσο ενισχύεται ο συναισθηματικός δεσμός από αυτή την επαφή; Σκέψεις και απορίες θα λυθούν στο βίντεο που ακολουθεί.

Στόχοι Σειράς:

  1. Να σκεφτούμε τον θηλασμό σαν επιλογή.
  2. Να ενημερωθούμε για τον θηλασμό.
  3. Πρακτικές συμβουλές για τον πρώτο θηλασμό.

Αν θέλεις να βρεις ακόμα περισσότερο υλικό για τον θηλασμό, βίντεο, άρθρα, ebooks, μπες εδώ.

Ελπίζουμε σου άρεσε η Σειρά “Προετοιμασία για το θηλασμό – Ο πρώτος θηλασμός” Περιμένουμε τα σχόλια σου.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό βασίζεται στην επαγγελματική μου εμπειρία, την οποία έχω συλλέξει μέσα από συνεδρίες, σεμινάρια και ομάδες  που πραγματοποιώ. Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε και το προφίλ μου στο Project Parenting, ώστε να δείτε τόσο την εκπαίδευση μου όσο και την επαγγελματική μου εμπειρία.

Έλλη Καστρίκα

Έλλη Καστρίκα

Μαία, Οne to one care specialist

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την μαία Έλλη Καστρίκα. Από το 2014 εφαρμόζει το μοντέλο φροντίδας one to one care στην αίθουσα τοκετού, με κύριο γνώμονα την ολιστική προσέγγιση στον τοκετό. Eίναι εξωτερική συνεργάτης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Η Έλλη, έχει μια ενεργή παρουσία στο χώρο της μαιευτικής έχοντας συμμετοχή σε συνέδρια και σεμινάρια για θέματα θηλασμού, προετοιμασίας της γονεικότητας. Είναι πιστοποιημένη επαγγελματίας για βρεφικό μασάζ. Η ίδια έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Βιολογία της Αναπαραγωγής. Παράλληλα έχει κοινωνική δράση αφού είναι εθελοντής στον οργανισμό HOPEGENESIS Την συναντάμε να ξεκινά ένα καινούργιο κύκλο σπουδών σαν Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Στόχος να προωθήσει μοντέλα μαιευτικής φροντίδας με ολιστική προσέγγιση προς τους μελλοντικούς γονείς.

Διαβάστε περισσότερα