Πώς θα ένιωθε άραγε ένα παιδί για το σώμα του, εάν μάθαινε από μικρή ηλικία να το εκτιμά για όλα όσα του προσφέρει καθημερινά; Πόσο διαφορετικά θα το φρόντιζε όταν αντιλαμβανόταν πως μέσα σε αυτό πρόκειται να ζήσει όλες τις εμπειρίες της ζωής του; Βοηθώντας ένα παιδί να καλλιεργήσει μία σχέση σεβασμού και εκτίμησης προς το σώμα του, του προσφέρεις το δώρο που ονομάζεται ‘θετική εικόνα σώματος’. 

Αυτή ακριβώς είναι και η πρόθεση της συγκεκριμένης σειράς!

Η Κωνσταντίνα Κατσανά, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ενάντια στη Νοοτροπία της Δίαιτας, είναι εδώ για να σε υποστηρίξει μέσα από μία σύντομη πρακτική ευγνωμοσύνης να δημιουργήσεις παρέα με το παιδί σου τις βάσεις για μία σχέση αγάπης, κατανόησης και σεβασμού με το σώμα του. 

Στόχοι σειράς:

  1. Κατανόηση της σημασίας που έχει η θετική εικόνα σώματος
  2. Αναγνώριση του τρόπου, με τον οποίο η πρακτική ευγνωμοσύνης ενισχύει τη θετική εικόνα σώματος
  3. Καλλιέργεια μίας σχέσης εκτίμησης, σεβασμού και αγάπης προς το σώμα
  4. Ευκαιρία για ποιοτική σύνδεση με το παιδί

***Η συγκεκριμένη Πρακτική Ευγνωμοσύνης που ακούστηκε αποτελεί μετάφραση της αγγλικής εκδοχής με τίτλο “A BEDTIME GRATITUDE EXERCISE – to boost your child’s body image” από την Emma Wright. 

Η Emma Wright είναι οικογενειακή σύμβουλος για θέματα που αφορούν την εικόνα σώματος και αποτελεί μία διεθνώς αναγνωρισμένη ειδικό που συμβάλλει στην πρόληψη των διατροφικών διαταραχών και την εκπαίδευση γονέων. 

Για να γίνει η απόδοση της πρακτικής ευγνωμοσύνης στα ελληνικά, καθώς επίσης και η ηχογράφησή της, έχει ζητηθεί η άδεια από την ίδια την Emma Wright, η οποία ενθουσιάστηκε με την ιδέα και μας επέτρεψε να την υλοποιήσουμε. 

Body Image. National Eating Association (NEDA)

Michael P Levine et al., The role of body image in the prevention of eating disorders. Body Image (2004)

Meghan M.Gillen. Associations between positive body image and indicators of men’s and women’s mental and physical health. Body Image (2015)

Kristin J Homan et al., Gratitude buffers the adverse effect of viewing the thin ideal on body dissatisfaction. Body Image (2014)

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό
Κωνσταντίνα Κατσανά

Κωνσταντίνα Κατσανά

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Εκπαίδευση Πτυχίο: Τμήμα Επιστήμης Διατροφής & Διαιτολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2014 Μεταπτυχιακό: Εφαρμοσμένη Διατροφή & Διαιτολογία, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2017 Εργασιακή Εμπειρία Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ελεύθερος Επαγγελματίας...

Διαβάστε περισσότερα